HMD Global lanserer Nokia 8.3 med 5G

Den første smarttelefonen med 5G fra Nokia koster vesentlig mindre enn konkurrentene.
Annonse
Annonse
forfatter

HMD Global er et finsk selskap med ekslusiv lisens til det kjente Nokia-brandet, som langsomt, men sikkert er på vei tilbake i forbrukernes bevissthet.

Inntil nå har finnene hovedsakelig satset på mobiler i lavprisklass og mellomklassen  for å gjenvinne Nokias tidligere dominerende fotfeste på markedet – bl.a. med modeller som Nokia 5.1 Plus, Nokia 8.1 og Nokia 9 Pureview – men i år det skal det være annerledes.

I 2020 blir 5G-nettverket aktivert i flere og flere land, og derfor er HMD nå klar med en 5G-mobil med spesifikasjoner i den høye enden.

Den nye mobilen har fått navnet Nokia 8.3 5G, og Nokia kaller selv produktet for den første ekte globale 5G smarttelefonen, da da den støtter samtlige 5G-frekvenser på markedet og dermed kan brukes overalt i verden.

Det er en stor ære å kunne løfte sløret for våre lanseringer i dag, som kun er mulig takket være et godt samarbeid med våre partnere. Den nye 5G Nokia-smarttelefonen, Nokia 8.3 5G, er designet med tanke på brukervennlighet og teknologisk fremtidssikring, som ikke bare er støttet av Qualcomm 5G, men også det faktum at Nokia 8.3 5G har det høyeste antall av 5Gs nye radiobånd fra 600 MHz helt opptil 3,8 Ghz. Med andre ord er det snakk om et teknologisk løft med globale visjoner bak,” sier Chief Product Officer Juho Sarvikas fra HMD Global i forbindelse med lanseringen.”

Annonse

Vesentlig billigere enn konkurrentene

Hvor bl.a. Samsungs nye 5G-modeller i Galaxy S20-serien koster minimum 10.000 kroner, satser HMD på at en vesentlig billigere pris skal få forbrukerne til å velge en Nokia-mobil. Med den veiledende utsalgspris på under 7.200 kroner for modellen med 6 GB RAM og 64 GB inngebygd lagring, og for de pengene får man Qualcomms Snapdragon 765 G-prosessor, en stor 6,81″ såkalt PureDisplay-skjerm med HDR samt et kamera med hele fire linser.

Alle linsene – et hovedkamera på 64 megapiksler, en ultradvidvinkel samt to linser til henholdsvis bokeh og makro – er fra Zeiss, som også har levert en del av kameraets funksjonalitet. Bl.a. Zeiss cinematic effects, som lar brukeren ta opp video 21:9-format med forskjellige typer kinematisk colorgrading.

Kameraet kan også ta opp HDR-video i 4K-oppløsning, likt som det også kommer med innebygd bildestabilisering – av HMD med navnet Action Cam mode.

Nokia 8.3 5G spiller en rolle i den kommende James Bond-film

Man skal ikke være i tvil om at HMD satser stort på Nokia 8.3 5G. For å promotere mobilen har finnene blitt offisiell partner til den 25. James Bond-filmen “No Time To Die”, som kommer til kinoene senere på året.

Les også
James Bond slått ut av Corona! Det er godt mulig Blofeld ikke makter å ta livet av 007, men virus er han såvisst ikke immun mot...

“Teknologi og innovasjon spiller en stor rolle i “No Time To Die”, so kommer til de nordiske kinoene i november. Filmen passer derfor perfekt til vårt brand. Telefonen er den eneste gadget man har bruk for – selv for en 00-agent. Tillit, sikkerhet og kvalitetsdesign er fundamentet for alle Nokia-telefoner, og vi gleder oss til å snart introdusere den nye teknologien til alle forbrukere,”  sier Juho Sarvikas, HMD Global Chief Product Officer.

Annonse

Du kan se en reklamefilm, som promoterer Nokia og James Bond under.

https://youtu.be/Q0a7hAvSjFI

Pris og tilgjengelighet

Nokia 8.3 5G blir tilgjengelig i butikkene til sommeren. Som sagt er den veiledende utsalgsprisen for modellen med 6 GB RAM og 64 GB innebygd lagring 7.199 kroner, mens den større modellen med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring kommer til å koste 7.999 kroner. Mobilen leveres i fargen Polar Night.

Fakta

 • Operativsystem: Android 10
 • Skjerm: 6,81” FHD+ 20:9 Pure Display, 2400 x 1080
 • Prosessor: Snapdragon 765G
 • Minne: 6/8 GB RAM / 64/128 GB lager (+ microSD opptil 400 GB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.89 + 12 Mp f/2.2 + 2 Mp depth sensor + 2 Mp macro lens (primært) / 24 Mp f/2.0 (front)
 • Trådløst: 5G, 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS, BeiDou
 • Mål og vekt: 171,9 x 78,56 x 8,99 mm / 220 g
 • Batteri: 4500 mAh
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

 1. For folk kommer til å betale 7500 8000 for en tlf med 765g når man kan få 855/865 til samme prisen

  1. Det er vel ikke bare type prosessor folk er ute etter, men en totalpakke. Er selv Nokia fan pga pris, funksjonalitet, batterilevetid og Android one.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.