Huaweis Android-konkurrenter kjøper inn stort

Android-produsenter som Samsung og Xiaomi storhandler komponenter til smarttelefoner
Annonse
Annonse
forfatter

Huaweis markedsandel på det globale mobilmarkedet har begynt å falle drastisk som konsekvens av den amerikanske boikott av den kinesiske elektronikkgiganten.

Hvor kineserne så sent som i april måned satt på 21% av det samlede markedet, viser tall fra Counterpoint Research at mobilprodusentens markedsandel har falt til 16% i august, mens en analyse fra Strategy Analytics forventer at Huaweis omsetning på smarttelefoner kommer til å stupe i 2021.

Les også
Takk og farvel, Huawei AppGallery gir ikke brukerne den opplevelsen de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet av Google betyr et farvel til Huawei på det norske markedet.

Og denne utviklingen får tilsynelatende Huaweis største konkurrenter til å lukte blod. I hvert fall har selskaper som Samsung, Xiaomi, Oppo og Vivo begynt å bestille komponenter fra leverandører i Taiwain i et antall, som er langt over det normale. Det skriver bransjemediet DigiTimes.

Det er bl.a. snakk om LCD-driver IC’er, som brukes til styring av mobilskjermer, likt som virksomhetene også kjøper inn stort av lyssensorer.

Ifølge DigiTimes melder taiwanesiske produsenter av komponenter om en større samlet etterspørsel enn virksomhetene tidligere har levert til Huawei.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.