MWC 2014

Med to premiumprodukter til lavpris vil kinesiske Huawei erobre både nettbrett- og smartmobilmarkedet.
forfatter

Selv om det i dag er flere som kjenner til Huawei enn for bare 12 eller 18 måneder siden, så har den kinesiske elektronikk- og telegiganten fremdeles langt å gå, hvis de skal innhente store konkurrenter som Samsung, LG og Sony. I hvert fall på de skandinaviske markedene. Hjemmemarkedet i Kina er en annen sak.

Inntil videre har Huawei først og fremst forsøkt at slå igjennom hos forbrukere med rabattprodukter som Huawei Ascend Y300 (til under 1.000 kroner!) og Honor 2, selv om kineserne også har gjort store øyne med den supertynne (bare 6,18 mm) designer-smartmobilen Ascend P6.

Men nå skal det være annerledes. Huawei vil fortsatt være aggressive når det kommer til prissettingen av sine produkter, er konklusjonen etter firmaets ambisiøse lansering på årets store mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, men firmaet vil med to nye produkter forsøke å komme seg inn i den attraktive gruppen av 18- til 30-åringer, som både forventer god kvalitet, god design og masser av muligheter for å se, skape og dele innhold med sitt nettbrett og smartmobil.

Her en flok unge forbrugere. Det er sådan nogen, Huawei gerne vil kapre flere af som kunder med Ascend G6 4G.
Denne flokken unge forbrukere er slike Huawei gjerne vil kapre flere av som kunder med Ascend G6 4G.

Det første av de to produktene var Ascend G6 4G, som er en lekkert designet smartmobil med 4G/LTE. Den kommer med samme 960 x 540 pikslers oppløsning som LG G2 Mini, som også ble lansert i løpet av søndagen, men i tilfellet Ascend G6 er det på en 4,5” skjerm og til en forventet pris på rundt 2.000 kroner.

249 euro skal Ascend G6 4G nemlig koste i de fleste europeiske land, og til den prisen er en telefon med quad-core processor, 8 MP + 5 MP kameraer (med 1080p video) og en vekt på bare 115 gram potensielt et virkelig godt kjøp.

Med "Selfie preview windows" og Ascend G6 laver du bedre selvportrætter, lover Huawei.
Med “Selfie preview windows” og Ascend G6 tar du bedre selvportretter, lover Huawei.

Ascend G6 er proppet med funksjoner som skal gjøre den velegnet til å ta bilder og dele dem på forskjellige måter med venner og familie. Et godt eksempel er det såkalte “selfie preview window”, som gjør det enklere å ta de uvurderlige selvportrettene til Facebook og Instagram, og et annet eksempel i samme avdeling er funksjonen Auto Face Enhancement, som lynraskt gir huden farge og tar livet av de verste hudormene.

Det slanke premium-design har Ascend G6 4G til fælles med Ascend P6, der i en periode var verdens tyndeste smartphone med en tykkelse på blot 6,18 mm.
Den slanke premium-designen har Ascend G6 4G til felles med Ascend P6, som i en periode var verdens tynneste smartmobil med en tykkelse på kun 6,18 mm.blot 6,18 mm.

Lignende funksjoner har vi sett fra Samsung, LG og HTC, men det er første gang Huawei har gjort så mye ut av de sosiale funksjonene i en av sine smartmobiler, og når G6 ikke koster mer enn den gjør, så tør vi gjette på at den kan bli ganske populær hos den unge målgruppen.

Det samme gjelder Huaweis nye budsjettnettbrett MediaPad M1, som til en anbefalt pris på 299 euro, tilsvarende rundt 2.500 kroner, er en del billigere enn konkurrerende produkter med samme 8” skjermstørrelse (for eksempel iPad mini og LG G Pad 8.3).

Nej, det er ikke en HTC One. Det er Huawei MediaPad M1.
Nei, det er ikke en HTC One. Det er Huawei MediaPad M1.

Huawei MediaPad M1 kan ved første øyekast med sine foroverrettede stereohøyttalere minne litt om HTC One. Og det nye nettbrettet har til felles med HTC One at den skal være god til spille musikk og vise film. Derfor støtter den som standard over 20 forskjellige videoformater, og er utstyrt med en pakke av lydforbedrende programvare som Huawei kaller “Super Wide Sound for Speakers”, som angivelig gir enheten bedre bass og en mer dynamisk lyd, enn man er vant til fra sitt nettbrett.

MediaPad M1 understøtter over 20 forskellige videoformater fra fødslen, siger Huawei.
MediaPad M1 støtter over 20 forskjellige videoformater som standard, sier Huawei.

Inntil videre er dette noe vi må ta Huaweis ord på, men vi gleder oss naturligvis til å få både MediaPad M1 og Ascend G6 4G til test, når de kommer i butikkene i løpet av andre kvartal i år.

Fakta om Huawei Ascend G6 4G:
OS: Android 4.3 Jelly Bean
Skjerm: 4,5″ 960 x 540
Prosessor: 1,2 GHz MSM8926 quadcore
Minne: 1 GB RAM / 8 GB + microSD (inntil 32 GB)
Kamera: 8 MP f/2.0 + 5 MP
Trådløst: 802.11 b/g/n, BT 4.0, 4G LTE
Størrelse: 131,2 x 65,3 x 7,85 mm
Vekt: 115 gram
Batteri: 2000 mAh

Fakta om Huawei MediaPad M1:
OS: Android 4.2 Jelly Bean
Skjerm: 8″ 1280 x 800 IPS
Prosessor: 1,6 GHz Kirin910 Cortex-A9 quadcore
Hukommelse: 1 GB RAM / 8 GB + microSD (inntil 32 GB)
Kamera: 5 MP + 1 MP
Trådløst: 802.11 a/b/g/n, BT 4.0, 4G LTE
Størrelse: 214,4 x 120,7 x 7,9 mm
Vekt: 329 gram
Batteri: 4800 mAh

huawei.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.