Apple

Nye opplysninger tyder på at den kommende iPhone 6 blir lynrask og tynnere enn noensinne. Skjermoppløsningen får også en saltvannsinnsprøytning.
Annonse
Annonse
forfatter

Den australske tenåringen Sonny Dickson har tidligere avslørt meget pålitelige opplysninger om kommende Apple-produkter. For eksempel var det Dickson som i fjor som den første kunne vise oss masser av bilder av den da nye, fargerike iPhone 5C. Så avslørte han også at iPad Air ville få samme design som iPad mini.

Derfor er vi tilbøyelige til å spisse ørene og lytte etter når den unge australieren kommer med ny informasjon om ennå ikke eksisterende Apple-dingser. Slik som den kommende iPhone 6.

Og nå har Sonny Dickson avslørt en av iPhone 6 sine viktigste spesifikasjoner. Nemlig tykkelsen! I følge en tweet, som Dickson postet før helgen, kommer iPhone 6 til å måle 0,22”, hvilket oversatt til nårske mål svarer til at den blir 5,58 mm tynn. Den nåværende iPhone 5S er 7,6 mm tynn, så det er snakk om en markant forandring til det bedre, hvis opplysningen er sann. Til sammenligning måler den nye Samsung Galaxy S5, som nok må anses som den kommende iPhones største konkurrent, hele 8,1 mm.

Og det er ikke alt. I en annen tweet avslører Dickson at iPhone 6 vil få en såkalt Ultra Retina-skjerm med en pikseltetthet på 389 ppi. Hvis vi går ut fra at dette gjelder den minste utgaven med 4,7” skjerm som vi tidligere har skrevet om, så svarer det til en skjermoppløsning tett på Full HD. iPhone 5S har en oppløsning på 1.136 x 640 piksler fordelt på 4” skjermareal, hvilket gir en pikseltetthet på 326 ppi. Uansett blir iPhone-skjermen på papiret ikke riktig så god som skjermen på Samsung Galaxy S5, som med en størrelse på 5,1” og en oppløsning på 1920 x 1080 piksler oppnår en pikseltetthet på hele 432 ppi.

Til gjengjeld kan iPhone 6 vise seg å bli smartmobilmarkedets ubestridte fartskonge! Apples A8-prosessor blir nemlig på hele 2,6 GHz, avslører Dickson i sin siste tweet om den kommende iPhone, og siden den eksisterende iPhone 5S med en A7-prosessor på 1,3 GHz allerede er blant de raskeste på markedet i skrivende stund, vil den nye prosessoren garantert gi konkurrentene hard konkurranse.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.