Apple

A8-prosessoren i iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan håndtere avspilling av video i Ultra HD-oppløsning.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ingen offisiell funksjon i verken iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, og de to telefonenes skjermer støtter heller ikke visning av 4K-oppløsning, men ikke desto mindre er den nye A8-prosessoren i de aktuelle iPhone-modellene i stand til å håndtere og spille av video i 4K-format – altså i UHD-oppløsning på inntil 4.096 x 2.160 piksler. Det skriver nettstedet The Unofficial Apple Weblog.

Bloggen har avslørt muligheten for 4K-avspilling i samarbeid med softwarefirmaet Softorino, som står bak Mac-app-en WALTR. Denne appen, som skal installeres på brukerens Mac-datamaskin, ikke på mobilen, lar deg overføre video- og musikkfiler som ellers ikke støttes av iPhone – som FLAC og MKV – til mobiltelefonen utenom iTunes.

Det er bare at dra mediefilen over i WALTR-app-en, så blir den overført til din iPhone ved neste synkronisering og kan avspilles på mobilen via telefonens egen Musikk- eller Video-app. (Her kan du skaffe deg app-en WALTR og lese i detaljer hvordan den virker).

Og det har folkene fra Softorino nå også forsøkt med videofiler i 4K-format, og det fungerer helt sømløst uten feil og avbrytelser. Derfor spør både app-utvikleren og bloggen seg selv, hvorfor Apple har bygget 4K-støtte inn i en av hjørnestenene i sin teknologiske arkitektur, hvis ikke firmaet har tenkt seg å lansere produkter som offisielt støtter 4K-avspilling en gang i fremtiden.

151ca225955b620bde7d9aa56cb3d0440ed6bfe3

Annonse

Den nåværende Apple TV, som kan spille av Full HD-video i 1080p oppløsning, er basert på Apples A5-prosessor, så kanskje vi kan vente oss en opdatert Apple TV-modell med 4K-avspilling basert på den nyeste A8-prosessoren? Lanseringen av iMac Retina 5K har i hvert fall demonstrert at Apple fokuserer på høy bildekvalitet.

Hvad tror du? Vil vi snart se et eller flere 4K-produkter fra Apple?

Under kan du se Softorinos egen demonstrasjon av 4K-avspilling på iPhone 6.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.