TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Lenovo erklærer nettbrett-priskrig

Verdens største PC-produsent går nå inn på nettbrettmarkedet med en high-end-modell til 1.800 kroner!

forfatter
Publisert 31.10.13 - 12:26

Lenovo har overgått firmaer som Acer, HP og Apple som verdens største PC-produsent, og nå vil firmaet også gjøre seg gjeldende på det lukrative nettbrettmarkedet. Derfor har Lenovo ved tre samtidige arrangementer i Los Angeles, Beijing og Milano (hvor Lyd & Bilde var til stede) lansert to nye Android-baserte nettbrett, som skal ta opp kampen mot konkurrenter som Apples iPad, Samsungs Galaxy Tab, Sonys Xperia Tablet og ikke minst Google Nexus 7 produsert av ASUS.

Jan Huckfeldt fra Lenovo presenterer Yoga Tablet ved den offisielle lanseringen i Milano.
Jan Huckfeldt fra Lenovo presenterer Yoga Tablet ved den offisielle lanseringen i Milano.

Lenovo Yoga Tablet kommer med to forskjellige skjermstørrelser – 8” og 10” – og en ganske spesiell design, som minner om noe vi tidligere har sett fra Sony med det japanske firmaets første nettbrett – Sony Tablet S – som var kileformet for å gi et bedre grep om produktet.

Yoga-Tablet-Tilt-Mode

Lenovo Yoga Tablet kommer således med et slags sylinderformet håndtak (se bildet under dette avsnittet), som har flere funksjoner. For det første gir håndtaket plass til et kraftig batteri, som ifølge Lenovo garanterer en batteritid på hele 18 timer (til sammenligning byr Apples nye iPad Air på 10 timers batteritid). For det andre gjør håndtaket at brukeren kan holde nettbrettet med kun én hånd i lengre tid om gangen uten å bli sliten i hånda, og for det tredje virker håndtaket også som et stativ, som både lar brukeren stille Yoga Tablet på et bord i en 110 graders vinkel og hever skjermen en smule, hvis nettbrettet blir lagt flatt på en overflate.

Yoga-Tablet-with-Magazine

Vi har prøvd en 10”-utgave av det nye nettbrettet, og det er ingen tvil om at Lenovo har brukt lang tid på at tenke over designen og de forskjellige måter man bruker sitt nettbrett på. Videre er byggekvaliteten helt i toppsjiktet, og det er benyttet dyre materialer, som gjør den veiledende utsalgsprisen på 2.490 kroner for 10”-modellen og 1.790 kroner for 8”-modellen spesielt aggressiv.

DSC09955

Alt tyder altså på at Lenovo mener det alvorlig med den nye satsningen på nettbrett, hvilket også ble understreket av at firmaet har inngått en avtale med skuespilleren Ashton Kutcher, som er hovedpersonen i en massiv reklamekampanje for de nye nettbrettene.

youtu.be/_t2ouvLZqiM

I kampanjen opptrer Kutcher som seg selv, men fortellingen er at han nå har fått jobbe hos Lenovo som ingeniør med ansvar for produktutvikling. Samarbeidet minner om det HTC har med skuespilleren Robert Downey Jr., og det kan ikke ha vært veldig billig… Ryktet sier 10 millioner dollar…

Lenovo Yoga Tablet kommer i butikkene i Norge i løpet av november.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
Skjerm: 8” eller 10”, 1280 x 800 HD
Prosessor: 1,2 GHz quad-core
Minne: 1 GB RAM / 16 eller 32 GB (+ microSD opptil 64 GB) lagring
Kamera: 5 MP + 1,6 MP
Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G
Tilkobling: Micro USB
Mål: 213 x 144 x 3-7,3 mm (8”) / 261 x 180 x 3-8,1 mm (10”)
Vekt: 404g (8”) / 610g (10”)
Batteri: 6000 mAh (8”) / 9000 mAh (10”), 18 timers batteritid

Stand-Mode-Yoga-Tablet

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde