Her er Siris etterfølger

Selskapet som solgte den personlige assistenten Siri til Apple, er tilbake med ny løsning som er langt mer intelligent enn forgjengeren.

Viv er navnet på den nye talestyrte personlige assistenten utviklet av Dag Kittlaus og Adam Cheyer, utviklerne bak Siri, som nå finnes på alle Apples iPhone og iPad-produkter.

Siris etterfølger ble demonstrert for publikum for første gang i går på en konferanse arrangert av Techcrunch. Som du kan se på videoen nedenfor er det ingen tvil om at Viv har kommet et godt steg nærmere sann kunstig intelligens.

I demonstrasjonen begynte administrerende direktør for Viv, Dag Kittlaus med å spørre Viv om været, men etterhvert fortsatte han med flere og mer kompliserte spørsmål – som for eks. om det hadde regnet i Seattle for tre uker siden, om det ville bli varmere enn 21 grader på Golden Gate Bridge i San Francisco i morgen etter kl 17. Viv hadde ingen problemer med å svare på noen av spørsmålene. Det var tydelig at programmet klarte å forstå spørsmålenes kontekst.

Ifølge Kittlaus har Viv oppnådd contextual awareness – bevissthet om kontekst – via dynamisk programmering. Kort sagt er Viv utstyrt med programvare som programmerer seg til å tilpasse en hver situasjon.

Dermed skal det være mulig for alle tredjeparts-apputviklere å integrere Viv med sitt økosystem. Det er ikke nødvending å forutse alle typer spørsmål på forhånd og kode svar inn i systemet.

Se hele presentasjonen av Viv:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.