Japanere fjerner SIM-kortet fra mobilen

Et SIM-kort rundt håndleddet lar deg bruke hvilken som helst mobiltelefon.
forfatter

Den japanske mobiloperatøren Docomo har utviklet et konsept som skal gjøre det mye enklere å bruke en hvilken som helst enhet og likevel beholde det samme telefonnummeret. SIM-kortet blir rett og slett tatt ut av mobilen og skal i stedet sitte i et armbånd du har rundt håndleddet, hvorpå det kommuniserer til den mobile enheten via NFC og Bluetooth.

Docomo kaller konseptet for Portable SIM, og ideen er altså at ditt mobilabonnement ikke lenger skal knyttes til en bestemt enhet, men i stedet til den personen som er innehaver av SIM-kortet. Forbindelsen til en bestemt mobiltelefon skal så kunne opprettes lynraskt bare ved en kjapp berøring av mobilen med SIM-armbåndet.

Med teknologien vil man kunne skifte mellom forskjellige mobiltelefoner like lett og smertefritt som å skifte skjorte eller sko, mens telefonnummer og andre personlige opplysninger forblir på kroppen i stedet for i mobilen.

Kilde: NTT Docomo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.