Search
Generic filters

I dag kommer iPad 2

Etter 15 millioner solgte iPad-er, er det tid for en ny modell. Apples ikoniske sjef Steve Jobs presenterte nye iPad 2 i San Francisco, og den nye er enda raskere, lettere, tynnere og har fått kamera. På begge sider.

Steve Jobs presenterte nylig IPad 2 på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco. Den første iPad-en som ble lansert i april i 2010, solgte 15 millioner eksemplarer på ni måneder. Forventningene til den nye iPad 2 er nok enda høyere. En dobling av antall solgte enheter i 2011, er ikke usannsynlig i følge analytikere.

Den nye iPad 2 er raskere, lettere, 33 prosent tynnere, har fått ny design med flat bakside og kamera på begge sider.Frontkameraet har VGA (480) oppløsning, mens kameraet på baksiden har 720 HD-oppløsning. Den har også fått gyroskop (som på iPhone 4), og en ny 1 GHz A5 prosessor med to kjerner som er to ganger kjappere enn på iPad 1.

Spillytelsen er også forbedret, med i følge Apple ni ganger kjappere grafikk, men iPad 2 har samme samme batteritid som originalen på 10 timer. Fysisk sett er den temmelig lik originalen, men nå er den slanket og  8,8 mm tynn, mens vekten har falt 100 gram til 590 gram.

Og den kan leveres i sort eller hvit utgave. Skjermen er den samme på 9,7 tommer, med LED-bakbelysning og 1024 x 768 punkters oppløsning.

Det er ingen prisendringer på noen av modellene, som fremdeles har 16, 32 og 64 GB lagringskapasitet. Med og uten 3G. Samtidig med iPad 2 slippes nytt tilbehør, deriblant en etterlengtet HDMI-adapter. Og videoutgangen funker nå på alle apps, ikke bare presentasjoneverktøyet Keynote som tidligere.

Det forrige futteralet Apple selv kunne levere til iPad var ikke veldig imponerende, Men nye Smart Covers derimot…

Det dekker bare glassiden og kommer i flere farger. Fem i lærlook, og fem i polyretan.

Det vekker forresten  iPad-en når man åpner coveret, og slukker den når man lukker. Coveret festes med magneter på siden og tilpasser seg selv når man legger det over skjermen.

En ny versjon av operativsystemet, iOS 4.3 lanseres 11. mars. Med blant annet forbedret ytelse i nettleseren Safari, og iTunes Home Sharing som strømmer fra Mac-en direkte til en iOS-enhet.

Med iOS 4.3 følger også muligheten for strømming av video med AirPlay til TV-en via Apple TV-boksen.  Siden iPad 2 har kamera på begge sider, støtter den også PhotoBooth og FaceTime videosamtale på iPad.  Og endelig kan man bruke iMovie videoredigering på en iPad. IMovie støtter også AirPlay videostrømming til TV-en via Apple TV-boksen.

Nytt for iPad er også Garageband med miksing og effekter til iPad. Og med bla. sustainpedal man kan stille eller bruke bare på en tone eller akkord, og dynamiske polyfoniske tangenter.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.