TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

LG V10 med second screen kommer til Norge

V10 er den første modellen i LGs nye V-serie, som henvender seg til de mest krevende brukerne.

forfatter
Publisert 25.11.15 - 10:53

LG er langt fra førstemann til mølla med ideen om en ekstra skjerm til mobilen. Russiske Yotaphone utstyrer sin mobil med en komplett skjerm nummer to basert på e-ink teknologi, mens Samsung med Galaxy Note Edge og Galaxy S6 edge plasserer ekstra funksjonalitet langs kanten av en bøyd S-AMOLED-skjerm.

Men nå vil LG også med på festen og lanserer mobilen V10 på det norske markedet. V10 ble introdusert i USA og Sør-Korea tidligere i høst og kommer altså med en liten ekstra skjerm, som bare måler 2,1” og befinner seg langs kanten over hovedskjermen, som er på 5,7”. Sekundærskjermen er alltid på.

Second Screen på LG V10 sidder over hovedskærmen og er altid tændt. Foto: LG
Second Screen på LG V10 sitter over hovedskjermen og er alltid på. Foto: LG

Mens hoveskjermen brukes, viser den ekstra skjermen oppdateringer og ikoner for vær, tid, dato og batteri. Den kan også konfigureres som start-meny med foretrukne apper, når hovedskjermen brukes til å vise innkommende anrop eller tekstmeldinger, uten å blokkere det som vises på den store skjermen.

Skal kunne tåle påkjenninger
Den robuste Dura Guard-konstruksjonen beskytter mobilen fra harde slag, mens hjørnene er ekstra forsterket. Designen er gjort i rustfritt stål (SAE klasse 316L).

Baksiden og bunnen av V10 er beskyttet av et mykt men slitesterkt Dura Skin, som både er behagelig å holde i, og som beskytter telefonen mod riper. Dessuten har telefonen et mønster på ryggen, som er spesielt utviklet for å gi et sikkert grep.

Fingeraftrykslæseren sidder bag på telefonen, som i øvrigt er beskyttet af såkaldt Dura Skin, der gør mobilen bedre at holde. Foto: LG
Fingeravtrykkleseren sitter bakpå telefonen, som for øvrig er beskyttet av såkalt Dura Skin, som gjør mobilen bedre å holde i. Foto: LG

Øvrige funksjoner
V10 er dessuten utstyrt med 32-bit Hi-Fi DAC fra ESS Technology. LG V10 er også det første kommersielle produktet på markedet, som utnytter Qualcomms antenneforsterkningsteknologi TruSignal, som gir optimert signalstyrke, så man slipper å miste anrop, få raskere dataoverføring og bedre dekning, uansett hvordan man holder telefonen, skriver LG i en pressemelding.

Akkurat som LG G4, som vi har kåret som Årets Bedste kameramobil i 2015, gir V10 full manuell kontroll over hvitbalanse, lukkerhastighet, ISO og fokus. Og den kan lagre bilder i råformat til bildebehandling. Men V10 tar skrittet lenger, og tilbyr også manuelt videoopptak.

I manuell opptakstilstand kan man justere lukkerhastigheten, bilder pr. sekund, ISO, hvitbalanse og fokus når man tar opp video. Det kan skje i tre forskjellige oppløsninger – 720p, 1080p, 4K UHD samt to ulike bildeformater – 16:9 eller 21:9.

LG V10 kommer i sort og hvid til en vejledende pris på 5.490 kroner. Foto: LG
LG V10 kommer i svart og hvit til en veiledende pris på 5.490 kroner. Foto: LG

Pris og tilgængelighed
LG V10 bliver lansert på det norske markedet i januar 2016 i fargene hvit og svart med en veiledende pris på 6.490 kroner.

Tekniske spesifikasjoner:
Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
Skjerm: 5,7” IPS Quantum, 2560 x 1440 piksler, 513 ppi (hovedskjerm) / 2,1” IPS Quantum, 160 x 1040 piksler, 513 ppi (second screen)
Prosessor: 1,82 GHz + 1,44 GHz Qualcomm Snapdragon 808 hexa-core
Minne: 4 GB ram / 64 GB lagring (+ microSD opp til 200 GB)
Kameraer: 16 MP F1.8 / 5 MP
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC
Batteri: 3000 mAh
Mål: 159,6 x 79,3 x 8,6 mm
Vekt: 192 g

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde