Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mange Google Pixel-kjøpere angrer

Eiere av Google Pixel-mobiler er dobbelt så troløse som Samsung- og Apple-kunder. Og bare én av fire er Google-fans.

Skrevet av / 29.05.24 - 12:55
Mange Google Pixel-kjøpere angrer

Mobilkjøpere er langt fra lojale generelt, men kjøpere av Googles Pixel-telefoner er enda mer tilbøyelige til å bytte merke enn Apple- og Samsung-kunder.

En rapport fra analysefirmaet Stocklytics viser at 57 prosent av Google Pixel-eierne planlegger å bytte til et annet merke neste gang de trenger en ny telefon. Og bare 25 prosent anser seg som direkte Google-lojale. Undersøkelsen ble gjennomført blant 10 000 amerikanske mobilbrukere.

Pixel-telefonene fikk stående applaus fra fagpressen da de ble lansert på det skandinaviske markedet i 2022, og med strålende kamaerautvalg og virkelig smart bruk av kunstig intelligens (AI) har gjort at telefonene har fått mange utmerkelser, blant annet Årets Beste High End smarttelefon.

Men mobilkundene er ikke fullt så entusiastiske. Selv om Google har større økonomiske ressurser enn nesten alle andre, har selskapet bare klart å oppnå en global markedsandel på litt over fem prosent. Og den kan fort krympe i fremtiden hvis Google ikke klarer å overbevise skeptikerne om å bli værende, eller lykkes med å lokke nye kunder inn i butikken.

Les også Det hele for det halve? Google Pixel 8a er den billige midtveismodellen som i praksis gir deg stort sett det samme som fullprisutgaven.

Samsung- og Apple-kunder er mindre usikre i sitt valg av telefon. Her er det «bare» 34 prosent som vil bytte merke fra sin nåværende telefon. Hele 50 prosent av Apple-kundene er lojale til merket, mens 44 prosent av Samsung-eierne er det samme.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top