iPhone-salget stagnerer

Salget av iPhone er i ferd med å flate ut, viser ferske kvartalstall fra Apple.

Skrevet av / 27.01.16 - 19:18
iPhone-salget stagnerer

Tirsdag kunngjorde Apple tallene fra deres første finanskvartal, som endte 26. desember. Og tallene kan være skuffende lesning for mange Apple-fans og investorer.

Apple-sjef Tim Cook kune fortelle at de har solgt 74.8 millioner iPhone-mobiler, sammenlignet med 74,5 enheter millioner samme periode i fjor. Selv om 74.8 millioner er en betydelig mengde mobiler, er det et lavere tall enn forventet.

Det liker ikke analytikerne på Wall Street: De hadde nemlig forventet et salg på 76,3 millioner enheter. I stedet rapporterer Apple nå den laveste veksten i salget siden 2007, da den den første iPhone kom på markedet.

Spår lavere inntekter
I tillegg til skuffende resultater i første kvartal, nedjusterer Apple forventningene fra rundt 55 til 50-52 millionerer solgte enheter i neste kvartal. Dette skal komme av økonomiske utfordringer på det kinesiske markedet, spesielt i Hong Kong.

Som følge av de lavere salgstallene forventer Apple også en svak nedgang i inntektene, for første gang siden 2003. Tim Cook peker på en sterk amerikansk dollar, samt globale økonomiske problemer, som grunnlag for at resultatene er blitt svakere enn antatt.

Kilde: cnet.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top