HMD Global lanserer Nokia 8.3 med 5G

Den første smarttelefonen med 5G fra Nokia koster vesentlig mindre enn konkurrentene.
Annonse
Annonse
forfatter

HMD Global er et finsk selskap med ekslusiv lisens til det kjente Nokia-brandet, som langsomt, men sikkert er på vei tilbake i forbrukernes bevissthet.

Inntil nå har finnene hovedsakelig satset på mobiler i lavprisklass og mellomklassen  for å gjenvinne Nokias tidligere dominerende fotfeste på markedet – bl.a. med modeller som Nokia 5.1 Plus, Nokia 8.1 og Nokia 9 Pureview – men i år det skal det være annerledes.

I 2020 blir 5G-nettverket aktivert i flere og flere land, og derfor er HMD nå klar med en 5G-mobil med spesifikasjoner i den høye enden.

Den nye mobilen har fått navnet Nokia 8.3 5G, og Nokia kaller selv produktet for den første ekte globale 5G smarttelefonen, da da den støtter samtlige 5G-frekvenser på markedet og dermed kan brukes overalt i verden.

«Det er en stor ære å kunne løfte sløret for våre lanseringer i dag, som kun er mulig takket være et godt samarbeid med våre partnere. Den nye 5G Nokia-smarttelefonen, Nokia 8.3 5G, er designet med tanke på brukervennlighet og teknologisk fremtidssikring, som ikke bare er støttet av Qualcomm 5G, men også det faktum at Nokia 8.3 5G har det høyeste antall av 5Gs nye radiobånd fra 600 MHz helt opptil 3,8 Ghz. Med andre ord er det snakk om et teknologisk løft med globale visjoner bak,» sier Chief Product Officer Juho Sarvikas fra HMD Global i forbindelse med lanseringen.»

Vesentlig billigere enn konkurrentene

Hvor bl.a. Samsungs nye 5G-modeller i Galaxy S20-serien koster minimum 10.000 kroner, satser HMD på at en vesentlig billigere pris skal få forbrukerne til å velge en Nokia-mobil. Med den veiledende utsalgspris på under 7.200 kroner for modellen med 6 GB RAM og 64 GB inngebygd lagring, og for de pengene får man Qualcomms Snapdragon 765 G-prosessor, en stor 6,81″ såkalt PureDisplay-skjerm med HDR samt et kamera med hele fire linser.

Alle linsene – et hovedkamera på 64 megapiksler, en ultradvidvinkel samt to linser til henholdsvis bokeh og makro – er fra Zeiss, som også har levert en del av kameraets funksjonalitet. Bl.a. Zeiss cinematic effects, som lar brukeren ta opp video 21:9-format med forskjellige typer kinematisk colorgrading.

Kameraet kan også ta opp HDR-video i 4K-oppløsning, likt som det også kommer med innebygd bildestabilisering – av HMD med navnet Action Cam mode.

Nokia 8.3 5G spiller en rolle i den kommende James Bond-film

Man skal ikke være i tvil om at HMD satser stort på Nokia 8.3 5G. For å promotere mobilen har finnene blitt offisiell partner til den 25. James Bond-filmen «No Time To Die», som kommer til kinoene senere på året.

Les også
James Bond slått ut av Corona! Det er godt mulig Blofeld ikke makter å ta livet av 007, men virus er han såvisst ikke immun mot...

«Teknologi og innovasjon spiller en stor rolle i «No Time To Die», so kommer til de nordiske kinoene i november. Filmen passer derfor perfekt til vårt brand. Telefonen er den eneste gadget man har bruk for – selv for en 00-agent. Tillit, sikkerhet og kvalitetsdesign er fundamentet for alle Nokia-telefoner, og vi gleder oss til å snart introdusere den nye teknologien til alle forbrukere,»  sier Juho Sarvikas, HMD Global Chief Product Officer.

Du kan se en reklamefilm, som promoterer Nokia og James Bond under.

https://youtu.be/Q0a7hAvSjFI

Pris og tilgjengelighet

Nokia 8.3 5G blir tilgjengelig i butikkene til sommeren. Som sagt er den veiledende utsalgsprisen for modellen med 6 GB RAM og 64 GB innebygd lagring 7.199 kroner, mens den større modellen med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring kommer til å koste 7.999 kroner. Mobilen leveres i fargen Polar Night.

Fakta

 • Operativsystem: Android 10
 • Skjerm: 6,81” FHD+ 20:9 Pure Display, 2400 x 1080
 • Prosessor: Snapdragon 765G
 • Minne: 6/8 GB RAM / 64/128 GB lager (+ microSD opptil 400 GB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.89 + 12 Mp f/2.2 + 2 Mp depth sensor + 2 Mp macro lens (primært) / 24 Mp f/2.0 (front)
 • Trådløst: 5G, 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS, BeiDou
 • Mål og vekt: 171,9 x 78,56 x 8,99 mm / 220 g
 • Batteri: 4500 mAh

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

 1. For folk kommer til å betale 7500 8000 for en tlf med 765g når man kan få 855/865 til samme prisen

  1. Det er vel ikke bare type prosessor folk er ute etter, men en totalpakke. Er selv Nokia fan pga pris, funksjonalitet, batterilevetid og Android one.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.