TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Huawei avduker en rekke nye produkter

Kinesiske Huawei lanserer både smartklokke, ny laptop samt et nettbrett på årets største elektronikkmesse.

forfatter
Publisert 02.09.22 - 13:30

Huawei har blitt hardt rammet av den amerikansk boikott, som har fjernet den kinesiske elektronikkgiganten fra sin tidligere dominerende markedsposisjon, hvor de befant seg for bare noen få år tilbake.

Men selv om slaget om spesielt mobilmarkedets trone nok er tapt, nekter Huawei likevel ikke å gi opp for den grunn. Kineserne er på plass på årets IFA-messe i Berlin, de har tatt med seg et drøss av nye produkter til forbrukerne. De fleste av dem er allerede å finne på det kinesiske markedet, men i de kommende månedene lander produktene også på de europeiske butikkhyllene.

Huawei Watch D
(Foto: Huawei)

Blant nyhetene er en helt ny smartklokke – Huawei Watch D – som Huawei beskriver som en «fullverdig helseassistent på håndleddet». Klokken gjør det mulig å konfigurere påminnelser om lave oksygennivåer i blodet, samt måle søvn og stress, og den kan naturligvis også måle puls, hjertefrekvens og Sp02.

Huawei er også klar med et flaggskipsprodukt av en bærbar, Huawei MateBook X Pro, som kommer med 12. generasjons Intel Core-prosessor samt et nytt såkalt Huawei Shark Fin Fan kjølesystem.

MateBook X Pro
(Foto: Huawei)

Den bærbare maskinen kommer med 14,2″ skjerm med 3.1K oppløsning, og har dessuten «den mest avanserte touchpad noensinne i en MateBook, Huawei Free Touch støtter åtte innovative bevegelseskontrollere til å ta skjermbilder, endre lysstyrke, endre volum og mye, mye mer», forteller produsenten.

Sist, men ikke minst, har kineserne også det nye Huawei MatePad Pro-nettbrett med seg på IFA-messen.

Enheten leveres med en 12,6″ OLED-skjerm med en oppdateringshastighet på 120Hz samt et skjermforhold til størrelsen på 90 prosent.

Huawei MatePad Pro
(Foto: Huawei)

Funksjoner som App Multiplayer og Multi-Window support åpner for multitasking, og gir Huawei M-pencil (2. generasjon) og det smarte magnetiske tasturet brukerne «en smartere nettbrett-opplevelse, som skal øke kreativitet og produktivitet og gi en mer PC-lignende opplevelse».

Pris og tilgjengelighet

Produktene lanseres på det europeiske markedet i løpet av høsten. Nøyaktig hvilke produkter som blir å finne på det norske markedet, vil bli opplyst på et senere tidspunkt.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smarttelefonen til forretningsfolk.
Følg Lyd & Bilde