Search
Generic filters

Slutt på Google-oppdateringer for Huawei?

Huawei-telefoner med Android kan være ille ute. Men ikke i følge Huawei.

Huawei Google

*OPPDATERT 17.08. kl 15.00*

At USA har bannlyst Huawei og annen kinesiske teknologi er gammelt nytt. Google har blitt tvunget til å avslutte sitt samarbeid, som igjen har tvunget den kinesiske mobilgiganten til å satse på sitt eget operativsystem AppGallery. Man har likevel kunnet oppdatere Android på eksisterende Huawei-mobiler og -nettbrett som kom på markedet før restriksjonene som ble annonsert i mai 2019, som P30 Pro. Dette takket være en midlertidig generell tillatelse.

Android-oppdateringer avsluttes for Huawei

Det var inntil torsdag 13. august, da rant nemlig timeglasset ut for smutthullet, dermed forbys nå støtte og oppdateringer også til eksisterende utstyr, fra amerikanske teknologiselskap. Som Google.

«Vi har fortsatt å jobbe med Huawei i samsvar med myndighetenes forskrifter, for å gi sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer til Googles apper og tjenester på eksisterende enheter, og vi vil fortsette å gjøre det så lenge det er tillatt,» uttalte Google i februar.

Skifte til AppGallery?

På fredag sa en Google-talsmann til Washington Post at det var den midlertidige generelle tillatelsen som hadde gjort at selskapet kunne gi oppdateringer til eksisterende enheter. Han utdypet ikke ytterligere.

*Oppdatering 17.08. kl 15.00*

I etterkant av den opprinnelige publiseringen av saken har vi fått en oppdatering på epost fra Huawei i Norge:

«Huaweis smartmobiler med Google forhåndsinstallert kan fortsatt laste ned og oppdatere apper fra Google Play som vanlig. Huawei vil fortsette tilby å Android-systemoppdateringer og tjenester,» skriver Anders Bigseth, kommunikasjonsdirektør i Huaweis norske avdeling.

Videre skriver han: «Alle tilgjengelige Huawei-PC-er kan fortsette å bruke Windows og få tilgang til relevante tjenester. Programvare som ikke er fra Microsoft kan installeres og brukes som vanlig.»

I følge Huawei selv skal dette med andre ord bety at deres Android-mobiler vil fortsette å få oppdateringer. Vi har likevel en følelse av at siste ord ikke er sagt i denne saken.

Opprinnelig kilde: Washington Post

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  1. P30 fikk lisens før trump stoppet dem for nye lisenser med google. så mobilen vil ha android men kun få opptateringer for apper men ikke til android 11. Min p30 lite kjører android 10 men så lenge den får app opptateringer er den brukbar. Hvis jeg må gå over til Harmony os blir jeg bare glad for det, trump bør stenge for Xiaomi også spionerer like mye. Xiaomi har adds på file manageren og galleri så ennda verre enn Huawei. Men jeg bruker bare snap og nettleser så det har appgallery til huawei.

    1. Geir Gråbein Nordby

      Hei! Akkurat det vet vi ikke. Men vi har nå fått en kontrabeskjed fra Huawei Norge om at eksisterende Android-mobiler likevel skal få fremtidige oppdateringer. Vi følger utviklingen av saken.

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.