Huawei sikrer kameratronen

Nya Huawei P30 Pro har økt forspranget sitt i kamerakampen.
Annonse
Annonse
forfatter

I de siste årene har Huawei steget til værs i mobiltoppen. En viktig faktor har vært deres samarbeid med Leica som har tatt kameraene til helt nye høyder. I fjor nølte vi ikke når vi kåret Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro til de beste kameramobilene. Nylig har de blitt utfordret av den nye Samsung Galaxy S10 Plus. Men med lanseringen av P30 Pro ser det igjen ut til at Huawei har dratt fra konkurrentene.

Heldekkende skjerm med et minimalt selfiekamera (Foto: Lyd & Bilde)

Den største nyheten er at dette er den eneste mobilen på markedet som tilbyr en telelinse med 5x optisk zoom, hvor konkurrentene ikke har mer enn 2x. For få å plass til dette har det blitt bygd periskoplignende optikk med et prisme som vinkler lyset inn i mobilen. En løsning som vi tidligere har sett på vanntette kompaktkameraer. Med hjelp av programvare kan man til og med få en 10x hybridzoom. Det høres kanskje ustødig og uskarpt ut, men den optiske bildestabiliseringen gjorde en god jobb når vi prøvde funksjonen.

Huawei P30 Pro
Tre kameraer, en telelinse med hele 5x zoom. (Foto: Lyd & Bilde)

Selv om Huawei mener at de har et «quad»-kamera så er den fjerde kun en avstandsmåler for å kunne lage kunstneriske portrettbilder med uklar bakgrunn. De to andre kameraene er henholdsvis en 16 mm ultravidvinkel og en 27 mm vidvinkel med optisk bildestabilisering. Mobilen har også et selfiekamera med hele 32 megapiksler.

Huawei P30 Pro zoom
Med 5x zoom kommer man nært på motivet (Foto: Lyd & Bilde)

Men det som virkelig imponerte oss da vi prøvde kameraet var hvor godt det kan ta bilder i svakt lys. En ny RYB-sensor (i stedet for tradisjonelle RGB) kan gå opp til 409 600 ISO (sammenlignet med 102 400 på P20 Pro).
Sammen med en mer lyssterk optikk og bedre bildebehandling kan kameraet ta bilder av ting som var mørke til og med for øyet å se! Det var stor forskjell på hva Mate 20 Pro var i stand til å fotografere, og det var en stor forskjell opp mot iPhone XS som ga et bilde som var nesten helt svart.

Huawei P30 Pro kommer i fargene pearl white, breathing crystal, svart, amber sunrise (rød) og Aurora. Utformingen av skjermen har nå gjort selfiekameraet til en liten dråpe som nesten ikke legges merke til. Som på Mate 20 Pro er fingeravtrykksleseren plassert under skjermen og den fungerer veldig bra. En annen likhet er den omvendte trådløse ladningen, som lar deg låne bort strøm til en venn i nød. Batteriet er for øvrig på generøse 4200 mAh, som vi håper vil gi en god batteritid.

Huawei P30 and P30 Pro
Huawei P30 og P30 Pro (Foto: Lyd & Bilde)

For en gangs skyld er det ganske stor forskjell på den vanlige modellen og Pro-modellen. I tillegg til mindre dimensjoner, en mindre skjerm og et mindre batteri har P30 også mindre minne og kan kun fås med den minste interne lagringen. Når det gjelder kameraene er ikke vidvinkelen like lysfølsom, og det er bare telelinsen som har optisk bildestabilisering. Den har også en tregere 4G-tilkobling. Dessuten er P30 Pro helt støv- og vanntett (IP68), mens P30 bare støvtett og sprutsikker (IP53).

Huawei P30 Pro

Operativsystem: Android 9 Pie
Skjerm: 6,47 tommers OLED 1080 x 2340 (398 ppi)
Prosessor: 2.6/1.92/1.8 GHz octacore Kirin 980
Minne/lagring: 8 GB, 128/256/512 GB + nm kort
Kameraer: 40 Mp 27mm F1.6, 20 Mp 16mm F2.2, 8 Mp 80mm F3.4
Selfiekamera: 32 Mp F2.0
Trådløst: 4G LTE Cat 21, Wifi ac, BT 5.0
Batteri: 4200 mAh, 40 W hurtigladning, 15 W QI-ladning

Huawei P30 (forskjeller)

Skjerm: 6,1 tommers OLED 1080 x 2340 (422 ppi)
Minne/lagring: 6 GB, 128 GB + nm kort
Kameraer: 40 Mp 27mm F1.8, 20 Mp 16mm F2.2, 8 Mp 3x F2.4
Trådløst: 4G LTE Cat 16, Wifi ac, BT 5.0

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.
Urbanista Miami får ekstrem batteritid og gunstig pris.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.