TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Slutt på Google-oppdateringer for Huawei?

Huawei-telefoner med Android kan være ille ute. Men ikke i følge Huawei.

forfatter
Publisert 17.08.20 - 11:52

*OPPDATERT 17.08. kl 15.00*

At USA har bannlyst Huawei og annen kinesiske teknologi er gammelt nytt. Google har blitt tvunget til å avslutte sitt samarbeid, som igjen har tvunget den kinesiske mobilgiganten til å satse på sitt eget operativsystem AppGallery. Man har likevel kunnet oppdatere Android på eksisterende Huawei-mobiler og -nettbrett som kom på markedet før restriksjonene som ble annonsert i mai 2019, som P30 Pro. Dette takket være en midlertidig generell tillatelse.

Android-oppdateringer avsluttes for Huawei

Det var inntil torsdag 13. august, da rant nemlig timeglasset ut for smutthullet, dermed forbys nå støtte og oppdateringer også til eksisterende utstyr, fra amerikanske teknologiselskap. Som Google.

«Vi har fortsatt å jobbe med Huawei i samsvar med myndighetenes forskrifter, for å gi sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer til Googles apper og tjenester på eksisterende enheter, og vi vil fortsette å gjøre det så lenge det er tillatt,» uttalte Google i februar.

Skifte til AppGallery?

På fredag sa en Google-talsmann til Washington Post at det var den midlertidige generelle tillatelsen som hadde gjort at selskapet kunne gi oppdateringer til eksisterende enheter. Han utdypet ikke ytterligere.

*Oppdatering 17.08. kl 15.00*

I etterkant av den opprinnelige publiseringen av saken har vi fått en oppdatering på epost fra Huawei i Norge:

«Huaweis smartmobiler med Google forhåndsinstallert kan fortsatt laste ned og oppdatere apper fra Google Play som vanlig. Huawei vil fortsette tilby å Android-systemoppdateringer og tjenester,» skriver Anders Bigseth, kommunikasjonsdirektør i Huaweis norske avdeling.

Videre skriver han: «Alle tilgjengelige Huawei-PC-er kan fortsette å bruke Windows og få tilgang til relevante tjenester. Programvare som ikke er fra Microsoft kan installeres og brukes som vanlig.»

I følge Huawei selv skal dette med andre ord bety at deres Android-mobiler vil fortsette å få oppdateringer. Vi har likevel en følelse av at siste ord ikke er sagt i denne saken.

Opprinnelig kilde: Washington Post

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 kommentarer om “Slutt på Google-oppdateringer for Huawei?”

  1. P30 fikk lisens før trump stoppet dem for nye lisenser med google. så mobilen vil ha android men kun få opptateringer for apper men ikke til android 11. Min p30 lite kjører android 10 men så lenge den får app opptateringer er den brukbar. Hvis jeg må gå over til Harmony os blir jeg bare glad for det, trump bør stenge for Xiaomi også spionerer like mye. Xiaomi har adds på file manageren og galleri så ennda verre enn Huawei. Men jeg bruker bare snap og nettleser så det har appgallery til huawei.

    Svar
    • Hei! Akkurat det vet vi ikke. Men vi har nå fått en kontrabeskjed fra Huawei Norge om at eksisterende Android-mobiler likevel skal få fremtidige oppdateringer. Vi følger utviklingen av saken.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde