I dag kommer iPad 2

Etter 15 millioner solgte iPad-er, er det tid for en ny modell. Apples ikoniske sjef Steve Jobs presenterte nye iPad 2 i San Francisco, og den nye er enda raskere, lettere, tynnere og har fått kamera. På begge sider.

Steve Jobs presenterte nylig IPad 2 på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco. Den første iPad-en som ble lansert i april i 2010, solgte 15 millioner eksemplarer på ni måneder. Forventningene til den nye iPad 2 er nok enda høyere. En dobling av antall solgte enheter i 2011, er ikke usannsynlig i følge analytikere.

Den nye iPad 2 er raskere, lettere, 33 prosent tynnere, har fått ny design med flat bakside og kamera på begge sider.Frontkameraet har VGA (480) oppløsning, mens kameraet på baksiden har 720 HD-oppløsning. Den har også fått gyroskop (som på iPhone 4), og en ny 1 GHz A5 prosessor med to kjerner som er to ganger kjappere enn på iPad 1.

Spillytelsen er også forbedret, med i følge Apple ni ganger kjappere grafikk, men iPad 2 har samme samme batteritid som originalen på 10 timer. Fysisk sett er den temmelig lik originalen, men nå er den slanket og  8,8 mm tynn, mens vekten har falt 100 gram til 590 gram.

Og den kan leveres i sort eller hvit utgave. Skjermen er den samme på 9,7 tommer, med LED-bakbelysning og 1024 x 768 punkters oppløsning.

Det er ingen prisendringer på noen av modellene, som fremdeles har 16, 32 og 64 GB lagringskapasitet. Med og uten 3G. Samtidig med iPad 2 slippes nytt tilbehør, deriblant en etterlengtet HDMI-adapter. Og videoutgangen funker nå på alle apps, ikke bare presentasjoneverktøyet Keynote som tidligere.

Det forrige futteralet Apple selv kunne levere til iPad var ikke veldig imponerende, Men nye Smart Covers derimot…

Det dekker bare glassiden og kommer i flere farger. Fem i lærlook, og fem i polyretan.

Det vekker forresten  iPad-en når man åpner coveret, og slukker den når man lukker. Coveret festes med magneter på siden og tilpasser seg selv når man legger det over skjermen.

En ny versjon av operativsystemet, iOS 4.3 lanseres 11. mars. Med blant annet forbedret ytelse i nettleseren Safari, og iTunes Home Sharing som strømmer fra Mac-en direkte til en iOS-enhet.

Med iOS 4.3 følger også muligheten for strømming av video med AirPlay til TV-en via Apple TV-boksen.  Siden iPad 2 har kamera på begge sider, støtter den også PhotoBooth og FaceTime videosamtale på iPad.  Og endelig kan man bruke iMovie videoredigering på en iPad. IMovie støtter også AirPlay videostrømming til TV-en via Apple TV-boksen.

Nytt for iPad er også Garageband med miksing og effekter til iPad. Og med bla. sustainpedal man kan stille eller bruke bare på en tone eller akkord, og dynamiske polyfoniske tangenter.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.