Search
Generic filters

iPhone-salget stagnerer

Salget av iPhone er i ferd med å flate ut, viser ferske kvartalstall fra Apple.

Tirsdag kunngjorde Apple tallene fra deres første finanskvartal, som endte 26. desember. Og tallene kan være skuffende lesning for mange Apple-fans og investorer.

Apple-sjef Tim Cook kune fortelle at de har solgt 74.8 millioner iPhone-mobiler, sammenlignet med 74,5 enheter millioner samme periode i fjor. Selv om 74.8 millioner er en betydelig mengde mobiler, er det et lavere tall enn forventet.

Det liker ikke analytikerne på Wall Street: De hadde nemlig forventet et salg på 76,3 millioner enheter. I stedet rapporterer Apple nå den laveste veksten i salget siden 2007, da den den første iPhone kom på markedet.

Spår lavere inntekter
I tillegg til skuffende resultater i første kvartal, nedjusterer Apple forventningene fra rundt 55 til 50-52 millionerer solgte enheter i neste kvartal. Dette skal komme av økonomiske utfordringer på det kinesiske markedet, spesielt i Hong Kong.

Som følge av de lavere salgstallene forventer Apple også en svak nedgang i inntektene, for første gang siden 2003. Tim Cook peker på en sterk amerikansk dollar, samt globale økonomiske problemer, som grunnlag for at resultatene er blitt svakere enn antatt.

Kilde: cnet.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.