Search
Generic filters

Mobilnyheter fra Las Vegas

Flere hotte nye mobiler og nettbrett ble vist frem på CES-messen.

Oppgradert Nokia

Lumia 900 har store likheter med Windows Mobile-telefonen Lumia 800 som nylig ble sluppet her hjemme. Men den er forbedret på flere vesentlige områder. Skjermen har blitt hele 4,3 tommer stor, kameraet er bedre, batteriet er kraftigere og den støtter nå 4G. Modellen er beregnet for det amerikanske markedet, men det er høyst trolig at den etter hvert også dukker opp her hjemme, eller i det minste en nesten lik modell.

Nettbrett med superskjerm

Samsung Galaxy Tab 7.7 er det første nettbrettet med lyssterk Super AMOLED Plus skjerm. Det sies følgelig å ha et overlegent svartnivå der svart virkelig er svart og ikke grått. Skallet er i børstet aluminium for en mer eksklusiv følelse. Det er dessuten meget tynt med sine 7,9 millimeter og veier bare 340 gram. Og man kan faktisk ringe med det også. Det er i skrivende stund på vei ut til butikkene og koster ca. 5.700 kroner.

Nye Xperia er avslørt

Nå slippes endelig den Nozomi-mobilen som det har gått så mange rykter om. Den får navnet Xperia S, som den første i Sonys NXT-serie. Detaljene er ingen stor overraskelse etter alle lekkasjene som har vært. Det dreier seg om en Android-mobil med 4,3 tommer skjerm og en oppløsning på 720×1280 piksler, en 1,5 GHz prosessor og 16 eller 32 GB minne. Kameraet er på 12 megapiksel. Dessverre vil den ikke ha Android 4.0 når den slippes i løpet av første kvartal.

Styr mobilen fra armen

Sony viste også en oppfølger til LiveView. Det dreier seg altså om en liten pekeskjerm som man kan ha på armen som en klokke. Fra denne kan man via Bluetooth ha kontroll på sin Android-mobil uten å behøve grave den frem fra vesken. Man kan se innkommende samtaler, lese SMS, se oppdateringer fra sosiale medier og håndtere musikkavspilling. Den vil bli sluppet samtidig med Xperia S og sammen med annet tilbehør.

Den  tynneste mobilen

Huawei viste frem en supertynn mobil kalt Ascend P1 S som måler imponerende 6,68 millimeter. Den sies dermed å være den tynneste mobilen med doble kjerner. Skjermen er likevel 4,3 tommer stor med en oppløsning på 540×960 piksler. Den skal også være kjapp med sin 1,5 GHz Cortex A9 prosessor, og den har et 8 megapiksel kamera. Når den slippes frem mot sommeren vil den bli levert med Android 4.0.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.