Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Huawei går i strupen på Apple og Google

Med det superslanke nettbrettet MediaPad X1 sikter den kinesiske elektronikgiganten seg inn mot markedslederne iPad mini og Nexus 7.

Huaweis kinesiske toppsjef Richard Yu la ikke fingrene imellom, da han ved et stort pressearrangement på Mobile World Congress i Barcelona lanserede firmaets nye flaggskip Huawei MediaPad X1. Punkt for punkt blev MediaPad X1 sammenlignet med iPad mini og Google Nexus 7. Og konklusjonen var (kanskje ikke så overraskende) klar: Huawei MediaPad X1 skal være et bedre produkt enn konkurrenterne på alle punkter, til en lavere pris!

Kinesiske Huawei har oplevet kraftig vækst i Europa i 2013, og på årets mobilmesse fylder de mere end nogensinde.

Kinesiske Huawei har oplevet kraftig vækst i Europa i 2013, og på årets mobilmesse fylder de mere end nogensinde.

Der iPad mini er 7,5 mm tynd, måler MediaPad X1 kun 7,18 mm. Og mens kanten rundt skjermen på iPad mini er hele 6,4 mm, måler Huawei MediaPad X1 kun 2,99 mm samme sted. Forskjellen merkes også på vektskålen: Mens iPad mini og Google Nexus 7 tipper på henholdsvis 341 gram og 299 gram, er Mediapad X3 enda et hakk lettere med sine 239 gram.

Richard Yu, topchef for Huaweis forbrugerelektronik-division, var ikke bleg for at sammenligne den nye MediaPad X1 tablet direkte med konkurrenterne iPad mini og Nexus 7 fra Apple og Google.

Richard Yu, toppsjef for Huaweis forbrukerelektronikk-divisjon, nølte ikke med å sammenligne nye MediaPad X1 direkte med konkurrentene iPad mini og Nexus 7 fra Apple og Google.

I følge Richard Yu skal MediaPad X1 ikke bare være bedre når det gjelder fysiske mål og vekt. Ytelsen er også godt ivaretatt med 13 MP kamera og 5 MP frontkamera, hvor både iPad mini og Nexus 7 må nøye seg med 5 MP i det primære kameraet. Også skjermoppløsningen fikk rosende ord med på vejen, selv om den 7” store skærm med 1920 x 1200 pixel og 323 ppi pikselltetthet ikke når helt opp til iPad minis Retina-display (7.9″ med 2048 x 1536 piksler/326ppi).

Annonse
Med en skjerm på 7,9" virker ikke iPad mini mye større enn Huawei MediaPad X1 på papiret, men når de to legges side om side, blir forskjellen tydeligere.

Med en skjerm på 7,9″ virker ikke iPad mini mye større enn Huawei MediaPad X1 på papiret, men når de to legges side om side, blir forskjellen tydeligere.

I likhet med iPad mini er Huawei MediaPad X1 til dels laget av aluminium. Men selv om Huawei-produktet også befinner sig i premiumklassen er prisforskjellen til å ta og føle på. Cirka 3.000 kroner vil MediaPad X1 med 4G/LTE og 16 GB lagring koste. En tilsvarende iPad mini Retina koster cirka 4.000 kroner.

I likhet med iPad mini er Huawei MediaPad X1 til dels laget av aluminium. Men selv om Huawei-produktet også befinner sig i premiumklassen er prisforskjellen til å ta og føle på. Cirka 3.000 kroner vil MediaPad X1 med 4G/LTE og 16 GB lagring koste. En tilsvarende iPad mini Retina koster cirka 4.000 kroner.

Annonse

MediaPad X1 kommer ellers med 4G/LTE, 1,6 GHz quad-core prosessor, Android 4.2 Jelly Bean samt et «særdeles holdbart batteri» på hele 5000 mAh, som også kan brukes til å lade opp andre enheter. I tillegg kan den brukes som mobiltelefon med full telefon-funksjonalitet, hvilket ikke er så dumt som høres ut. MediaPad X1 kan fint holdes med én hånd, og er ikke mye større enn de største gigantmobilene («phablets») på markedet.

Meget fylder MediaPad X1 ikke i et par barkede mandehænder.

Mobil eller nettbrett? Huawei Mediapad X1 tar ikke kjempestor plass i voksne hender.

Huawei lanserer kombinert smartband og headset
Hvis man synes nettbrettet blir for klossete eller tåpelig å holde i hånden, kan man eventuelt velge å investere i det nye armbåndet TalkBand B1, tilbehøret som Huawei lanserte samtidig med MediaPad X1. Det dreier seg om et såkalt «smartband»av samme type som ble vist flere steder under CES-messen i Las Vegas, men TalkBand B1 skiller seg fra resten ved å ha et lite Bluetooth headset innebygd, som kan tas ut av båndet og flyttes til øret ved behov.

TalkBand B1 er det første smarte armbånd fra Huawei.

TalkBand B1 er det første smarte armbåndet – «smartband» – fra Huawei.

TalkBand B1 tracker trådløst aktiviteter, tid og progresjon. Det kan være alt fra hvor mange skritt brugeren har gått, hvor mange kilometer man har tilbakelagt eller hvor mange kalorier som er forbrent. Den kan også overvåke søvnforløp, med smartalarm samt andre funksjoner som kan bidra til å sikre optimal hvile.

Det smarte armbåndet er laget av «allergivennlige og svetteavvisende materialer, som motvirker UV-stråling». I alt veier TalkBand B1 kun 26 gram, herav 9,4 gram til øreproppen.

Det lille Bluetooth headset vejer blot 9,4 gram og sidder indbygget i armbåndet, men kan tages ud og sættes på øret.

Det lille Bluetooth headsettet sitter innebygd i armbåndet, men kan tas ut og settes på øret.

På nåværende tidspunkt kan TalkBand B1 kun brukes sammen med MediaPad X1, men softwaren vil senere bli oppdatert til å støtte alle Android-telefoner samt iPhone.

Annonse

Både MediaPad X1 og TalkBand B1 kommer til Norge i løpet av våren kunne David Stone fra Huawei i Norge meddele.  Nøyaktige priser og lanseringdatoer er ennå ikke kjent, men veiledende prisi Europa er henholdsvis 399 euro for Huawei MediaPad X1 og 99 euro for TalkBand B1.

Fakta om Huawei MediaPad X1:
OS: Android 4.2 Jelly Bean
Skjerm: 7″ 1920 x 1200 IPS
Prosessor: 1,6 GHz Kirin910 Cortex-A9 quadcore
Minne/lagringsplass: 2 GB RAM / 16 GB + microSD (op til 32 GB)
Kamera: 13 MP Sony Exmor R f/2.2 + 5 MP f/2.4
Trådløst: 802.11 a/b/g/n, BT 4.0, 4G LTE (Cat4)
Størrelse: 183,5 x 103,9 x 7,18 mm
Vekt: 239 gram
Batteri: 5000 mAh

Fakta om Huawei TalkBand B1:
Skjerm: 1,4” OLED
Størrelse: 228,5 x 19,3 x 14,6 mm
Vekt: 26 gram
Annet: Bluetooth 4.1, NFC, G-sensor

forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.