Android

Verdens største PC-produsent går nå inn på nettbrettmarkedet med en high-end-modell til 1.800 kroner!
Annonse
Annonse
forfatter

Lenovo har overgått firmaer som Acer, HP og Apple som verdens største PC-produsent, og nå vil firmaet også gjøre seg gjeldende på det lukrative nettbrettmarkedet. Derfor har Lenovo ved tre samtidige arrangementer i Los Angeles, Beijing og Milano (hvor Lyd & Bilde var til stede) lansert to nye Android-baserte nettbrett, som skal ta opp kampen mot konkurrenter som Apples iPad, Samsungs Galaxy Tab, Sonys Xperia Tablet og ikke minst Google Nexus 7 produsert av ASUS.

Jan Huckfeldt fra Lenovo presenterer Yoga Tablet ved den offisielle lanseringen i Milano.
Jan Huckfeldt fra Lenovo presenterer Yoga Tablet ved den offisielle lanseringen i Milano.

Lenovo Yoga Tablet kommer med to forskjellige skjermstørrelser – 8” og 10” – og en ganske spesiell design, som minner om noe vi tidligere har sett fra Sony med det japanske firmaets første nettbrett – Sony Tablet S – som var kileformet for å gi et bedre grep om produktet.

Yoga-Tablet-Tilt-Mode

Lenovo Yoga Tablet kommer således med et slags sylinderformet håndtak (se bildet under dette avsnittet), som har flere funksjoner. For det første gir håndtaket plass til et kraftig batteri, som ifølge Lenovo garanterer en batteritid på hele 18 timer (til sammenligning byr Apples nye iPad Air på 10 timers batteritid). For det andre gjør håndtaket at brukeren kan holde nettbrettet med kun én hånd i lengre tid om gangen uten å bli sliten i hånda, og for det tredje virker håndtaket også som et stativ, som både lar brukeren stille Yoga Tablet på et bord i en 110 graders vinkel og hever skjermen en smule, hvis nettbrettet blir lagt flatt på en overflate.

Yoga-Tablet-with-Magazine

Annonse

Vi har prøvd en 10”-utgave av det nye nettbrettet, og det er ingen tvil om at Lenovo har brukt lang tid på at tenke over designen og de forskjellige måter man bruker sitt nettbrett på. Videre er byggekvaliteten helt i toppsjiktet, og det er benyttet dyre materialer, som gjør den veiledende utsalgsprisen på 2.490 kroner for 10”-modellen og 1.790 kroner for 8”-modellen spesielt aggressiv.

DSC09955

Alt tyder altså på at Lenovo mener det alvorlig med den nye satsningen på nettbrett, hvilket også ble understreket av at firmaet har inngått en avtale med skuespilleren Ashton Kutcher, som er hovedpersonen i en massiv reklamekampanje for de nye nettbrettene.

I kampanjen opptrer Kutcher som seg selv, men fortellingen er at han nå har fått jobbe hos Lenovo som ingeniør med ansvar for produktutvikling. Samarbeidet minner om det HTC har med skuespilleren Robert Downey Jr., og det kan ikke ha vært veldig billig… Ryktet sier 10 millioner dollar…

Annonse

Lenovo Yoga Tablet kommer i butikkene i Norge i løpet av november.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
Skjerm: 8” eller 10”, 1280 x 800 HD
Prosessor: 1,2 GHz quad-core
Minne: 1 GB RAM / 16 eller 32 GB (+ microSD opptil 64 GB) lagring
Kamera: 5 MP + 1,6 MP
Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G
Tilkobling: Micro USB
Mål: 213 x 144 x 3-7,3 mm (8”) / 261 x 180 x 3-8,1 mm (10”)
Vekt: 404g (8”) / 610g (10”)
Batteri: 6000 mAh (8”) / 9000 mAh (10”), 18 timers batteritid

Stand-Mode-Yoga-Tablet

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.