Search
Generic filters

iPad – lovlig eller ikke?

Det har hersket en viss usikkerhet i norsk presse hvorvidt iPad-er importert til Norge er ulovlige å bruke. Alle som harn kjøpt en iPad fra USA eller bestilt en derfra, kan ta det helt med ro.

Siden det Israelske kommunikasjonsdepartementet innførte forbud mot å innføre og selg iPad i Israel, har flere medier spekulert i om IPad-en ikke kan brukes i Norge. Misforståelsen er vanskelig å forså. Begrunnelsen for forbudet i Israel er at iPad-ens trådløse sender og mottaker ikke oppfyller kravene til Israelske kommunikasjonsmyndigheter, i følge den Israelske avisen Haaretz.
Som samtidig skriver at iPad-en oppfyller de europeiske kravene, og dermed på ha en CE-godkjennelse for å selges i EU og EØS-områdene.
Dermed burde ballen vært lagt død.

Men det betaler seg for nettpublikasjoner å skrive om iPad, det vet vi også meget godt, så flere medier spekulerte på nett, om iPad-ene som allerede befant seg på norsk jord kunne være ulovlig å bruke.
Det ville i tilfelle fordret at Apple produserte iPad-er med ulike effekter på wi-fi og 3G, hvilket ville bety at flere hundre tusen iPad-er ville produseres med en helt annen signalstyrke enn iPad-er ment for det europeiske markedet.

Men faktum er at også de amerikanske iPad-ene er CE-merket hvilket betyr at de trygt kan innføres og brukes i hele EU/EØS-området fordi CE-merkingen forteller at iPad-en oppfyller europeiske krav til signalstyrke. Nettopp som Haaretz skrev tirsdag 15.

CE-merkingen er godt synlig på denne iPad-en som er solgt i USA.
Testene av signalstyrkene er godt dokumentert i en testrapport fra Compliance Certification Services i USA, som viser at iPad-en oppfyller kravene til grenseverdier for signalstyrke på Wi-Fi og Bluetooth.
Alle elektroniske produkter som har CE-merking, kan per definisjon innføres og brukes i EU/EØS, fordi produktet da klarer kravene til sikkerhet, stråling osv, som er gjeldende i Europa.
Dermed er det ingen grunn til å bruke sin iPad i skjul.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.