Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huaweis Android-konkurrenter kjøper inn stort

Android-produsenter som Samsung og Xiaomi storhandler komponenter til smarttelefoner

Skrevet av / 02.11.20 - 15:32
Huaweis Android-konkurrenter kjøper inn stort

Huaweis markedsandel på det globale mobilmarkedet har begynt å falle drastisk som konsekvens av den amerikanske boikott av den kinesiske elektronikkgiganten.

Hvor kineserne så sent som i april måned satt på 21% av det samlede markedet, viser tall fra Counterpoint Research at mobilprodusentens markedsandel har falt til 16% i august, mens en analyse fra Strategy Analytics forventer at Huaweis omsetning på smarttelefoner kommer til å stupe i 2021.

Les også Takk og farvel, Huawei AppGallery gir ikke brukerne den opplevelsen de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet av Google betyr et farvel til Huawei på det norske markedet.

Og denne utviklingen får tilsynelatende Huaweis største konkurrenter til å lukte blod. I hvert fall har selskaper som Samsung, Xiaomi, Oppo og Vivo begynt å bestille komponenter fra leverandører i Taiwain i et antall, som er langt over det normale. Det skriver bransjemediet DigiTimes.

Det er bl.a. snakk om LCD-driver IC’er, som brukes til styring av mobilskjermer, likt som virksomhetene også kjøper inn stort av lyssensorer.

Ifølge DigiTimes melder taiwanesiske produsenter av komponenter om en større samlet etterspørsel enn virksomhetene tidligere har levert til Huawei.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top