Search
Generic filters

Microsoft kjøper Nokia

Microsoft vil kjøpe Nokias mobildivisjon for 44 milliarder kroner. Handelen kan skje i 2014.

Nokia var en gang verdens største mobilprodusent, men har hatt det tøft de siste årene. I 2011 ble de partnere med Microsoft og bestemte seg for å bruke operativsystemet Windows Phone i alle sine Lumia smartmobiler.

Nå vil Microsoft kjøpe hele Nokias mobildivisjon for 5,44 milliarder euro, eller nærmere 44 millarder kroner. I tillegg til å overta mobilproduksjonen lisensierer de også Nokias karttjenester og patenter. Handelen må imidlertid først godkjennes av aksjonærer og konkurransemyndigheter, og forventes å bli klar første kvartal 2014.

De 32 000 Nokia-ansatte følger med over til Microsoft. Nokia-sjef Stephen Elop, som i 2010 kom fra Microsoft, forventes å bli sjef för Microsofts nye mobildivision.

Forhåpentligvis kan vi vente oss en enda tettere integrasjon mellom Windows 8 og Windows Phone framover nå som Microsoft får kontroll over både hardware og software.

Les pressemeldingen

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Storslipp av serier og filmer i oktober - og nå kommer Mandalorian 2!
Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!