Nyhet

Med 125W lader Oppo en mobil til 100% på 20 minutter

Oppos "flash charge" lader et 4.000 mAh batteri fra 0 til 41% på fem minutter.

Skrevet av / 15.07.20 - 15:41
Med 125W lader Oppo en mobil til 100% på 20 minutter

Den kinesiske mobilprodusenten Oppo har samme eier som OnePlus, og det er ikke usedvanlig at ny teknologi fra Oppo-mobiler senere kommer til OnePlus’ nyeste modeller.

Dermed har vi kanskje noe å glede oss til her i Norge, hvor OnePlus etterhvert har blitt store på markedet.

Oppo har i dag nemlig lansert en kablet lader med 125W Flash Charge. Samtidig er selskapet også klare med en 65W trådløs lader.

Oppos nye 65W trådløse AirVOOC-lader. (Foto: Oppo)

I en tweet som inneholder en video (se under) demonstrerer Oppo hvor raskt den nye laderen kan lade en smarttelefon med 4.000 mAh batteri – og hvordan temperaturen utvikler seg under oppladningen. Oppladningen fra 0 til 100% tar i alt 20 minutter, mens Flash Charge kun skal bruke fem minutter på å lade batteriet fra 0 til 41%!

Hele ti sensorer samt en sikring sørger for at temperaturen ikke blir for høy. Selve oppladningen skjer via tre parallelle ladebaner, slik at belastningen av batteriet fordeles over flere soner.

(Foto: Oppo)

Den nye trådløse AirVOOC-laderen skal bruke en halvannen time på å lade det samme 4.000 mAh batteriet. Likt OnePlus’ trådløse 30W Warp Charge 30 er Oppos nye lader bakoverkompatibel med Qi-standarden, slik at den også lade mobiler som ikke støtter den nye Flash Charge-standarden.

Oppo har enda ikke lansert en smarttelefon som støtter den nye oppladningsteknologien.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top