TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Huaweis Android-konkurrenter kjøper inn stort

Android-produsenter som Samsung og Xiaomi storhandler komponenter til smarttelefoner

forfatter
Publisert 02.11.20 - 15:32

Huaweis markedsandel på det globale mobilmarkedet har begynt å falle drastisk som konsekvens av den amerikanske boikott av den kinesiske elektronikkgiganten.

Hvor kineserne så sent som i april måned satt på 21% av det samlede markedet, viser tall fra Counterpoint Research at mobilprodusentens markedsandel har falt til 16% i august, mens en analyse fra Strategy Analytics forventer at Huaweis omsetning på smarttelefoner kommer til å stupe i 2021.

Les også Takk og farvel, Huawei AppGallery gir ikke brukerne den opplevelsen de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet av Google betyr et farvel til Huawei på det norske markedet.

Og denne utviklingen får tilsynelatende Huaweis største konkurrenter til å lukte blod. I hvert fall har selskaper som Samsung, Xiaomi, Oppo og Vivo begynt å bestille komponenter fra leverandører i Taiwain i et antall, som er langt over det normale. Det skriver bransjemediet DigiTimes.

Det er bl.a. snakk om LCD-driver IC’er, som brukes til styring av mobilskjermer, likt som virksomhetene også kjøper inn stort av lyssensorer.

Ifølge DigiTimes melder taiwanesiske produsenter av komponenter om en større samlet etterspørsel enn virksomhetene tidligere har levert til Huawei.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend