TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Japanere fjerner SIM-kortet fra mobilen

Et SIM-kort rundt håndleddet lar deg bruke hvilken som helst mobiltelefon.

forfatter
Publisert 11.06.14 - 11:19

Den japanske mobiloperatøren Docomo har utviklet et konsept som skal gjøre det mye enklere å bruke en hvilken som helst enhet og likevel beholde det samme telefonnummeret. SIM-kortet blir rett og slett tatt ut av mobilen og skal i stedet sitte i et armbånd du har rundt håndleddet, hvorpå det kommuniserer til den mobile enheten via NFC og Bluetooth.

Docomo kaller konseptet for Portable SIM, og ideen er altså at ditt mobilabonnement ikke lenger skal knyttes til en bestemt enhet, men i stedet til den personen som er innehaver av SIM-kortet. Forbindelsen til en bestemt mobiltelefon skal så kunne opprettes lynraskt bare ved en kjapp berøring av mobilen med SIM-armbåndet.

Med teknologien vil man kunne skifte mellom forskjellige mobiltelefoner like lett og smertefritt som å skifte skjorte eller sko, mens telefonnummer og andre personlige opplysninger forblir på kroppen i stedet for i mobilen.

Kilde: NTT Docomo

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde