Search
Generic filters

Her er Siris etterfølger

Selskapet som solgte den personlige assistenten Siri til Apple, er tilbake med ny løsning som er langt mer intelligent enn forgjengeren.

Viv er navnet på den nye talestyrte personlige assistenten utviklet av Dag Kittlaus og Adam Cheyer, utviklerne bak Siri, som nå finnes på alle Apples iPhone og iPad-produkter.

Siris etterfølger ble demonstrert for publikum for første gang i går på en konferanse arrangert av Techcrunch. Som du kan se på videoen nedenfor er det ingen tvil om at Viv har kommet et godt steg nærmere sann kunstig intelligens.

I demonstrasjonen begynte administrerende direktør for Viv, Dag Kittlaus med å spørre Viv om været, men etterhvert fortsatte han med flere og mer kompliserte spørsmål – som for eks. om det hadde regnet i Seattle for tre uker siden, om det ville bli varmere enn 21 grader på Golden Gate Bridge i San Francisco i morgen etter kl 17. Viv hadde ingen problemer med å svare på noen av spørsmålene. Det var tydelig at programmet klarte å forstå spørsmålenes kontekst.

Ifølge Kittlaus har Viv oppnådd contextual awareness – bevissthet om kontekst – via dynamisk programmering. Kort sagt er Viv utstyrt med programvare som programmerer seg til å tilpasse en hver situasjon.

Dermed skal det være mulig for alle tredjeparts-apputviklere å integrere Viv med sitt økosystem. Det er ikke nødvending å forutse alle typer spørsmål på forhånd og kode svar inn i systemet.

Se hele presentasjonen av Viv:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.