Her er Siris etterfølger

Selskapet som solgte den personlige assistenten Siri til Apple, er tilbake med ny løsning som er langt mer intelligent enn forgjengeren.

Skrevet av / 11.05.16 - 09:41
Her er Siris etterfølger

Viv er navnet på den nye talestyrte personlige assistenten utviklet av Dag Kittlaus og Adam Cheyer, utviklerne bak Siri, som nå finnes på alle Apples iPhone og iPad-produkter.

Siris etterfølger ble demonstrert for publikum for første gang i går på en konferanse arrangert av Techcrunch. Som du kan se på videoen nedenfor er det ingen tvil om at Viv har kommet et godt steg nærmere sann kunstig intelligens.

I demonstrasjonen begynte administrerende direktør for Viv, Dag Kittlaus med å spørre Viv om været, men etterhvert fortsatte han med flere og mer kompliserte spørsmål – som for eks. om det hadde regnet i Seattle for tre uker siden, om det ville bli varmere enn 21 grader på Golden Gate Bridge i San Francisco i morgen etter kl 17. Viv hadde ingen problemer med å svare på noen av spørsmålene. Det var tydelig at programmet klarte å forstå spørsmålenes kontekst.

Ifølge Kittlaus har Viv oppnådd contextual awareness – bevissthet om kontekst – via dynamisk programmering. Kort sagt er Viv utstyrt med programvare som programmerer seg til å tilpasse en hver situasjon.

Dermed skal det være mulig for alle tredjeparts-apputviklere å integrere Viv med sitt økosystem. Det er ikke nødvending å forutse alle typer spørsmål på forhånd og kode svar inn i systemet.

Se hele presentasjonen av Viv:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kommer de første produkter fra Nothings budsjettmerke

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Scroll to Top