Mobiltelefon:

Under Apples utviklerkonferanse (WWDC) i San Francisco, presenterte Apple-sjefen Steve Jobs en helt ny iPhone med 3G og GPS. Og den kommer til Norge.

Foto: Apple Inc.
Apple har solgt over seks millioner IPhone på ett år. Men i Europa har den ikke solgt like godt som i USA. Noe av grunnen av vært mangelen av 3G-støtte, og begrenset distribusjon. Begge delene retter Apple opp med en helt ny 3G iPhone.
Den etterlengtede mobilen har beholdt sitt trumfkort, den lekre 3,5-tommers skjermen med utstrakt berøringsfølsomhet (480-320 piksler). Og innebygget Wi-Fi-støtte.
Resten er nytt.
GPS
Mobilen har fått GPS, med GPS tracking slik at man kan se bevegelser på kartet live, og den støtter et bredt utvalg av programmer. Som man kan oppdatere gratis eller kjøpe på Apples App Store, hvor alle tilleggprogrammene vil finnes.
iPhone 3G kan skreddersys brukerens behov, og er en skalerbar smartmobil hvor business-brukeren kan installere det han måtte trenge av tilleggsprogrammer.
Spill blir også tilgjengelig på App Store, som Cro-Mag Rally i 3D, hvor man faktisk bruker iPhone som ratt! Den innebyggede gyroen registrerer nemlig bevegelsene, og dermed er det bare å styre i vei.

GPS-tracking med Google Maps (Foto: Apple Inc.)
iPhone 3G kjører nemlig Mac OS X operativsystem for mobiler (nylig oppdatert til versjon 2.0), akkurat som andre smartmobiler kjører Symbian eller Windows Mobile, men vi tør påstå at Apples OS er flere hakk mer elegant. Og nesten uendelig skalerbart med hensyn til tilleggs- og tredjepartsprogrammer.
MobileMe
Den synker likevel med både PC og Mac, og Mac-brukere kan glede seg over at Apple har gitt .mac-tjenesten (epost, weblagring, hjemmeside osv) en kraftig overhaling. Og døpt den MobileMe.

Nettopp for å synkonisere med iPhone, alle Mac-ene man måtte ha – hjemme eller på kontoret – (PC også, ja da), og med push-mail man kan få levert ikke bare til mobilen, men synkronsisert med de andre maskinene og da kan man oppdatere alle med kontakter, epost og annet.
Tjenesten ligner på Exchange for Windows, og iPhone støtter faktisk Exchange, så PC-brukere med lyst på iPhone trenger ikke bekymre seg.

iPhone 3G med App Store hvor man kan kjøpe tredjepartsprogrammer som spill. (Foto: Apple Inc.)
Priser og tilgjengelighet
iPhone 3G får salgstart 11. juli i en mengde land, og endelig står Norge, Sverige og Danmark for tur.
Prisene i US Dollar er 199 dollar for 8 GB versjonen i sort, mens 16 GB versjonen  kan leveres med sort eller hvitt bakdeksel i plast til 299 dollar. Noe som burde bety priser rundt 2000 kroner her hjemme, men vi får se hva nettilbyderen NetCom/TeliaSonera sier om saken først…
Den er forøvrig blitt slankere i ny utgave (133 gr og 12,3mm), og Apple sier at de har oppgradert lyddelen betydelig på 3G-utgaven, og montert jackkontakten til hodetelefonene i flukt denne gangen, slik at man slipper de evindelige overgangene når man velger seg bedre ørerpropper enn de som følger med iPhone.

2Mp kamera
Kameraet derimot, er fremdeles 2 Megapiksler, men taletiden er ikke så verst, og det er da noe.
Taletid
Apple sier 300 timer standby, 10 timer taletid på 2,5G (GPRS/EDGE), 5 timer taletid i 3G-modus, nettsurfing klokker inn på 5-6 timer, videoavspiling 7 timer, mens den kan underholde med musikk i 24 sammenhengende timer.
Når man kjøper iPhone 3G følger dette med i esken:

Stereo ørepropper med mikrofon
Dock-plugg til USB kabel
USB strømforsyning
Rense- og polerklut til skjermen
SIM-kortjekk

iPhone 3G

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.