Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

La mobilen ligge når du kjører

Påsketrafikken står for døren, og Politiet har allerede varslet at de vil ha hyppige kontroller på de mest trafikkerte veiene.

I en undersøkelse som nylig ble utført for Telenor av Norstat, oppga en av tre  at de surfer på nett, leser e-post og bruker apps  mens de kjører.

Det er i tillegg til de mange tusen som kjører og snakker uten håndfri i bilen.

– Det er skremmende at så mange bruker smarttelefonen til å sjekke e-post, surfe på nettet eller bruke applikasjoner mens de kjører bil. Nå oppfordrer vi disse bilistene til å vise mobilansvar i påskeutfarten, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor.

Blant de spurte sier én prosent av dem at de svært ofte bruker smarttelefonen til andre ting enn å ringe mens de kjøre, I følge en prssemelding fra Telenor.

Seks prosent oppgir at det skjer ofte. Av disse er ni prosent menn og tre prosent kvinner.

18 prosent oppgir at det skjer en sjelden gang i blant, mens seks prosent har brukt smarttelefonen under bilkjøring en gang.

Annonse

68 prosent av de spurte forteller at det aldri har skjedd.

 

 

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.