Search
Generic filters

Hold øye med strømforbruket

Nå kan du bruke mobilen eller nettbrettet til å se hvor mye strøm de forskjellige apparatene dine hjemme bruker.

En lampe i entreen, en PC på standby eller en telefon som ligger på lading hele dagen. I følge belgiske Smappee kan hver husstand i gjennomsnitt spare 700 kroner årlig på strømregningen årlig.

Smappee består av en energimåler og en app som gjør det mulig å overvåke energiforbruket i realtid – og se, hvor mye strøm hvert enkelt apparat bruker.

Smappee energimonitor selges i deres nettbutikk samt i Apple-butikker for 199 euro. Den fungerer sammenmed en gratis app til mobiler og nettbrett, som registrerer og måler strømforbruket individuelt på de forskellige apparatene i hjemmet. På den måte kan man også se om man glemte å slå av strykejernet eller kaffetrakteren da man dro hjemmefra.

Kjenner igjen hvert apparats «signatur»
Energimåleren installeres ved hjelp av en spesiell sensor som klemmes fast på hovedkabelen til husstandens elmåler. Selv om det kun måles ett sted, kan sensoren angivelig identifisere hver enkelt apparat sin elektriske signatur. Disse opplysningene er deretter tilgjengelige hvor som helst via Smappee-appen til iOS / Android.

På skjermen kan man følge grafer over energiforbruket og omkostningene pr. dag, måned eller år.  Har man installert solcellepaneler, vil strømmen fra disse også være målbar. Smappee-app’en viser hvor stort bidraget fra solcellene er i forhold til det samlede strømforbruket. Ikke bare det, appen belønner også energieffektivitet med «awards», som kan deles med familie og venner på sosiale medier…

Smappee_web

Hvis man sitter på jobb og oppdager at strømforbruket er unormalt høyt, for eksempel fordi TV-en står på, kan man slukke det på avstand. Dette krever at man bruker det fjernstyrte nettstøpselet Comfort Plug. Det følger med en plugg når man kjøper måleren, og en pakke med tre ekstra Comfort plugs koster 35 euro..

Smappee

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.