Mobil

Selskapet som solgte den personlige assistenten Siri til Apple, er tilbake med ny løsning som er langt mer intelligent enn forgjengeren.
Annonse
Annonse
forfatter

Viv er navnet på den nye talestyrte personlige assistenten utviklet av Dag Kittlaus og Adam Cheyer, utviklerne bak Siri, som nå finnes på alle Apples iPhone og iPad-produkter.

Siris etterfølger ble demonstrert for publikum for første gang i går på en konferanse arrangert av Techcrunch. Som du kan se på videoen nedenfor er det ingen tvil om at Viv har kommet et godt steg nærmere sann kunstig intelligens.

I demonstrasjonen begynte administrerende direktør for Viv, Dag Kittlaus med å spørre Viv om været, men etterhvert fortsatte han med flere og mer kompliserte spørsmål – som for eks. om det hadde regnet i Seattle for tre uker siden, om det ville bli varmere enn 21 grader på Golden Gate Bridge i San Francisco i morgen etter kl 17. Viv hadde ingen problemer med å svare på noen av spørsmålene. Det var tydelig at programmet klarte å forstå spørsmålenes kontekst.

Ifølge Kittlaus har Viv oppnådd contextual awareness – bevissthet om kontekst – via dynamisk programmering. Kort sagt er Viv utstyrt med programvare som programmerer seg til å tilpasse en hver situasjon.

Dermed skal det være mulig for alle tredjeparts-apputviklere å integrere Viv med sitt økosystem. Det er ikke nødvending å forutse alle typer spørsmål på forhånd og kode svar inn i systemet.

Annonse

Se hele presentasjonen av Viv:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.