Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

iOS 14.5 gir din iPhone drøssevis av nye funksjoner

iOS 14.5 byr på opplåsing av iPhone med Apple Watch, flere forskjellige stemmemuligheter for Siri og nye anonymitetsfunksjoner.

Skrevet av / 03.05.21 - 12:43
iOS 14.5 gir din iPhone drøssevis av nye funksjoner

Hvis du er iPhone-bruker og ikke allerede har fått en varsel på mobilen din om at du kan laste ned versjon 14.5 av operativsystemet iOS, så vil det skje i løpet av de neste dagene. Og denne oppdateringen bør du absolutt installere, for den inneholder en rekke nye funksjoner som du neppe klarer deg uten når du først har prøvd dem.

Her er en oversikt over de viktigste nyhetene:

(Foto: Apple)

Lås opp iPhone med Apple Watch

Med iOS 14.5 kan bruke Apple Watch til å låse opp iPhone, når du ikke får til å bruke Face ID med munnbind på. Når Apple Watch sitter på håndleddet, er låst opp og er i nærheten av telefonen, så trenger du kun å ta en titt på din iPhone og få haptisk feedback på Apple Watch, som indikerer at mobilen er låst opp. Den nye funksjonen fungerer sammen med iPhone X og nyere og Apple Watch Series 3 og nyere.

Forbedringer av Siri

Med iOS 14.5 har ikke Siri lenger en standardstemme. Du kan nå velge stemmen du foretrekker, når du setter opp enheten for første gang. Siri får også nye funksjoner med støtte av FaceTime-gruppesamtaler, som gjør det enklere å inkludere flere kontakter i samtalen eller be Siri om å ringe en gruppe i Meldinger via FaceTime. I tillegg til inngående meldinger kan Siri nå også si ifra om inngående anrop via AirPods eller kompatible Beats-hodetelefoner og støtter ringing til nødkontakter.

(Foto: Apple)

Flere anonymitetsinnstillinger

Sporing i apper krever at appene får din tillatelse før de sporer dataene dine på tvers av apper eller nettsider, som er eid av andre virksomheter med kikking på reklamer eller deling av disse dataene med datahandlere.

(Foto: Apple)

Nye emojis

iOS 14.5 introduserer en oppdatering av parret som kysser, og emojien med parret med hjertet, hvor man nå kan velge forskjellige hudfarger. Blant andre nye emojis finner man figurer for et ansikt som puster, et ansikt med spiraløyne, et ansikt i skyene, hjerte i brann, et hjerte som heles, og en kvinne med skjegg.

(Foto: Apple)

Apple Podcasts

Får redesignede podkastsider som gjør det enklere å komme igang med å lytte, samt mulighet for å gjemme og laste ned episoder, slik at de automatisk legges til i Biblioteket hvor man har enkel tilgang til dem. Søkefanen med det mest populære, kategorier og samlinger med utvalgt innhold hjelper lytterne å oppdage nye podkaster.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top