Kompromissløs mobil fra HTC

Er HTC 10 modellen som tar dem tillbake till toppen?

Skrevet av / 13.04.16 - 10:08
Kompromissløs mobil fra HTC

Det forrige flaggskipet M9 fra HTC var veldig bra, men hadde sine problemer. Blant annet var kameraet overraskende dårlig i svakt lys og skjermen var ikke mye å rope hurra over. Det virket som at man ikke våget å satse for fullt.

Perfume - HTC 10 - Lifestyle Images
(Foto: HTC)

Nå kommer den nye toppmodellen HTC 10 hvor man har utelatt bokstaven i modellnavnet. Og det dristige grepet virker å gå igjen i resten av designen og spesifikasjonene for mobilen.

Den gamle trauste HD-skjermen er ersattet av en 5,2 tommers Quad HD-skjerm som skal ha 30 prosent bedre fargegjengivelse i tillegg til å være ekstremt rask på å spore pekefingeren. Selvsagt har den nyeste Snapdragon-prosessor for maksimal ytelse.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: HTC)

Men det er kameraet som virker å ha fått mest oppmerksomhet. Før satset man på få men lysfølsomme piksler som gjorde dem bra i mørke omgivelser men ga få detaljer. I forrige generasjon gikk man motsatt, som ga høyoppløste bilder men som ble grumsete i svakt lys. Det nye kameraet skal kombinere begge. Optikken er på F1.8 på begge kameraene, sensoren er større med større piksler, og likevel respektable 12 MP oppløsning. Dessuten med optisk bildestabilisering. Vi ser frem til å teste hvordan det funker!

Perfume - M10 - Handset - Image - Global - GlacierSilver
(Foto: HTC)

Heldigvis ser det ikke ut til at lydkvaliteten er oversett, som har vært HTCs ess i ermet på tidligere modeller. Som tidligere brukes såkalt Boomsound forsterkning, lydprosessering av Dolby, og nå også sertifisering for Hi-Res Audio, altså høyoppløst lyd.

Perfume - HTC 10 - Handset - Image - Global
(Foto: HTC)

Telefonen er også utstyrt med Quick Charge 3 som lader batteriet til 50% på bare 30 minutter.

HTC 10 kommer i april, men norsk pris er fremdeles ukjent.

Fakta

Skjerm: 5,2 tommers 2560 x 1440
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 820
Minne: 4 GB / 32-64 GB + microSD
Kameraer: 12 MP F1.8 OIS + 5 MP F1.8
Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC
Batteri: 3000 mAh, QC 3.0

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Scroll to Top