Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Japanere fjerner SIM-kortet fra mobilen

Et SIM-kort rundt håndleddet lar deg bruke hvilken som helst mobiltelefon.

Skrevet av / 11.06.14 - 11:19
Japanere fjerner SIM-kortet fra mobilen

Den japanske mobiloperatøren Docomo har utviklet et konsept som skal gjøre det mye enklere å bruke en hvilken som helst enhet og likevel beholde det samme telefonnummeret. SIM-kortet blir rett og slett tatt ut av mobilen og skal i stedet sitte i et armbånd du har rundt håndleddet, hvorpå det kommuniserer til den mobile enheten via NFC og Bluetooth.

Docomo kaller konseptet for Portable SIM, og ideen er altså at ditt mobilabonnement ikke lenger skal knyttes til en bestemt enhet, men i stedet til den personen som er innehaver av SIM-kortet. Forbindelsen til en bestemt mobiltelefon skal så kunne opprettes lynraskt bare ved en kjapp berøring av mobilen med SIM-armbåndet.

Med teknologien vil man kunne skifte mellom forskjellige mobiltelefoner like lett og smertefritt som å skifte skjorte eller sko, mens telefonnummer og andre personlige opplysninger forblir på kroppen i stedet for i mobilen.

Kilde: NTT Docomo

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top