Android

Med sitt nye mobil-flaggskip G3 går LG i strupen på Samsungs toppmodel Galaxy S5!
Annonse
Annonse
forfatter

På smartmobil-markedet har LG i årevis stått i skyggen av Samsung som er verdensledende. Og lanseringen av deres nye toppmodell G3 kommer neppe til å trekke Samsung ned fra den posisjonen over natten. Men LG viser med G3 at de har høye ambisjoner, og på mange måter overgår den Samsung Galaxy S5.
G3 kommer med et stilrent design og er laget av dyre materialer, deriblant glass og metallbehandlet polykarbonat (med ripehemmende egenskaper lik dem vi kjenner fra LG G Flex), som simpelthen viser Samsung bakhjulet når det gjelder byggekvalitet.
lg-g3-color-range

Den luksuriøse opplevelsen starter med skjermen, som er 5,5” stor og har en vanvittig høy oppløsning på 2560 x 1440 piksler, som tilsvarer en pikseltetthet på 538. Det gjør LG G3-skjermen til den hittil skarpeste mobilskjermen på markedet. Selv om den kraftige skjermen nødvendigvis må bruke mer strøm, har LG optimert skjermteknologien, blant annet skjermens frame rate, slik at batteriet på 3000 mAh likevel kan holde en hel dag.
lg-g3-3

Også kameraet på 13 MP skal i følge LG by på en spesiell brukeropplevelse., Det er blitt utstyrt med laserbasert autofokus, som skal gjøre det lynhurtigt å fokusere og ta bilder. Bildeskarpheten får også hjelp av kameraets optiske bildestabilisering. Det gleder vi oss til å teste nærmere.

Vi gleder oss også til å gjøre videoopptak med LG’s nye flaggskip, som på grunn av bedre mikrofoner og lydforbedrende software, skal være bedre til for eksempel konsertoptagelser enn andre smartmobiler.

Android-grensesnittet er også blitt mer stilrent, mens selve telefonen kommer med buet design, meget lik HTC One M8, som gjør telefonen mer behagelig å holde i. Med unntak av skjermen er hele overflaten børstet metall, mens betjeningen er forsøkt gjort så enkel som mulig med LG’s multifunksjons-knapp på baksiden, som både brukes til å tenne og slukke telefonen samt skru lyden opp og ned.
lg-g3-5-e1401213389640

Annonse

I likhet med LG G2 mini kommer LG G3 med Knock Code, som lar deg vekke og låse opp ved å banke et predefinert mønster på skjermen. LG har også endret mobilens software-tastatur for at gjøre det lettere å skrive med.
Med funksjonen “Content Lock” kan man kryptere utvalgt innhold på telefonen, mens “Kill Switch” kan gjøre mobilen komplett ubrukelig dersom den blir stjålet.
Masse tilbehør
LG G3 støtter trådløs lading, og en lader kan kjøpes som tilbehør. Det samme kan den såkalte Circle Case, et beskyttende cover med et rundt vindu til skjermen, hvor man kan se de vikigste informasjonen som anrop, meldinger vær, og så videre.
Pris og tilgjengelighet
LG G3 kommer på markedet i slutten av juni. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
Prosessor: 2,5 GHz Snapdragon 801 quad-core
Skjerm: 5,5” 2560 x 1440 Quad HD IPS, 538ppi
Minne/lagring: 3 GB RAM, 16 eller 32GB (+ microSD-kort op til 128 GB)
Kamera: 13 MP med OIS+ og laser autofokus + 2.1 MP
Trådløst: 4G/LTE, 801.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
Størrelse: 146.3 x 74.6 x 8.9 mm
Vekt: 149 g
Batteri: 3000 mAh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!