Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Jonathan Ive forlater Apple

Apples designsjef gjennom mange år melder at han vil forlate virksomheten neste år.

Skrevet av / 28.06.19 - 10:11
Jonathan Ive forlater Apple

Jonathan Ive er et navn de fleste Apple-fans kjenner særdeles godt. Ive har stått i spissen for designet av en rekke av Apples mest ikoniske produkter, herunder iPhone, iPod, iPad, Apple Watch og mange flere.

Det var også Ive som sto bak det radikale redesignet av operativsystemet iOS 7 i 2013.

«Jony» Ive som han gjerne kalles hadde også et tett samarbeid Apples grunnlegger Steve Jobs, og de to sto sammen for utviklingen av den første iMac-en, som kom på markedet i 1998.

Men nå er det altså slutt. I et interview med Financial Times avslører Ive at han forlater Apple i 2020 for å starte sitt egen designfirma, som skal hete LoveFrom. Han forsikrer imidlertid at Apple blir firmaets viktigste kunde: Både kunder og investorer vet hvilken betydning han har hatt for Apples suksess gjennom årene.

«Apple vil fortsatt kunne dra nytte av Jonys talent og kommer til å samarbeide med ham på utvalgte prosjekter,»sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding. Han fortsætter:

«Etter å ha samarbeidet tett gjennom så mange år, er jeg glad for at relasjonen fortsetter å utvikle seg, og jeg ser frem til vårt fremtidige samarbeid med Jony.»

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top