CES 2012:

Flere hotte nye mobiler og nettbrett ble vist frem på CES-messen.
Annonse
Annonse
forfatter

Oppgradert Nokia

Lumia 900 har store likheter med Windows Mobile-telefonen Lumia 800 som nylig ble sluppet her hjemme. Men den er forbedret på flere vesentlige områder. Skjermen har blitt hele 4,3 tommer stor, kameraet er bedre, batteriet er kraftigere og den støtter nå 4G. Modellen er beregnet for det amerikanske markedet, men det er høyst trolig at den etter hvert også dukker opp her hjemme, eller i det minste en nesten lik modell.

Nettbrett med superskjerm

Samsung Galaxy Tab 7.7 er det første nettbrettet med lyssterk Super AMOLED Plus skjerm. Det sies følgelig å ha et overlegent svartnivå der svart virkelig er svart og ikke grått. Skallet er i børstet aluminium for en mer eksklusiv følelse. Det er dessuten meget tynt med sine 7,9 millimeter og veier bare 340 gram. Og man kan faktisk ringe med det også. Det er i skrivende stund på vei ut til butikkene og koster ca. 5.700 kroner.

Nye Xperia er avslørt

Nå slippes endelig den Nozomi-mobilen som det har gått så mange rykter om. Den får navnet Xperia S, som den første i Sonys NXT-serie. Detaljene er ingen stor overraskelse etter alle lekkasjene som har vært. Det dreier seg om en Android-mobil med 4,3 tommer skjerm og en oppløsning på 720×1280 piksler, en 1,5 GHz prosessor og 16 eller 32 GB minne. Kameraet er på 12 megapiksel. Dessverre vil den ikke ha Android 4.0 når den slippes i løpet av første kvartal.

Styr mobilen fra armen

Sony viste også en oppfølger til LiveView. Det dreier seg altså om en liten pekeskjerm som man kan ha på armen som en klokke. Fra denne kan man via Bluetooth ha kontroll på sin Android-mobil uten å behøve grave den frem fra vesken. Man kan se innkommende samtaler, lese SMS, se oppdateringer fra sosiale medier og håndtere musikkavspilling. Den vil bli sluppet samtidig med Xperia S og sammen med annet tilbehør.

Den  tynneste mobilen

Huawei viste frem en supertynn mobil kalt Ascend P1 S som måler imponerende 6,68 millimeter. Den sies dermed å være den tynneste mobilen med doble kjerner. Skjermen er likevel 4,3 tommer stor med en oppløsning på 540×960 piksler. Den skal også være kjapp med sin 1,5 GHz Cortex A9 prosessor, og den har et 8 megapiksel kamera. Når den slippes frem mot sommeren vil den bli levert med Android 4.0.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.
Urbanista Miami får ekstrem batteritid og gunstig pris.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.