Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Månedens Iphone apps

Vi tester Sleep Cycle vekkerklokke og Jamie Oliver 20 minute meals

Skrevet av / 23.04.10 - 12:00
Månedens Iphone apps

Jamie Oliver 20 Minute Meals
Med 50 oppskrifter er Jamie Olivers applikasjon et must for alle som digger god og lettlaget mat.

Den eneste ulempen kan være at 20 Minute Meals bare finnes på engelsk. Resten av applikasjonen er vel verdt pengene for alle som trenger et middagstips av mer spennende art enn den dagligvarekjedene presenterer på reklameplakater.

Blant de 50 oppskriftene som er tilgjengelige i 20 Minute Meals, finner man alt fra hjemmelagede hamburgere til rigatoni arrabiata. Det er også 13 oppskrifter på vegetarretter her, og (bare) seks supper – som jo er undervurdert mat her til lands. De fleste oppskriftene er relativt enkle. Noen tar nok litt mer enn 20 minutter å lage, men Jamie Oliver har lyktes godt med å gjøre både rettene og oppskriftene overkommelige både hva antall ingredienser, fremgangsmåte, pris og tilgjengelighet angår.

Oppskriftene er dessuten akkompagnert av bilder som viser prosessen frem til ferdig rett, og med tips fra Jamie Oliver underveis og 18 korte videoklipp som guider, klarer alle å lage rettene i 20 Minute Meals. Noen vil savne flere enn de tre salatene som er i 20 Minute Meals, og det er få oppskrifter på kjøttretter, men man kan få tilgang til flere oppskrifter på nett rett fra applikasjonen. En nyttig bonus med 20 Minute Meals er muligheten til å legge alle ingrediensene til en rett i en praktisk handleliste.

Jamieoliver.com
Sleep Cycle vekkerklokke
Dette er kanskje den nyttigste vekkerklokken på App Store. Den lærer seg søvnrytmen din og vekker deg skånsomt.
Å stå opp om morgenen er ikke like lystbetont for alle. Man får sjelden den beste starten på dagen når man bråvåkner av vekkerklokken. Sleep Cycle er litt smartere enn vekkerklokker flest. Den analyserer søvnmønsteret ditt og vekker deg skånsomt når du er i en lett – i motsetning til dyp – søvnfase. Man kan velge blant forskjellige vekkelyder som alle er av den behagelige sorten, som nesten kan minne om innsovningsmusikk (Gymnopédie, for eksempel), men som har til hensikt å vekke deg mer skånsomt enn en kimende alarm.

En iPhone eller nyere generasjon iPod touch med Sleep Cycle legges under lakenet slik at den kan registrere hvordan bevegelsene i sengen arter seg når du sover, og kobles til strøm for at batteriet på iPhone ikke skal tømmes i løpet av natten. Senere blir man vekket på angitt tidspunkt, men Sleep Cycle kan bruke opptil 30 minutter før tidspunktet du skal våkne på, til å vekke deg. Når man våkner kan man se en grafisk fremstilling på skjermen som viser søvnmønsteret man har hatt.

Sleep Cycle skal være helt ufarlig å bruke, tross skepsisen man måtte ha med at en iPhone kan ta fyr, eller at man kan få kreft av strålingen fra mobilen. Ladingen av iPhone skjer med veldig lite strøm tilført fra laderen, og varmeutviklingen er svært lav. Dessuten er det knapt stråling fra mobiler i hvilemodus, og så langt unna grenseverdiene at det ikke kan regnes som farlig, ifølge undersøkelser som er gjort om mobilstråling. LS

lexwarelabs.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top