Huawei lanserer mellomklasse-mobil med Google-tjenester og fire kameraer

Huawei Nova 5T er ny på det norske markedet, men ble faktisk lansert allerede i juni. Derfor er den ikke påvirket av amerikansk boikott.
Annonse
Annonse
forfatter

Direktøren for Huawei i Danmark, RenKe, har mange gode argumenter for at den kinesiske elektronikkgiganten nå lanserer mellomklasse-mobilen Huawei Nova 5T på det nordiske markedet.

Den veiledende utsalgsprisen er 4.990 kroner og mobilen hører hjemme i en prisklasse hvor Huawei ikke har hatt noe å tilby forbrukerne tidligere. Og den siste markedsanalysen fra GfK viser at markedet for smarttelefoner i prisklassen i år har steget med over 50% i forhold til 2018, det forteller RenKe i forbindelse med et pressemøte i København.

Derfor er det snakk om en viktig ny satsing for Huawei, forklarte han til de inviterte journalistene og influencerne, og understrekte også at Nova 5T ikke er rammet av den aktuelle amerikanske boikott av det kinesiske selskapet, men derimot kommer med Android 9.1 og alle Googles tjenester og apper.

Huawei Nova 5T = Honor 20

Hvordan går det an lurer du kanskje på. Var ikke Huawei forhindret av den amerikanske boikott til å lansere nye produkter basert på Googles versjon av Android, og herunder Googles apper? Jo, men Nova 5T er heller ikke en ny smarttelefon. I virkeligheten er den identisk med Honor 20, som ble utviklet før den amerikanske regjeringen satte Huawei på svartelisten, og mobilen har allerede vært tilgjengelig på markedet rundt om i verden siden slutten av juni.

Og ettersom Honor 20 / Huawei Nova 5T allerede har vært på markedet i tre til fire måneder, så har den også blitt anmeldt av flere internasjonale medier – herunder Techradar, Techadvisor og Android Authority – hvor den generelt har fått svært gode karakterer.

Annonse

Utmerket konfigurasjon

Under skjermen sitter den samme octa-core Kirin 980-prosessoren som Huawei har brukt i Huawei P30 Pro og Mate 20 Pro, og dessuten er Nova 5T utstyrt med 6 GB RAM og 128 GB intern lagring.

Det sitter fire kameraer på baksiden av Huawei Nova 5T, herunder det lille 2 MP makro-kameraet til høyre for de tre primære objektivene. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Og likt som Huaweis nyeste toppmobiler, P30 Pro og Mate 30 Pro, kommer Nova med fire primære kameraer, men riktignok med en litt annen konfigurasjon enn på toppmodellene:

16MP, Ultra-vidvinkel-kamera, 117 grader, f/2.2
48MP, Hovedkamera, 1/2″ sensor, 4-in-1 Light Fusion Technology, f/1.8
2MP, Bokeh Objektiv, f/2.4
2MP, Makro Objektiv, f/2.4

Det sitter også et f/2.0 frontkamera med 32 MP i det lille utringede hullet på fronten.

Annonse

For alle de fem kameraene spiller AI-teknologi (kunstig intelligens) en vesentlig rolle, skriver Huawei i en pressemelding som ble sendt ut etter lanseringen.

«Eksempelvis hjelper AI HDR+ algoritmen deg med å ta skarpe portrettbilder med frontkameraet – selv i mørke omgivelser eller i motlys. Master Intelligent AI identifiserer også motivet du retter kameraet mot og optimaliserer bildet der etter. Den gjenkjenner for eks. en hund, et portrett, himmel, blomster og snø. I tillegg sørger AI Image Stabilization (AIS), Auto Exposure Lock (AEL) og Auto Focus Lock (AFL) for generelt skarpe og detaljerte bilder, » skriver Huawei blant annet. 

Fingeravtrykksleseren sitter på siden av mobilen. (Foto: Huawei)

 

Skjermen på 6,26″ støtter HDR10+ og er av typen IPS LCD (2340 x 1080 piksler), mens fingeravtrykksleseren sitter på siden av mobilen – likt som den noe dyrere high-end-modellen Sony Xperia 1. Batteriet på 3750 mAh støtter hurtigladning, men ikke trådløs oppladning. Til gjengjeld leveres mobilen med en 22,5 W SuperCharger, slik at Nova 5T kan lades fra 0% til 50% strøm på 30 minutter.

Pris og tilgjengelighet

Telefonen kommer til Norge i tre farger: Crush Blue, Black og Midsummer Purple.

Annonse

Veiledende utsalgspris er som nevnt 4.990 kroner.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 9.1 (+ Huawei EMUI 9.1)
Skjerm: 6,26″ IPS, Full HD+ (2340 x 1080)
Prosessor: Kirin 980 octa-core
Minne: 6 GB RAM / 128 GB lagring
Kameraer: 48 Mp f/1.8 + 16 Mp ultravidvinkel f/2.2 + 2 Mp bokeh f/2.4 + 2 Mp makro f/2.4 (primært) / 32 Mp f/2.0 (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou
Mål og vekt: 154,3 x 74 x 7,8 mm / 174 g
Batteri: 3750 mAh, 22,5 W SuperCharge

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde