Kamera hele veien rundt

Roterende kamera fungerer som både front- og bakkamera på årets toppmodell fra Asus.
Annonse
Annonse
forfatter

Asus har valgt mottoet “Defy the ordinary” for lanseringen av sin nye ZenFone 6. Og særegen er den! Spesielt med tanke på kameraene. I stedet for å hovedkamera(ene) på baksiden og selfiekamera(ene) på fronten har Asus nemlig valgt å montere en vridbar base, som vippes opp og roterer 180 grader når man vil ta en selfie.

I tillegg til å være litt av en gimmick betyr det roterende kameraet at man slipper å ha et hull eller en utskjæring i skjermen. Forøvrig får man full oppløsning (48 megapiksler tele og 13 megapikslers vidvinkel) på sine selfies. En ekstra finesse er at kameraet kan ta automatiske 180-graders panoromabilder. Inklusivt et bilde av fotografen, om du ikke dukker i tide!

Kameramekanismen på ZenFone 6. Foto: Asus

Hovedkameraet har en Sony IMX586 48MP-sensor med f/1.79 blender, mens det sekundære 126 graders ultra-vidvinkelkameraet har 13MP bildesensor med programvarekorreksjon av bildeforvrengning.

Kameramodulen er laget av en legering som er lettere enn stål, men fire ganger så sterk. Mekanikken skal kunne tåle å bli brukt 100.000 ganger – tilsvarende 54 ganger om dagen i fem år.

Annonse

Skjermen er på 6,4″ og har en oppløsning på FHD+ (2340 x 1080 punkter). Skjermen er beskyttet med generasjon 6 av Corning Gorilla Glass.

Batteri i rekordstørreselse
Batteriangst er en utbredt lidelse blant smarttelefonbrukere, men med hele 5.000 mAh under panseret skulle selv de mest flittige brukere kunne klare seg en hel dag med ZenFone 6.

Prosessoren er en åttekjerners Qualcomm Snapdragon 855 på 2,8 GHz og enten 6 GB eller 8 GB RAM og 64, 128 eller 256 GB lagring. Ifølge Asus er ZenFone 6 opptil 45% raskere i CPU-yteevne og 20% raskere på grafikk, sammenlignet med forrige prosessorgenerasjon.

SIM-kortholderen kan holde hele tre kort (to SIM og ett MicroSD-kort). Det er en USB-C-port, men også en 3,5 mm jackutgang. Og ved siden av de normale Android-knappene er det en ekstra knapp som kan brukes til for eksempel kamerautløser eller Google Assistant.

ZenFone 6 kjører Android 9 (“Pie”), og brukergrensesnittet har ifølge Asus blitt renset for tillegg og pynt for å gi en renere og raskere brukeropplevelse.

Annonse
Asus ZenFone 6 ved siden av Huawei P30 Pro. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Tilgjengelighet og pris
ZenFone 6 er tilgjengelig i Midnight Black og Twilight Silver til forhåndsbestilling med levering fra d. 25. mai. Den kan finnes hos utvalgte forhandle og i ASUS eShop med følgende veiledende utsalgspris:

8GB RAM / 256GB ROM – 6.999 kroner
6GB RAM / 64GB ROM – 5.299 kroner
6GB RAM / 128GB ROM – 5.799 kroner

Et utvalg av prototypene til ZenFone 6. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Det trådløse headsettet med ANC er laget til Xbox, men kan også brukes på andre plattformer, samt til musikk.
Microsoft Xbox Wireless Headset støtter både Dolby Atmos og DTS Headphone:X. Til en meget overkommelig pris.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!