Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ingen flere oppdateringer for Microsoft Surface Duo

Etter bare to Android-oppdateringer kunngjør Microsoft at de ikke vil motta flere

Skrevet av / 15.09.23 - 15:22
Ingen flere oppdateringer for Microsoft Surface Duo

I en tid der EU ønsker å forlenge levetiden på mobiltelefoner gjennom retten til å reparere og truer med å lovfeste flere oppdateringer, går Microsoft motsatt vei. Når Surface Duo fyller tre år, er det på tide å legge den på hyllen.

Det var i september 2020 at Microsoft lanserte sin noe merkelige mobilenhet med to skjermer. Den kjørte Android 10, og Microsoft la vekt på hvor enkelt det var å bruke programvaren Micorosft 365 på den. Den hadde også koblingsprogramvare for å koble den til Windows, slik at du sømløst kunne veksle mellom stasjonær og bærbar PC.

Mange produsenter skryter nå av hvor mange Android-oppdateringer som følger med, og hvor mange år du kan forvente å få sikkerhetsoppdateringer. Det er fordi forbrukerne i disse tøffe tider ønsker å bruke mobilen lenger.

Skjermbilde: Microsoft support

Det føles derfor litt baklangs att Microsoft nå kunngjør at Android 12L var den siste versjonen av operativsystemet som vil bli støttet på Surface Duo. Og ikke bare det. Du kan også se i supportdokumentet at de planlegger å droppe støtten for Surface Duo 2 om et år.

At oppdateringene slutter å komme, betyr selvfølgelig ikke at du må slutte å bruke den med en gang. Men før eller siden er det risikabelt å bruke enheter uten de nyeste sikkerhetsoppdateringene. Og etter hvert vil apper kreve nyere versjoner av Android.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Lyd & Bilde
Scroll to Top