Slutt på Google-oppdateringer for Huawei?

Huawei-telefoner med Android kan være ille ute. Men ikke i følge Huawei.
Huawei Google
Annonse
Annonse
forfatter

*OPPDATERT 17.08. kl 15.00*

At USA har bannlyst Huawei og annen kinesiske teknologi er gammelt nytt. Google har blitt tvunget til å avslutte sitt samarbeid, som igjen har tvunget den kinesiske mobilgiganten til å satse på sitt eget operativsystem AppGallery. Man har likevel kunnet oppdatere Android på eksisterende Huawei-mobiler og -nettbrett som kom på markedet før restriksjonene som ble annonsert i mai 2019, som P30 Pro. Dette takket være en midlertidig generell tillatelse.

Android-oppdateringer avsluttes for Huawei

Det var inntil torsdag 13. august, da rant nemlig timeglasset ut for smutthullet, dermed forbys nå støtte og oppdateringer også til eksisterende utstyr, fra amerikanske teknologiselskap. Som Google.

«Vi har fortsatt å jobbe med Huawei i samsvar med myndighetenes forskrifter, for å gi sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer til Googles apper og tjenester på eksisterende enheter, og vi vil fortsette å gjøre det så lenge det er tillatt,» uttalte Google i februar.

Skifte til AppGallery?

På fredag sa en Google-talsmann til Washington Post at det var den midlertidige generelle tillatelsen som hadde gjort at selskapet kunne gi oppdateringer til eksisterende enheter. Han utdypet ikke ytterligere.

*Oppdatering 17.08. kl 15.00*

I etterkant av den opprinnelige publiseringen av saken har vi fått en oppdatering på epost fra Huawei i Norge:

«Huaweis smartmobiler med Google forhåndsinstallert kan fortsatt laste ned og oppdatere apper fra Google Play som vanlig. Huawei vil fortsette tilby å Android-systemoppdateringer og tjenester,» skriver Anders Bigseth, kommunikasjonsdirektør i Huaweis norske avdeling.

Videre skriver han: «Alle tilgjengelige Huawei-PC-er kan fortsette å bruke Windows og få tilgang til relevante tjenester. Programvare som ikke er fra Microsoft kan installeres og brukes som vanlig.»

I følge Huawei selv skal dette med andre ord bety at deres Android-mobiler vil fortsette å få oppdateringer. Vi har likevel en følelse av at siste ord ikke er sagt i denne saken.

Opprinnelig kilde: Washington Post

 

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. P30 fikk lisens før trump stoppet dem for nye lisenser med google. så mobilen vil ha android men kun få opptateringer for apper men ikke til android 11. Min p30 lite kjører android 10 men så lenge den får app opptateringer er den brukbar. Hvis jeg må gå over til Harmony os blir jeg bare glad for det, trump bør stenge for Xiaomi også spionerer like mye. Xiaomi har adds på file manageren og galleri så ennda verre enn Huawei. Men jeg bruker bare snap og nettleser så det har appgallery til huawei.

    1. Hei! Akkurat det vet vi ikke. Men vi har nå fått en kontrabeskjed fra Huawei Norge om at eksisterende Android-mobiler likevel skal få fremtidige oppdateringer. Vi følger utviklingen av saken.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Med en av disse lydplankene blir det garantert en god jul.
Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!