Search
Generic filters

Månedens iPhone-applikasjoner

AirVideo

Alle vet at det fungerer fint å se film på en iPhone, for ikke å snakke om på den større iPad-skjermen. Men hva gjør man når lagringsplassen er begrenset.Man installerer Air Video. Som finnes i en enklere gratisversjon, og en fullversjon til 17 kroner. Med Air Video kobler man seg opp til Mac-en som står hjemme, og ser videoen på iPhone- eller iPad-skjermen. Air Video støtter også videoutgang via dokkingkontakten på iPad, slik at man kan koble iPaden til en enda større skjerm. Alt man trenger å gjøre er å installere et serverprogram på Mac-en, eller en Windows PC, så logger man seg på med mobilen, og streamer valgt video over nett. (finnes gratis versjon)
Passer for iPhone og iPad – 17 kroner
myPhoneDesktop

Med myPhoneDesktop får man tilgang til iPhone, iPod touch og selvsagt en iPod, rett fra datamaskinen. Så lenge man har iPhone i nærheten, vil myPhoneDesktop vise et skjermbilde av mobilen på datamaskinen ved siden av. Slik at man kan for eksempel taste inn en SMS med tastaturet til datamaskinen, som er trådløst koblet til iPhone, via et virtuelt bilde av mobilskjermen. Den er også praktisk når man skal legge inn opp bilder, skrive notater eller handlelister for ikke å snakke om når man trenger kopi og lim inn fra dokumenter eller epost, som man vil ha overført til iPhone. Mulighetene er mange med myPhoneDesktop, som støtter drap and drop, adresselister, og direkte oppringing av valgte numre fra adresselisten på datamaskinen, nettlesere, Gule Sider og epostsignaturer.
Passer for iPhone, iPod touch og iPad – 11 kroner

Hipstamatic

Antallet apps for foto på iPhone øker stadig. Hipstamatic er en av de kuleste appene for kreativ fotografering.

Hipstamatic var i sin tid et enkelt leketøykamera som fikk et svært kort liv. Men nå har det gjenoppstått på iPhone. Bildene blir hverken sylskarpe eller klare med Hipstamatic-appen, i stedet får man en skikkelig retrolook på bildene, som faktisk er kul på enkelte bilder. Om enn noe malplassert på andre. Man kan velge effekter kalt opp – nesten – etter kjente emulsjonsfilmer, som Kodot Verichrome, og kjøpe ekstra Hipstapacks fra appen, som utvider mulighetene med enda flere effekter. Som Helga Viking Lens fra bildeeksemplet på skjermdumpen vist her.
Passer for iPhone – 11 kroner

Wimp

Musikktjenesten Wimp er endelig her. Nå kan man streame musikk trådløst rett på iPhonen. Man må ha et Wimp-abonnement som koster 99 kr måneden, men så er det tut og kjør. Da kan man streame musikk fra Wimp til iPhone over 3G eller trådløst nettverk, og ha et kjempebibliotek med musikk tilgjengelig på mobilen, hvor enn man er. Det er mulig å søke i WImp-biblioteket som oppdateres kontinuerlig, slik at man alltid har tilgang til ferskvare fra platebutikken på mobilen. Fett, men ikke glem at datatrafikk over 3G-nettet belastes mobilregningen din, og at flere leverandører har begrensninger på datamengden over 3G-nett.
Passer for iPhone – Krever abonement

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.