Android

LG G4 er en realitet. Med sekskjernet prosessor og Android 5.1 Lollipop.
forfatter

På et pressemøte i London har koreanske LG nettopp lansert den nye flaggskipmodellen LG G4, som følger i fotsporene på den kritikerroste LG G3.

To versjoner
Som noe nytt fra LG kommer toppmodellen i to versjoner: en med bakdeksel av plast og en med en bakside fremstilt i ekte lær. Med plastbaken blir mobilen tilgjengelig i fargene gull, grå og hvit, mens lærmodellen fåes i brun, svart, rød, blå eller beige utførelse.

lg-g4-microsite-leak14.0 (1)

Akkurat som på LG G3 er designen kurvet på baksiden, så mobilen ligger bedre i hånden.

Bedre skjerm
Skjermen har til gjengjeld blitt kraftig forbedret. Den er fremdeles på 5,5 tommer og byr på en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, men panelet er nå av typen quantum dot, som LG også bruker i sine TV-toppmodeller med 4K-oppløsning. Med quantum dot, eller kvanteprikker, oppnår man både økt kontrast og lavere energiforbruk, og da det separate berøringspanelet nå har blitt erstattet av in-cell berøringsteknologi (hvilket vi ikke tidligere har sett fra en IPS-skjerm i en oppløsning høyere enn Full HD), har skjermen blitt fysisk tynnere, og grafikk og ikoner oppleves nå å være helt tett på brukeren, samtidig som lysstyrken er kraftigere enn noensinne.

G4_Leather brown_4_On shot

Men på utsiden ligner LG G4 altså sin forgjenger på en prikk – inkludert på- og av- samt volumenknappene på baksiden – og det er derfor primært under skjermen at vi ellers finner de fleste nyhetene.

Android Lolliopop
Operativsystemet er den nyeste Android-versjonen, 5.1 Lollipop, med LGs egen brukerflate i en spritny inkarnasjon, UX 4.0, lagt over. Med UX 4.0 får brukeren en del nye funksjoner med på kjøpet. Som for eksempel et nytt og forbedret galleri samt muligheten for lynraskt å ta bilder, selv om mobilens skjerm er i dvale. Man kan også lage små “makroer”, så rutineoppgaver med flere ledd kan utføres med et enkelt trykk på en knapp. Dessuten kan LG G4 nå brukes som fjernkontroll til TV-en, og kommer med innebygde apper som kan holde styr på din helse og trening.

Kameraet
Kameraet er en historie for seg selv og kommer med 16 MP og et f/1.8 objektiv, hvilket gir superskarpe og lyse bilder selv i dårlig belysning, lover LG. Hvis man selv vil være herre over sitt kamera, gir LG G4 mulighet for at brukeren selv kan justere på parametre som lukkerhastighet, ISO og hvitbalanse, og man kan dessuten velge å lagre bildene i RAW-format.

Køber man Genuine Leather-udgaven af LG G4, får man et gratis plastic-cover i Shiny Gold med i købet.
Kjøper man Genuine Leather-utgaven av LG G4, får man et gratis gullfarget plastdeksel med på kjøpet.

Gode selfies burde også være garantert med det 8 MP kameraet som sitter på fremsiden.

Prosessoren er på seks kjerner, som er klokket til 1,8 GHz, og batteriet, som kan skiftes ut, er på 3.000 mAh. Begge modellene kommer med 32 gigabyte innebygd lagring, som kan utvides med ytterligere 128 gigabyte via microSD-kort.

Priser
I skrivende stund kjenner vi ikke den norske prisen på LG G4, men den veiledende prisen for det europeiske markedet er 649 euro for modellen med bakdeksel i plast og 699 euro for modellen i lær. Lærmodellene i blå og beige farge kommer dessverre ikke i nordiske butikker. Til gjengjeld får man et plastdeksel i fargen gull med på kjøpet, hvis man går for en modell med lær-bakdeksel.

LG G4 skal være i de skandinaviske butikker innen sommerferien, lover LG.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 5.1 Lollipop + LG UX 4.0
Skjerm: 5,5” IPS Quantum QHD 2560 x 1440 (538 ppi)
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 808, 1,8 GHz hexa-core
Minne: 3 GB ram / 32 GB lagring (+ microSD inntil 128 GB)
Kamera: 16 MP f/.8 + OIS / 8 MP
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1 LE, A-GPS/GLONASS, NFC
Mål: 148,9 x 76,1 x 9,8 mm
Vekt: 155 g
Batteri: 3.000 mAh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.