Search
Generic filters

Mobiler med dobbelt-OS kommer i år

Mobiler med både Android og Windows Phone samtidig er under utvikling.

På CES viste Intel frem et prosjekt med dobbelt operativsystem i nettbrett og hybrider. Man lovte den gang at det skulle være mulig å skifte mellom Android og Windows med ett enkelt tastetrykk.

Og Asus har med sine Transformer Book-hybrider vist, hvor langt de har kommet. Som med Transformer Book Trio TX201L, som i tillegg til å være en hybrid mellom bærbar datamaskin og nettbrett også kan skifte mellom Windows og Android.

I fjor rapporterte Bloomberg at Microsoft hadde bedt HTC om å legge Windows Phone på Android-mobiler. Det resulterte imidlertid aldri i noe ferdig produkt.

dual-os_karbonn-mobiles

Men nå ser det ut til at det er uventet mye hold i ryktene. Indiske Karbonn Mobiles har annonsert at de har skrevet under på en lisenskontrakt med Microsoft om bruk av Windows Phone.

«Microsoft har løsnet opp for sine betingelser og vil nå åpne sin plattform for andre spillere. Vi skrev kontrakten for to dager siden, og vi vil lansere en serie av Windows Phone-mobiler om rundt tre måneder,» fortalte Karbonns ordførende styreformann Sudhur Hasija til The Times of India.

Mobilene skal angivelig være rettet mot professionelle brukere og teknofreaks.
(Hovedbildet viser Nokias Windows Phone – og Android-telefoner, som imidlertid ikke ennå er i stand til å skifte mellom de to operativsystemene)

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.
Bose gjør et nytt forsøk med helt nye ørepropper. Quetcomfort Earbuds har aktiv støydemping, mens Sport Earbuds er for trening.