iPhone

Alle som har en iPhone, og det er mange, kan i ettermiddag oppdatere telefonen til iOS versjon 4.1. Og det burde de gjøre, foruten å løse noen større og mindre problemer brukere har hatt, legger den nye versjonen til flere funksjoner i iPhone.

Som alltid når noe er ferskt, dukker det opp klager over haltende funksjonalitet i kjølvannet av en lansering. Apples iPhone 4 har ikke vært forskånet for dette, og problemer med tap av samtaler (Antennagate), Bluetooth-oppkobling og nærfeltsensoren, har ridd Apple som en mare vil vi tro.
Versjon 4.1 av operativsystemet iOS 4, skal løse alle disse problemene og mer til. Brukere som har opplevd at iPhone 3 og 3GS har blitt vesentlig tregere i bruk, skal få sine bønner hørt med iOS 4.1.
Antenneproblemet skal være tatt på høyeste alvor, og 4.1 skal visstnok langt på vei løse problemet. Nærfeltsensoren som slukker skjermen når man løfter mobilen til øret, skal også ha fått en overhaling i programvaren og nå være til å stole på. Og stabiliteten under Bluetooth-oppkobling ser ut til å være løst. Hvert fall om man skal legge uttaleser fra betabrukere av iOS 4.1 til grunn.
I oppdateringen følger også støtte for AVRCP-avspilling over Bluetooth, som støtter både stereooverføring og styring av musikkavspilling fra et par Bluetooth-hodetelefoners knapper.
Blant de nye funksjonene er HDR-foto, hvor kameraet tar en kjapp bildeserie og kombinerer bildefilene til en kopi for å skape rette opp bildedynamikken, som på eksemplet under, hvor originalen er til venstre og HDR-utgaven til høyre:

For øvrig er det nå mulig å laste opp 720 HD-video direkte til YouTube fra iPhone (Wi-Fi). Ping er implementert, slik at man kan dele sine musikkpreferanser med andre Ping-ere i iTunes, i enkelte markeder (ikke Skandinavia) kan man nå leie og laste ned tv-serier direkte til mobilen, og til sist, er Game Center tilbake. Hvor man kan spille mot andre i et nettverk.
Oppdateringen gjøres i iTunes med en tilkoblet iPhone 3G, iPhone 3GS eller iPhone 4.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.