iPhone-salget stagnerer

Salget av iPhone er i ferd med å flate ut, viser ferske kvartalstall fra Apple.
Annonse
Annonse
forfatter

Tirsdag kunngjorde Apple tallene fra deres første finanskvartal, som endte 26. desember. Og tallene kan være skuffende lesning for mange Apple-fans og investorer.

Apple-sjef Tim Cook kune fortelle at de har solgt 74.8 millioner iPhone-mobiler, sammenlignet med 74,5 enheter millioner samme periode i fjor. Selv om 74.8 millioner er en betydelig mengde mobiler, er det et lavere tall enn forventet.

Det liker ikke analytikerne på Wall Street: De hadde nemlig forventet et salg på 76,3 millioner enheter. I stedet rapporterer Apple nå den laveste veksten i salget siden 2007, da den den første iPhone kom på markedet.

Spår lavere inntekter
I tillegg til skuffende resultater i første kvartal, nedjusterer Apple forventningene fra rundt 55 til 50-52 millionerer solgte enheter i neste kvartal. Dette skal komme av økonomiske utfordringer på det kinesiske markedet, spesielt i Hong Kong.

Som følge av de lavere salgstallene forventer Apple også en svak nedgang i inntektene, for første gang siden 2003. Tim Cook peker på en sterk amerikansk dollar, samt globale økonomiske problemer, som grunnlag for at resultatene er blitt svakere enn antatt.

Kilde: cnet.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat