Search
Generic filters

Huawei lanserer mellomklasse-mobil med Google-tjenester og fire kameraer

Huawei Nova 5T er ny på det norske markedet, men ble faktisk lansert allerede i juni. Derfor er den ikke påvirket av amerikansk boikott.

Direktøren for Huawei i Danmark, RenKe, har mange gode argumenter for at den kinesiske elektronikkgiganten nå lanserer mellomklasse-mobilen Huawei Nova 5T på det nordiske markedet.

Den veiledende utsalgsprisen er 4.990 kroner og mobilen hører hjemme i en prisklasse hvor Huawei ikke har hatt noe å tilby forbrukerne tidligere. Og den siste markedsanalysen fra GfK viser at markedet for smarttelefoner i prisklassen i år har steget med over 50% i forhold til 2018, det forteller RenKe i forbindelse med et pressemøte i København.

Derfor er det snakk om en viktig ny satsing for Huawei, forklarte han til de inviterte journalistene og influencerne, og understrekte også at Nova 5T ikke er rammet av den aktuelle amerikanske boikott av det kinesiske selskapet, men derimot kommer med Android 9.1 og alle Googles tjenester og apper.

Huawei Nova 5T = Honor 20

Hvordan går det an lurer du kanskje på. Var ikke Huawei forhindret av den amerikanske boikott til å lansere nye produkter basert på Googles versjon av Android, og herunder Googles apper? Jo, men Nova 5T er heller ikke en ny smarttelefon. I virkeligheten er den identisk med Honor 20, som ble utviklet før den amerikanske regjeringen satte Huawei på svartelisten, og mobilen har allerede vært tilgjengelig på markedet rundt om i verden siden slutten av juni.

Og ettersom Honor 20 / Huawei Nova 5T allerede har vært på markedet i tre til fire måneder, så har den også blitt anmeldt av flere internasjonale medier – herunder Techradar, Techadvisor og Android Authority – hvor den generelt har fått svært gode karakterer.

Utmerket konfigurasjon

Under skjermen sitter den samme octa-core Kirin 980-prosessoren som Huawei har brukt i Huawei P30 Pro og Mate 20 Pro, og dessuten er Nova 5T utstyrt med 6 GB RAM og 128 GB intern lagring.

Det sitter fire kameraer på baksiden av Huawei Nova 5T, herunder det lille 2 MP makro-kameraet til høyre for de tre primære objektivene. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Og likt som Huaweis nyeste toppmobiler, P30 Pro og Mate 30 Pro, kommer Nova med fire primære kameraer, men riktignok med en litt annen konfigurasjon enn på toppmodellene:

16MP, Ultra-vidvinkel-kamera, 117 grader, f/2.2
48MP, Hovedkamera, 1/2″ sensor, 4-in-1 Light Fusion Technology, f/1.8
2MP, Bokeh Objektiv, f/2.4
2MP, Makro Objektiv, f/2.4

Det sitter også et f/2.0 frontkamera med 32 MP i det lille utringede hullet på fronten.

For alle de fem kameraene spiller AI-teknologi (kunstig intelligens) en vesentlig rolle, skriver Huawei i en pressemelding som ble sendt ut etter lanseringen.

«Eksempelvis hjelper AI HDR+ algoritmen deg med å ta skarpe portrettbilder med frontkameraet – selv i mørke omgivelser eller i motlys. Master Intelligent AI identifiserer også motivet du retter kameraet mot og optimaliserer bildet der etter. Den gjenkjenner for eks. en hund, et portrett, himmel, blomster og snø. I tillegg sørger AI Image Stabilization (AIS), Auto Exposure Lock (AEL) og Auto Focus Lock (AFL) for generelt skarpe og detaljerte bilder, » skriver Huawei blant annet. 

Fingeravtrykksleseren sitter på siden av mobilen. (Foto: Huawei)

 

Skjermen på 6,26″ støtter HDR10+ og er av typen IPS LCD (2340 x 1080 piksler), mens fingeravtrykksleseren sitter på siden av mobilen – likt som den noe dyrere high-end-modellen Sony Xperia 1. Batteriet på 3750 mAh støtter hurtigladning, men ikke trådløs oppladning. Til gjengjeld leveres mobilen med en 22,5 W SuperCharger, slik at Nova 5T kan lades fra 0% til 50% strøm på 30 minutter.

Pris og tilgjengelighet

Telefonen kommer til Norge i tre farger: Crush Blue, Black og Midsummer Purple.

Veiledende utsalgspris er som nevnt 4.990 kroner.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 9.1 (+ Huawei EMUI 9.1)
Skjerm: 6,26″ IPS, Full HD+ (2340 x 1080)
Prosessor: Kirin 980 octa-core
Minne: 6 GB RAM / 128 GB lagring
Kameraer: 48 Mp f/1.8 + 16 Mp ultravidvinkel f/2.2 + 2 Mp bokeh f/2.4 + 2 Mp makro f/2.4 (primært) / 32 Mp f/2.0 (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou
Mål og vekt: 154,3 x 74 x 7,8 mm / 174 g
Batteri: 3750 mAh, 22,5 W SuperCharge

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.