Apps

I dag slippes den nye iPad-en i flere land, med sylskarp retina-skjerm. Og de første appene som støtter HD-skjermen på iPad-en, er klare for nedlasting.
forfatter

En av de store tingene med den nye iPad-en, er den høyoppløste skjermen med hele 2048 x 1536 punkter tilsvarende 3,1 Mp –  eller 264 punkter per tomme. Det er 50 prosent bedre oppløsning, enn flatskjermen de fleste av oss har hjemme.

Det gjør iPad-skjermen ikke bare meget godt egnet til bilde- og videoredigering, for eksempel iPhoto-appen som nylig ble lansert til iPad.

På iTunes App Store er det hittil lagt ut 24 apper som alle støtter HD-skjermen på iPad-en. Blant annet Solar Walk til 21 kr som gir deg et praktfullt innblikk i astronomi, action-spillet Modern Combat 3, Real Racing 2 HD og iStopMotion videoappen.

Hvis man allerede har en av de 24 appene, kan man laste ned HD-versjonen gratis.

iPad-en slippes i Norge fredag 23. februar, men er i salg fra i dag i USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Sveits, Storbritannia og de amerikanske jomfruøyene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.