Search
Generic filters

Moto X er den første Google-telefonen

Google har endelig fått sin egen "iPhone", og den skal produseres i Texas.

Den amerikanske mobilprodusenten, Motorola ble kjøpt opp av Google for nesten to år siden, men siden har det vært stille fra firmaet som i fordums tid var en pionér innen mobilteknologi.

Nå har Motorola presentert den første smartmobilen etter Google-overtagelsen, Moto X. Mens Googles Nexus-telefoner fra Samsung, LG og HTC har vært eksempler på Googles «rene» visjon for Android-styresystemet, er Moto X den første rendyrkede Google-mobilen hvor søkemotorgiganten har hatt 100% kontrol over både software og hardware.

Moto X er med andre ord det tetteste Google noensinne kommer på Apples iPhone. Med den forskjellen at Moto X faktisk skal produseres i USA på en fabrik i Texas. Hvilket også gjør Moto X kan by på et konsept som vi allerede kjenner fra bilbransjen:

De som kjøper en Moto X vil nemlig kunne designe sin egen telefon, på samme måte som når man bestiller en splitter ny bil med rød lakk og svarte skinnseter, eller sølvgrå med beige interiør. Moto X kommer således med 18 forskjellige bakcover, man kan velge mellom 7 forskellige farger på ringen omkring kameraet og knappene, og man kan selv bestemme, om fronten skal være hvit eller sort, pluss en rekke andre parametre.

Print

Designmessig er Moto-X rund i kantene og baksiden kurver enda mer enn HTC One, hvilket har gjort at Motorola måtte utvikle et kurvet batteri for å utnytte plassen under coveret.

MotoX_Black_Side

Ifølge Gizmodo.com, som har prøvd telefonen er Moto X lynrask. Den kommer «kun» med en Snapdragon S4 Pro dual-core processor, men har i alt åtte prosessor-kjerner, da den også er utstyrt med en quad-core Adreno 320 GPU som grafikkchip, samt to mindre prosessorer, som tar seg av andre faste oppgaver.

Google har nemlig bygget inn en rekke «always on»-funksjoner i Moto X, deriblant stemmestyring. Telefonen skal først læres opp til å gjenkenne brukerens stemme, og deretter kan man styre Moto X bare ved å si «OK, Google Now» for å komme i gang. Deretter vil man ha mulighet til å stemmestyre en rekke kjente Google-funksjoner som email, kart og søk.

MotoX_Black

Det er dessverre uvisst om og når Moto X kommer til Norge. I USA slippes den til forbrukerne via operatøren AT&T, til en pris på USD 250 for 32 GB modellen. Men det er med to års binding, så hvor mye Moto X kommer til å koste uten operatør er vanskelig å si, men vi snakker nok om minst 5.000 kroner ink moms, om mobilen noen gang skulle dukke opp på det norske markedet.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean (vil snart bli oppgraderet til 4.3)
Skjerm: 4,7″ 1184 x 720, 316 ppi
Prosessor: 1,7 GHz dual-core Snapdragon S4
Minne: 2 GB / 16 eller 32 GB
Trådløst: 4G LTE, NFC, trådløs opladning
Batteri: 2200 mAh

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.