La mobilen ligge når du kjører

Annonse
Annonse
forfatter

Påsketrafikken står for døren, og Politiet har allerede varslet at de vil ha hyppige kontroller på de mest trafikkerte veiene.

I en undersøkelse som nylig ble utført for Telenor av Norstat, oppga en av tre  at de surfer på nett, leser e-post og bruker apps  mens de kjører.

Det er i tillegg til de mange tusen som kjører og snakker uten håndfri i bilen.

– Det er skremmende at så mange bruker smarttelefonen til å sjekke e-post, surfe på nettet eller bruke applikasjoner mens de kjører bil. Nå oppfordrer vi disse bilistene til å vise mobilansvar i påskeutfarten, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor.

Blant de spurte sier én prosent av dem at de svært ofte bruker smarttelefonen til andre ting enn å ringe mens de kjøre, I følge en prssemelding fra Telenor.

Seks prosent oppgir at det skjer ofte. Av disse er ni prosent menn og tre prosent kvinner.

18 prosent oppgir at det skjer en sjelden gang i blant, mens seks prosent har brukt smarttelefonen under bilkjøring en gang.

68 prosent av de spurte forteller at det aldri har skjedd.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.