iPad:

Det har hersket en viss usikkerhet i norsk presse hvorvidt iPad-er importert til Norge er ulovlige å bruke. Alle som harn kjøpt en iPad fra USA eller bestilt en derfra, kan ta det helt med ro.

Siden det Israelske kommunikasjonsdepartementet innførte forbud mot å innføre og selg iPad i Israel, har flere medier spekulert i om IPad-en ikke kan brukes i Norge. Misforståelsen er vanskelig å forså. Begrunnelsen for forbudet i Israel er at iPad-ens trådløse sender og mottaker ikke oppfyller kravene til Israelske kommunikasjonsmyndigheter, i følge den Israelske avisen Haaretz.
Som samtidig skriver at iPad-en oppfyller de europeiske kravene, og dermed på ha en CE-godkjennelse for å selges i EU og EØS-områdene.
Dermed burde ballen vært lagt død.

Men det betaler seg for nettpublikasjoner å skrive om iPad, det vet vi også meget godt, så flere medier spekulerte på nett, om iPad-ene som allerede befant seg på norsk jord kunne være ulovlig å bruke.
Det ville i tilfelle fordret at Apple produserte iPad-er med ulike effekter på wi-fi og 3G, hvilket ville bety at flere hundre tusen iPad-er ville produseres med en helt annen signalstyrke enn iPad-er ment for det europeiske markedet.

Men faktum er at også de amerikanske iPad-ene er CE-merket hvilket betyr at de trygt kan innføres og brukes i hele EU/EØS-området fordi CE-merkingen forteller at iPad-en oppfyller europeiske krav til signalstyrke. Nettopp som Haaretz skrev tirsdag 15.

CE-merkingen er godt synlig på denne iPad-en som er solgt i USA.
Testene av signalstyrkene er godt dokumentert i en testrapport fra Compliance Certification Services i USA, som viser at iPad-en oppfyller kravene til grenseverdier for signalstyrke på Wi-Fi og Bluetooth.
Alle elektroniske produkter som har CE-merking, kan per definisjon innføres og brukes i EU/EØS, fordi produktet da klarer kravene til sikkerhet, stråling osv, som er gjeldende i Europa.
Dermed er det ingen grunn til å bruke sin iPad i skjul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.