Search
Generic filters

HMD Global lanserer Nokia 8.3 med 5G

Den første smarttelefonen med 5G fra Nokia koster vesentlig mindre enn konkurrentene.

HMD Global er et finsk selskap med ekslusiv lisens til det kjente Nokia-brandet, som langsomt, men sikkert er på vei tilbake i forbrukernes bevissthet.

Inntil nå har finnene hovedsakelig satset på mobiler i lavprisklass og mellomklassen  for å gjenvinne Nokias tidligere dominerende fotfeste på markedet – bl.a. med modeller som Nokia 5.1 Plus, Nokia 8.1 og Nokia 9 Pureview – men i år det skal det være annerledes.

I 2020 blir 5G-nettverket aktivert i flere og flere land, og derfor er HMD nå klar med en 5G-mobil med spesifikasjoner i den høye enden.

Den nye mobilen har fått navnet Nokia 8.3 5G, og Nokia kaller selv produktet for den første ekte globale 5G smarttelefonen, da da den støtter samtlige 5G-frekvenser på markedet og dermed kan brukes overalt i verden.

«Det er en stor ære å kunne løfte sløret for våre lanseringer i dag, som kun er mulig takket være et godt samarbeid med våre partnere. Den nye 5G Nokia-smarttelefonen, Nokia 8.3 5G, er designet med tanke på brukervennlighet og teknologisk fremtidssikring, som ikke bare er støttet av Qualcomm 5G, men også det faktum at Nokia 8.3 5G har det høyeste antall av 5Gs nye radiobånd fra 600 MHz helt opptil 3,8 Ghz. Med andre ord er det snakk om et teknologisk løft med globale visjoner bak,» sier Chief Product Officer Juho Sarvikas fra HMD Global i forbindelse med lanseringen.»

Vesentlig billigere enn konkurrentene

Hvor bl.a. Samsungs nye 5G-modeller i Galaxy S20-serien koster minimum 10.000 kroner, satser HMD på at en vesentlig billigere pris skal få forbrukerne til å velge en Nokia-mobil. Med den veiledende utsalgspris på under 7.200 kroner for modellen med 6 GB RAM og 64 GB inngebygd lagring, og for de pengene får man Qualcomms Snapdragon 765 G-prosessor, en stor 6,81″ såkalt PureDisplay-skjerm med HDR samt et kamera med hele fire linser.

Alle linsene – et hovedkamera på 64 megapiksler, en ultradvidvinkel samt to linser til henholdsvis bokeh og makro – er fra Zeiss, som også har levert en del av kameraets funksjonalitet. Bl.a. Zeiss cinematic effects, som lar brukeren ta opp video 21:9-format med forskjellige typer kinematisk colorgrading.

Kameraet kan også ta opp HDR-video i 4K-oppløsning, likt som det også kommer med innebygd bildestabilisering – av HMD med navnet Action Cam mode.

Nokia 8.3 5G spiller en rolle i den kommende James Bond-film

Man skal ikke være i tvil om at HMD satser stort på Nokia 8.3 5G. For å promotere mobilen har finnene blitt offisiell partner til den 25. James Bond-filmen «No Time To Die», som kommer til kinoene senere på året.

Les også James Bond slått ut av Corona! Det er godt mulig Blofeld ikke makter å ta livet av 007, men virus er han såvisst ikke immun mot...

«Teknologi og innovasjon spiller en stor rolle i «No Time To Die», so kommer til de nordiske kinoene i november. Filmen passer derfor perfekt til vårt brand. Telefonen er den eneste gadget man har bruk for – selv for en 00-agent. Tillit, sikkerhet og kvalitetsdesign er fundamentet for alle Nokia-telefoner, og vi gleder oss til å snart introdusere den nye teknologien til alle forbrukere,»  sier Juho Sarvikas, HMD Global Chief Product Officer.

Du kan se en reklamefilm, som promoterer Nokia og James Bond under.

Pris og tilgjengelighet

Nokia 8.3 5G blir tilgjengelig i butikkene til sommeren. Som sagt er den veiledende utsalgsprisen for modellen med 6 GB RAM og 64 GB innebygd lagring 7.199 kroner, mens den større modellen med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring kommer til å koste 7.999 kroner. Mobilen leveres i fargen Polar Night.

Fakta

  • Operativsystem: Android 10
  • Skjerm: 6,81” FHD+ 20:9 Pure Display, 2400 x 1080
  • Prosessor: Snapdragon 765G
  • Minne: 6/8 GB RAM / 64/128 GB lager (+ microSD opptil 400 GB)
  • Kameraer: 64 Mp f/1.89 + 12 Mp f/2.2 + 2 Mp depth sensor + 2 Mp macro lens (primært) / 24 Mp f/2.0 (front)
  • Trådløst: 5G, 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS, BeiDou
  • Mål og vekt: 171,9 x 78,56 x 8,99 mm / 220 g
  • Batteri: 4500 mAh

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

    1. Det er vel ikke bare type prosessor folk er ute etter, men en totalpakke. Er selv Nokia fan pga pris, funksjonalitet, batterilevetid og Android one.

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!