CES 2012:

Flere hotte nye mobiler og nettbrett ble vist frem på CES-messen.
Annonse
Annonse
forfatter

Oppgradert Nokia

Lumia 900 har store likheter med Windows Mobile-telefonen Lumia 800 som nylig ble sluppet her hjemme. Men den er forbedret på flere vesentlige områder. Skjermen har blitt hele 4,3 tommer stor, kameraet er bedre, batteriet er kraftigere og den støtter nå 4G. Modellen er beregnet for det amerikanske markedet, men det er høyst trolig at den etter hvert også dukker opp her hjemme, eller i det minste en nesten lik modell.

Nettbrett med superskjerm

Annonse

Samsung Galaxy Tab 7.7 er det første nettbrettet med lyssterk Super AMOLED Plus skjerm. Det sies følgelig å ha et overlegent svartnivå der svart virkelig er svart og ikke grått. Skallet er i børstet aluminium for en mer eksklusiv følelse. Det er dessuten meget tynt med sine 7,9 millimeter og veier bare 340 gram. Og man kan faktisk ringe med det også. Det er i skrivende stund på vei ut til butikkene og koster ca. 5.700 kroner.

Nye Xperia er avslørt

Nå slippes endelig den Nozomi-mobilen som det har gått så mange rykter om. Den får navnet Xperia S, som den første i Sonys NXT-serie. Detaljene er ingen stor overraskelse etter alle lekkasjene som har vært. Det dreier seg om en Android-mobil med 4,3 tommer skjerm og en oppløsning på 720×1280 piksler, en 1,5 GHz prosessor og 16 eller 32 GB minne. Kameraet er på 12 megapiksel. Dessverre vil den ikke ha Android 4.0 når den slippes i løpet av første kvartal.

Annonse

Styr mobilen fra armen

Sony viste også en oppfølger til LiveView. Det dreier seg altså om en liten pekeskjerm som man kan ha på armen som en klokke. Fra denne kan man via Bluetooth ha kontroll på sin Android-mobil uten å behøve grave den frem fra vesken. Man kan se innkommende samtaler, lese SMS, se oppdateringer fra sosiale medier og håndtere musikkavspilling. Den vil bli sluppet samtidig med Xperia S og sammen med annet tilbehør.

Den  tynneste mobilen

Huawei viste frem en supertynn mobil kalt Ascend P1 S som måler imponerende 6,68 millimeter. Den sies dermed å være den tynneste mobilen med doble kjerner. Skjermen er likevel 4,3 tommer stor med en oppløsning på 540×960 piksler. Den skal også være kjapp med sin 1,5 GHz Cortex A9 prosessor, og den har et 8 megapiksel kamera. Når den slippes frem mot sommeren vil den bli levert med Android 4.0.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.