TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Moto Z med moduler

Nye Motorola-mobiler får utskiftbar bakside med nye funksjoner.

forfatter
Publisert 13.06.16 - 07:32

På Tech World 2016 ble det også presentert to nye telefoner under Motorola-navnet. Det mest interessante er at de – i likhet med LG G5 – er modulbasert. Men i motsetning til de små modulene som settes inn i bunnen av G5 bruker Moto Z hele baksiden.

Den kommer i to varianter, Moto Z og Moto Z Force. Den viktigste forskjellen mellom de to er, at Force har andregenerasjons Shattershield, som garanterer at skjermen ikke vil knuse dersom du presterer å miste telefonen i bakken. Den har også et større batteri og høyere kameraoppløsning.

Moto Z
Operativsystem: Android 6.0.1 Marshmallow
Skjerm: 5,5″ AMOLED 2.560 x 1.440 piksler (535 ppi)
Prosessor: 2.2 GHz Snapdragon 820
Lagring: 4 GB + 32/64 GB + microSD (opp til 2 TB)
Kamera: 13 Mp F/1.8 + 5 Mp F/2.2
Trådløst: 4G LTE, WiFi/ac, BT 4.1
Batteri: 2.600 mAh, 30 timer
Dimensioner: 153 x 75 x 5,2 mm, 136 g

Moto Z Force
Operativsystem: Android 6.0.1 Marshmallow
Skjerm: 5,5″ AMOLED 2.560 x 1.440 piksler (535 ppi)
Prosessor: 2.2 GHz Snapdragon 820
Lagring: 4 GB + 32/64 GB + microSD (opp til 2 TB)
Kamera: 21 MP F/1.8 + 5 MP F/2,2
Trådløst: 4G LTE, WiFi ac, BT 4.1
Batteri: 3.500 mAh, 40 timer
Dimensjoner: 156 x 76 x 7 mm, 163 gram

Begge modellene kommer i september.

Det som er mest spennende med dem er at du kan utvide med nye moduler. Baksiden er utstyrt med magneter og kontakter, slik at man sette på enheter med ny funksjonalitet.

Blandt modulene som ble vist fram under presentasjonen var Instashare Projector, som lar deg projisere film eller presentasjoner på bildeflater opp til 70 tommer. Den inkluderer også et ekstra batteri , slik at du får en time ekstra med spilletid.

JBL Sound Boost utstyrer telefonen med kraftig høyttaler, slik at man ikke trenger å ha en reisehøyttaler for å spille av musikk. Høyttaleren har også en mikrofon, dermed kan den fungere som en høyttalertelefon. I tillegg har den et batteri som gir 10 timers spilletid.

Foto: Lenovo
Foto: Lenovo

Blant andre tilbehør finnes det et ekstrabatteri, som kan lades opp trådløst og gir ytterligere 22 timers bruk. I tillegg er det et bredt spekter av dekorative bakpaneler i både tre, lær og tekstil.

Les mer om Moto Mods her

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde