Mobil

Vi tester et utvalg av mobile apper.
Annonse
Annonse
forfatter

Chrome

Android, iPhone, iPad – Gratis

chrome

Er du ikke helt venn med nettleseren som følger med smartmobilen eller nettbrettet? Et praktisk alternativ kan være å installere Googles Chrome. Spesielt om du allerede kjører den på datamaskinen, da du kan synkronisere dine bokmerker, koder og historikk. Det går altså kjapt å ta frem noe man har sett på tidligere på en annen enhet. Den støtter flere faner for å kunne ha flere nettsteder oppe samtidig samt inkognitomodus om du ikke vil etterlate deg noen spor.

Instaweather Pro

Android, iPhone, iPad, WP – 8-12 kr

instaweather

Liker du å bombardere sosiale medier med bilder fra ferien, bare for å vise hvor hyggelig du har det, hvor vakker utsikten er eller hvilke spennende ting du driver på med? Vil du også gjerne fortelle alle der hjemme hvor mye bedre været er? Med Instaweather kan du gjøre begge deler samtidig. Den legger nemlig værinformasjon over ditt bilde som du så kan dele. Finnes også i en gratisversjon, med da blir det reklame på bildene.

 

Snapchat

Android, iPhone – Gratis

snapchat

Noen ganger er det ikke nok å bare sende en tekstmelding, og heldigvis har vi jo alle et kamera i mobilen. Men noen ganger vil man bare gjøre en artig grimase som man ikke vil skal lagres. Eller man vil kanskje ikke at hvem som helst skal kunne se den. Snapchat lar deg sende bilder som forsvinner når mottakeren har sett dem. Man kan legge på tekst eller benytte filter, sende til en eller flere venner og lage et album som lever i ett døgn.

 

Drafts

iPad, iPhone – 25 og 29 kr

Drafts

Når du bare skal notere et telefonnummer, en adresse, eller noe annet du trenger å huske eller dele med andre, er Drafts appen du skal ha. Den er klar for alt du trenger å notere med det samme du åpner appen, ingen venting eller konfigurering er nødvendig. Alle notater lagres automatisk og er søkbare etterpå. Du kan dele eller eksportere dem til andre, på Facebook, Twitter, SMS, e-post eller Dropbox og Evernote. Det finnes en rekke andre funksjoner også, som automatiserte hendelser hvor du for eksempel legger notater rett i en e-post.

645 Pro mk II

iPad, iPhone – 28 kr

645 pro mk ii

I mylderet av fotoapper, er 645 Pro mk II en av de kuleste og nyttigste. Den gir deg valgbare utsnitt fra klassisk Hasselblad-kvadrat, til 6 x 17 panorama. Men det som virkelig er kult, er at den har knapper og innstillingsratt akkurat som på et vanlig mellomformatkamera. Du kan endre hvitbalanse, fargebalanse, punktmåle lyset, låse eksponeringen, og mye, mye mer. Her finnes det også en rekke etterligninger av klassiske filmemulsjoner man kan bruke, og alt kan lagres i enten jpeg eller som TIFF-filer. Kanskje er dette den beste fotoappen så langt.

Facetune

iPad, iPhone – 21 kr

anat

I disse selfie-tider hvor man tar bilder av seg selv, er dette en kjærkommen app for mange av oss. Den gjør deg nemlig penere på bilder. Her kan du få hvite i stedet for gule tenner, plettfri hud og glød i kinnene. Appen inneholder mange verktøy som kan brukes til å fikse selv små detaljer, som fjerning av grå hår, høyere kinnben, smalere nese, og så videre. Android-brukere kan gjøre mye av det samme med BeFunky-appen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster
Denne tok det 40 år å lage.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.