La mobilen ligge når du kjører

forfatter

Påsketrafikken står for døren, og Politiet har allerede varslet at de vil ha hyppige kontroller på de mest trafikkerte veiene.

I en undersøkelse som nylig ble utført for Telenor av Norstat, oppga en av tre  at de surfer på nett, leser e-post og bruker apps  mens de kjører.

Det er i tillegg til de mange tusen som kjører og snakker uten håndfri i bilen.

– Det er skremmende at så mange bruker smarttelefonen til å sjekke e-post, surfe på nettet eller bruke applikasjoner mens de kjører bil. Nå oppfordrer vi disse bilistene til å vise mobilansvar i påskeutfarten, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor.

Blant de spurte sier én prosent av dem at de svært ofte bruker smarttelefonen til andre ting enn å ringe mens de kjøre, I følge en prssemelding fra Telenor.

Seks prosent oppgir at det skjer ofte. Av disse er ni prosent menn og tre prosent kvinner.

18 prosent oppgir at det skjer en sjelden gang i blant, mens seks prosent har brukt smarttelefonen under bilkjøring en gang.

68 prosent av de spurte forteller at det aldri har skjedd.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.