TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Mobiler med dobbelt-OS kommer i år

Mobiler med både Android og Windows Phone samtidig er under utvikling.

På CES viste Intel frem et prosjekt med dobbelt operativsystem i nettbrett og hybrider. Man lovte den gang at det skulle være mulig å skifte mellom Android og Windows med ett enkelt tastetrykk.

Og Asus har med sine Transformer Book-hybrider vist, hvor langt de har kommet. Som med Transformer Book Trio TX201L, som i tillegg til å være en hybrid mellom bærbar datamaskin og nettbrett også kan skifte mellom Windows og Android.

I fjor rapporterte Bloomberg at Microsoft hadde bedt HTC om å legge Windows Phone på Android-mobiler. Det resulterte imidlertid aldri i noe ferdig produkt.

dual-os_karbonn-mobiles

Men nå ser det ut til at det er uventet mye hold i ryktene. Indiske Karbonn Mobiles har annonsert at de har skrevet under på en lisenskontrakt med Microsoft om bruk av Windows Phone.

«Microsoft har løsnet opp for sine betingelser og vil nå åpne sin plattform for andre spillere. Vi skrev kontrakten for to dager siden, og vi vil lansere en serie av Windows Phone-mobiler om rundt tre måneder,» fortalte Karbonns ordførende styreformann Sudhur Hasija til The Times of India.

Mobilene skal angivelig være rettet mot professionelle brukere og teknofreaks.
(Hovedbildet viser Nokias Windows Phone – og Android-telefoner, som imidlertid ikke ennå er i stand til å skifte mellom de to operativsystemene)

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.