Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Honor 9 – det er det de unge vil ha

Huawei lanseres to nye modeller, men kun én av de kommer til Norden.

Skrevet av / 28.06.17 - 16:56
Honor 9 – det er det de unge vil ha

Telefonen ble offisielt avslørt i Kinda den 12. juni, men gjorde i går sine europeiske debut ved et storslagent event i Berlin. Lyd & Bilde var naturligvis med på første rekke.

Honor 9 tar over for Honor 8 og er en high-end telefon i mellomklassen. Som har ganske gode specs, selv om det har blitt spart på et par steder.

Spesielt designet ble det brukt mye tid på å beskrive, det var mye snakk om baksiden som er preget av «3D-glass». Denne reflekterer i beste nordlysstil lyset og gir en ekstra animert effekt av et dansende lys. Vel. Også de tre fargekombinasjonene ble det brukt krutt på. Honor 9 fås i fargene blå, svart og grå. Sistnevnte blir ifølge Honor den nye svartfargen i mobilbransjen.

(Foto: MH)

I henhold til innmaten ble det avslørt at Honor 9 kommer i to versjoner. Men vi kan nok ikke regne med å se mer enn én modell på våre breddegrader. Det er igrunn opptil forhandlerne om de vil ta dem med hjem. Noe de ikke har valgt å gjøre. Vi må derfor nøye oss med en modell med 4GB RAM og 64GB lagring, mens andre land kan få en utgave med 6GB Ram og 128GB lagring. Ettersom de fleste telefoner i dag har 4GB RAM, samt at lagringen kan utvides med opptil 256GB via microSD-utgangen trenger det ikke å bety så mye.

Prosessoren er Huaweis egen Kirin 960 octa core, som vi allerede har kjennskap til fra Huawei P10 og Huawei Mate 9 Pro. Kameraløsningen er også godt kjent, og kopiert fra tidligere modeller. Det er derfor ingen snakk om en dual-kamera-løsning med en monokromlinse på 20MP, som tar seg mørke områder og skygger, og en 12MP fargelinse. Det eneste vi likevel savner her er en optisk bildestabilisator. Telefonen kjører Android Nougat og har fått tilføyet Huaweis tilpassede brukergrensesnitt EMUI 5.1.

Det ble gjort sammenligninger med konkurrentene.

Og så kom denne karen inn på scenen. Det skulle snakkes om et samarbeid med Monster Headphones, som dessverre ikke blir relevant for Norden i første omgang.

Honor 9 kan kjøpes i Norge fra 15. august til en veiledende utsalgspris på 4.999 kr. Den nye toppmodellen kan kjøpes i fargene Glacier Grey, Saphire Blue og fra september i Midnight Black.

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top