Search
Generic filters

iPhone 6 kan spille av 4K video

A8-prosessoren i iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan håndtere avspilling av video i Ultra HD-oppløsning.

Det er ingen offisiell funksjon i verken iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, og de to telefonenes skjermer støtter heller ikke visning av 4K-oppløsning, men ikke desto mindre er den nye A8-prosessoren i de aktuelle iPhone-modellene i stand til å håndtere og spille av video i 4K-format – altså i UHD-oppløsning på inntil 4.096 x 2.160 piksler. Det skriver nettstedet The Unofficial Apple Weblog.

Bloggen har avslørt muligheten for 4K-avspilling i samarbeid med softwarefirmaet Softorino, som står bak Mac-app-en WALTR. Denne appen, som skal installeres på brukerens Mac-datamaskin, ikke på mobilen, lar deg overføre video- og musikkfiler som ellers ikke støttes av iPhone – som FLAC og MKV – til mobiltelefonen utenom iTunes.

Det er bare at dra mediefilen over i WALTR-app-en, så blir den overført til din iPhone ved neste synkronisering og kan avspilles på mobilen via telefonens egen Musikk- eller Video-app. (Her kan du skaffe deg app-en WALTR og lese i detaljer hvordan den virker).

Og det har folkene fra Softorino nå også forsøkt med videofiler i 4K-format, og det fungerer helt sømløst uten feil og avbrytelser. Derfor spør både app-utvikleren og bloggen seg selv, hvorfor Apple har bygget 4K-støtte inn i en av hjørnestenene i sin teknologiske arkitektur, hvis ikke firmaet har tenkt seg å lansere produkter som offisielt støtter 4K-avspilling en gang i fremtiden.

151ca225955b620bde7d9aa56cb3d0440ed6bfe3

Den nåværende Apple TV, som kan spille av Full HD-video i 1080p oppløsning, er basert på Apples A5-prosessor, så kanskje vi kan vente oss en opdatert Apple TV-modell med 4K-avspilling basert på den nyeste A8-prosessoren? Lanseringen av iMac Retina 5K har i hvert fall demonstrert at Apple fokuserer på høy bildekvalitet.

Hvad tror du? Vil vi snart se et eller flere 4K-produkter fra Apple?

Under kan du se Softorinos egen demonstrasjon av 4K-avspilling på iPhone 6.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.