TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

iOS 14.5 gir din iPhone drøssevis av nye funksjoner

iOS 14.5 byr på opplåsing av iPhone med Apple Watch, flere forskjellige stemmemuligheter for Siri og nye anonymitetsfunksjoner.

forfatter
Publisert 03.05.21 - 12:43

Hvis du er iPhone-bruker og ikke allerede har fått en varsel på mobilen din om at du kan laste ned versjon 14.5 av operativsystemet iOS, så vil det skje i løpet av de neste dagene. Og denne oppdateringen bør du absolutt installere, for den inneholder en rekke nye funksjoner som du neppe klarer deg uten når du først har prøvd dem.

Her er en oversikt over de viktigste nyhetene:

(Foto: Apple)

Lås opp iPhone med Apple Watch

Med iOS 14.5 kan bruke Apple Watch til å låse opp iPhone, når du ikke får til å bruke Face ID med munnbind på. Når Apple Watch sitter på håndleddet, er låst opp og er i nærheten av telefonen, så trenger du kun å ta en titt på din iPhone og få haptisk feedback på Apple Watch, som indikerer at mobilen er låst opp. Den nye funksjonen fungerer sammen med iPhone X og nyere og Apple Watch Series 3 og nyere.

Forbedringer av Siri

Med iOS 14.5 har ikke Siri lenger en standardstemme. Du kan nå velge stemmen du foretrekker, når du setter opp enheten for første gang. Siri får også nye funksjoner med støtte av FaceTime-gruppesamtaler, som gjør det enklere å inkludere flere kontakter i samtalen eller be Siri om å ringe en gruppe i Meldinger via FaceTime. I tillegg til inngående meldinger kan Siri nå også si ifra om inngående anrop via AirPods eller kompatible Beats-hodetelefoner og støtter ringing til nødkontakter.

(Foto: Apple)

Flere anonymitetsinnstillinger

Sporing i apper krever at appene får din tillatelse før de sporer dataene dine på tvers av apper eller nettsider, som er eid av andre virksomheter med kikking på reklamer eller deling av disse dataene med datahandlere.

(Foto: Apple)

Nye emojis

iOS 14.5 introduserer en oppdatering av parret som kysser, og emojien med parret med hjertet, hvor man nå kan velge forskjellige hudfarger. Blant andre nye emojis finner man figurer for et ansikt som puster, et ansikt med spiraløyne, et ansikt i skyene, hjerte i brann, et hjerte som heles, og en kvinne med skjegg.

(Foto: Apple)

Apple Podcasts

Får redesignede podkastsider som gjør det enklere å komme igang med å lytte, samt mulighet for å gjemme og laste ned episoder, slik at de automatisk legges til i Biblioteket hvor man har enkel tilgang til dem. Søkefanen med det mest populære, kategorier og samlinger med utvalgt innhold hjelper lytterne å oppdage nye podkaster.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Google sier farvel til spill-streaming Den 18. januar 2023 stenger Googles cloud-baserte spilltjeneste. Brukerne får pengene sine tilbake.
Nå er "USB-C" loven vedtatt Forbrukerne vil snart kunne bruke én enkelt ladeløsning for sine elektroniske enheter, melder EU-parlamentet.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Følg Lyd & Bilde