Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hold øye med strømforbruket

Nå kan du bruke mobilen eller nettbrettet til å se hvor mye strøm de forskjellige apparatene dine hjemme bruker.

Skrevet av / 21.09.14 - 22:26
Hold øye med strømforbruket

En lampe i entreen, en PC på standby eller en telefon som ligger på lading hele dagen. I følge belgiske Smappee kan hver husstand i gjennomsnitt spare 700 kroner årlig på strømregningen årlig.

Smappee består av en energimåler og en app som gjør det mulig å overvåke energiforbruket i realtid – og se, hvor mye strøm hvert enkelt apparat bruker.

Smappee energimonitor selges i deres nettbutikk samt i Apple-butikker for 199 euro. Den fungerer sammenmed en gratis app til mobiler og nettbrett, som registrerer og måler strømforbruket individuelt på de forskellige apparatene i hjemmet. På den måte kan man også se om man glemte å slå av strykejernet eller kaffetrakteren da man dro hjemmefra.

Kjenner igjen hvert apparats «signatur»
Energimåleren installeres ved hjelp av en spesiell sensor som klemmes fast på hovedkabelen til husstandens elmåler. Selv om det kun måles ett sted, kan sensoren angivelig identifisere hver enkelt apparat sin elektriske signatur. Disse opplysningene er deretter tilgjengelige hvor som helst via Smappee-appen til iOS / Android.

På skjermen kan man følge grafer over energiforbruket og omkostningene pr. dag, måned eller år.  Har man installert solcellepaneler, vil strømmen fra disse også være målbar. Smappee-app’en viser hvor stort bidraget fra solcellene er i forhold til det samlede strømforbruket. Ikke bare det, appen belønner også energieffektivitet med «awards», som kan deles med familie og venner på sosiale medier…

Smappee_web

Hvis man sitter på jobb og oppdager at strømforbruket er unormalt høyt, for eksempel fordi TV-en står på, kan man slukke det på avstand. Dette krever at man bruker det fjernstyrte nettstøpselet Comfort Plug. Det følger med en plugg når man kjøper måleren, og en pakke med tre ekstra Comfort plugs koster 35 euro..

Smappee

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top