Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Moto X er den første Google-telefonen

Google har endelig fått sin egen "iPhone", og den skal produseres i Texas.

Skrevet av / 02.08.13 - 12:50
Moto X er den første Google-telefonen

Den amerikanske mobilprodusenten, Motorola ble kjøpt opp av Google for nesten to år siden, men siden har det vært stille fra firmaet som i fordums tid var en pionér innen mobilteknologi.

Nå har Motorola presentert den første smartmobilen etter Google-overtagelsen, Moto X. Mens Googles Nexus-telefoner fra Samsung, LG og HTC har vært eksempler på Googles «rene» visjon for Android-styresystemet, er Moto X den første rendyrkede Google-mobilen hvor søkemotorgiganten har hatt 100% kontrol over både software og hardware.

Moto X er med andre ord det tetteste Google noensinne kommer på Apples iPhone. Med den forskjellen at Moto X faktisk skal produseres i USA på en fabrik i Texas. Hvilket også gjør Moto X kan by på et konsept som vi allerede kjenner fra bilbransjen:

De som kjøper en Moto X vil nemlig kunne designe sin egen telefon, på samme måte som når man bestiller en splitter ny bil med rød lakk og svarte skinnseter, eller sølvgrå med beige interiør. Moto X kommer således med 18 forskjellige bakcover, man kan velge mellom 7 forskellige farger på ringen omkring kameraet og knappene, og man kan selv bestemme, om fronten skal være hvit eller sort, pluss en rekke andre parametre.

Print

Designmessig er Moto-X rund i kantene og baksiden kurver enda mer enn HTC One, hvilket har gjort at Motorola måtte utvikle et kurvet batteri for å utnytte plassen under coveret.

MotoX_Black_Side

Ifølge Gizmodo.com, som har prøvd telefonen er Moto X lynrask. Den kommer «kun» med en Snapdragon S4 Pro dual-core processor, men har i alt åtte prosessor-kjerner, da den også er utstyrt med en quad-core Adreno 320 GPU som grafikkchip, samt to mindre prosessorer, som tar seg av andre faste oppgaver.

Google har nemlig bygget inn en rekke «always on»-funksjoner i Moto X, deriblant stemmestyring. Telefonen skal først læres opp til å gjenkenne brukerens stemme, og deretter kan man styre Moto X bare ved å si «OK, Google Now» for å komme i gang. Deretter vil man ha mulighet til å stemmestyre en rekke kjente Google-funksjoner som email, kart og søk.

MotoX_Black

Det er dessverre uvisst om og når Moto X kommer til Norge. I USA slippes den til forbrukerne via operatøren AT&T, til en pris på USD 250 for 32 GB modellen. Men det er med to års binding, så hvor mye Moto X kommer til å koste uten operatør er vanskelig å si, men vi snakker nok om minst 5.000 kroner ink moms, om mobilen noen gang skulle dukke opp på det norske markedet.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean (vil snart bli oppgraderet til 4.3)
Skjerm: 4,7″ 1184 x 720, 316 ppi
Prosessor: 1,7 GHz dual-core Snapdragon S4
Minne: 2 GB / 16 eller 32 GB
Trådløst: 4G LTE, NFC, trådløs opladning
Batteri: 2200 mAh

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top