Månedens iPhone-applikasjoner

AirVideo

Alle vet at det fungerer fint å se film på en iPhone, for ikke å snakke om på den større iPad-skjermen. Men hva gjør man når lagringsplassen er begrenset.Man installerer Air Video. Som finnes i en enklere gratisversjon, og en fullversjon til 17 kroner. Med Air Video kobler man seg opp til Mac-en som står hjemme, og ser videoen på iPhone- eller iPad-skjermen. Air Video støtter også videoutgang via dokkingkontakten på iPad, slik at man kan koble iPaden til en enda større skjerm. Alt man trenger å gjøre er å installere et serverprogram på Mac-en, eller en Windows PC, så logger man seg på med mobilen, og streamer valgt video over nett. (finnes gratis versjon)
Passer for iPhone og iPad – 17 kroner
myPhoneDesktop

Med myPhoneDesktop får man tilgang til iPhone, iPod touch og selvsagt en iPod, rett fra datamaskinen. Så lenge man har iPhone i nærheten, vil myPhoneDesktop vise et skjermbilde av mobilen på datamaskinen ved siden av. Slik at man kan for eksempel taste inn en SMS med tastaturet til datamaskinen, som er trådløst koblet til iPhone, via et virtuelt bilde av mobilskjermen. Den er også praktisk når man skal legge inn opp bilder, skrive notater eller handlelister for ikke å snakke om når man trenger kopi og lim inn fra dokumenter eller epost, som man vil ha overført til iPhone. Mulighetene er mange med myPhoneDesktop, som støtter drap and drop, adresselister, og direkte oppringing av valgte numre fra adresselisten på datamaskinen, nettlesere, Gule Sider og epostsignaturer.
Passer for iPhone, iPod touch og iPad – 11 kroner

Hipstamatic

Antallet apps for foto på iPhone øker stadig. Hipstamatic er en av de kuleste appene for kreativ fotografering.

Annonse

Hipstamatic var i sin tid et enkelt leketøykamera som fikk et svært kort liv. Men nå har det gjenoppstått på iPhone. Bildene blir hverken sylskarpe eller klare med Hipstamatic-appen, i stedet får man en skikkelig retrolook på bildene, som faktisk er kul på enkelte bilder. Om enn noe malplassert på andre. Man kan velge effekter kalt opp – nesten – etter kjente emulsjonsfilmer, som Kodot Verichrome, og kjøpe ekstra Hipstapacks fra appen, som utvider mulighetene med enda flere effekter. Som Helga Viking Lens fra bildeeksemplet på skjermdumpen vist her.
Passer for iPhone – 11 kroner

Wimp

Musikktjenesten Wimp er endelig her. Nå kan man streame musikk trådløst rett på iPhonen. Man må ha et Wimp-abonnement som koster 99 kr måneden, men så er det tut og kjør. Da kan man streame musikk fra Wimp til iPhone over 3G eller trådløst nettverk, og ha et kjempebibliotek med musikk tilgjengelig på mobilen, hvor enn man er. Det er mulig å søke i WImp-biblioteket som oppdateres kontinuerlig, slik at man alltid har tilgang til ferskvare fra platebutikken på mobilen. Fett, men ikke glem at datatrafikk over 3G-nettet belastes mobilregningen din, og at flere leverandører har begrensninger på datamengden over 3G-nett.
Passer for iPhone – Krever abonement

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.