Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Microsoft stryker Nokia-navnet fra Lumia

Nå som Microsoft har overtatt, forsvinner Nokia-merket helt og holdent fra Lumia-mobilene.

Skrevet av / 23.10.14 - 10:30
Microsoft stryker Nokia-navnet fra Lumia

Forrige måned fikk GeekOnGadgets tak i et internt Microsoft-dokument der det fremgikk at foretaket var usikre på hva de skulle gjøre med navnet på mobilene sine. Planen er at annonsene til julesalget bruker hverken Nokia eller Microsoft som produsentnavn, men bare heter «Lumia» med modellnummer.

Etter alt å dømme er Microsoft også i full gang med å flytte over innholdet fra Nokia.com til Microsoft Mobile Devices. Samtidig har Nokia i Frankrike døpt om sine sosiale medier til Microsoft Lumia.

Nå bekrefter Microsoft till The Verge at dette også er planen for resten av verden de kommende ukene.

Dermed er det også mer eller mindre bekreftet at Lumia 735 og 830 blir de siste mobilene med Nokia-logo. Om det på fremtidige mobiler vil stå Microsoft, Lumia eller kanskje Microsoft Lumia er dog usikkert.

faded_logo

Dessuten ser det ut til at Microsoft ikke lenger vil kalle sitt mobile operativsystem Windows Phone. I stedet skal det bare kalles Windows, trolig fordi de med kommende Windows 10 planlegger en betydelig mer enhetlig brukeropplevelse enten man anvender en PC, nettbrett eller mobil.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top