Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

iPad-versjoner av Final Cut Pro og Logic Pro fra Apple

Apples profesjonelle programvare for musikkproduksjon og videoredigering blir mer mobilt enn noen gang.

Skrevet av / 13.05.23 - 11:30
iPad-versjoner av Final Cut Pro og Logic Pro fra Apple

Der musikere og videoredigerere tidligere måtte sitte hjemme eller drasse rundt på Macbookene sine, har de nå muligheten til å bli mer mobile. De populære programmene Final Cut Pro og Logic Pro kommer snart i iPad-versjoner. En forutsetning for at dette er mulig er selvfølgelig de nye M1-brikkene. Men Apple har også blitt nødt til å redesigne grensesnittene for å fungere med touch-bevegelser, eller enda bedre, med en Apple Pencil.

«Vi er glade for å introdusere Final Cut Pro og Logic Pro for iPad og gi skapere muligheten til å utfolde seg kreativt på nye måter og på nye steder», sier Bob Borchers, direktør for global produktsmarkedsføring i Apple. «Final Cut Pro- og Logic Pro er det ultimate mobile studioet, med kraftige sett med intuitive verktøy som er designet med mobiliteten, ytelsen og det berøringsbaserte grensesnittet til iPad i tankene.»

Final Cut Pro til iPad

Tanken er at du skal kunne bruke nettbrettet ditt til å filme, redigere, ferdigstille og dele uten å være innom datamaskinen i prosessen.

Videoredigering på farten (Foto: Apple)

For å få til dette har Final Cut Pro fått et nytt berøringsbasert grensesnitt for skjerm, men det er enda enklere med Apple Pencil og enda raskere hvis du kobler til et Magic Keyboard til iPaden.

Appen har en profesjonell kameramodus som gir enda mer kontroll, med muligheten til automatisk å synkronisere videoklipp og redigere dem sammen, samt endre kameravinkelen med ett enkelt trykk. AI og maskinlæring gjør oppgaver som å erstatte bakgrunnen uten greenscreen eller fjerne bakgrunnsstøy enklere. Du får også et bibliotek med grafikk, effekter, bakgrunner og lyder.

Final Cut Pro med et berøringbasert grensesnitt, eller Apple Pencil (Foto: Apple)

Final Cut Pro til iPad lanseres 23. mai og koster 69 kroner per måned eller 690 kroner for et år (hvor én måneds prøveperiode er inkludert). Det kreves en iPad med M1-chip og iOS 16.4 eller nyere for å kjøre appen.

Les mere hos Apple.

Logic Pro til iPad

Med iPad-versjonen av Logic Pro skal du ifølge Apple kunne lage musikk på profesjonelt nivå uansett hvor du er ved hjelp av appens verktøy for låtskriving, beat-laging, innspilling, redigering og miksing.

Videoredigering med flere kameraer på iPad (Foto: Apple)

En ny lydnavigator bruker dynamisk filtrering for å finne riktig lyd med alle Instrument Plugins, Audio Plugins, Preset Plugins, Samples og Loops på ett sted. Du får over hundre instrumenter og effektfiltre. Produsenter kan klippe og spille av samples baklengs, programmere beats og bassganger og skape tilpassede trommesett. Med et fullt utstyrt miksebord med kanaler, volumkontroller, panoreringskontroller, utganger, sendinger og automatiseringer, vil du være i stand til å lage en profesjonell miks direkte og eksklusivt på din iPad.

Du kan redigere både lyd- og videoeffekter, overganger, bakgrunner og lydspor. (Foto: Apple)

Logic Pro til iPad lanseres også 23. mai, til en pris på 69 kroner per måned eller 690 kroner for et år (inkludert en måneds prøveperiode). En iPad med A12 Bionic-brikke og iOS 16.4 eller nyere kreves for å kjøre appen.

Les mer hos Apple.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

Scroll to Top