TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Her er Nokias Android-mobiler

Vi har tafset på Nokias Android-baserte X-modeller.

forfatter
Publisert 24.02.14 - 21:20

Tidligere i dag lanserte Nokia de tre Android-baserte modellene X, X+ og XL. Men de tre modellene bruker en kraftig modifisert utgave av Googles Android-system, for operativsystemet er nærmest ikke til å kjenne igjen.

Nokia X og X+ er ikke til at kende fra hinanden. Begge kommer med 4"-skærm.
Det er nærmest umulig å se forskjell på Nokia X og X+. Begge kommer med 4″-skjerm.
Den noget større Nokia XL kommer med 5" IPS-skærm.
Den noe større Nokia XL kommer med 5″ IPS-skjerm.

I stedet har Nokia gjort, hva de har kunnet for å få Android til å ligne Windows Phone 8. For eksempel ligner hjemmeskjermen den klassiske Windows Phone-hjemmeskjermen med fliser i ulike farger. Og til forskjell fra stort sett alle andre Android-mobiler vi har testet, kan man ikke hente apper fra Google Play-butikken med sin Nokia X, X+ eller XL. Man skal i stedet bruke Nokias egen butikk.

Android er ikke til at kende igen i Nokias version. Det minder i stedet ret meget om Windows Phone 8...
Android er ikke til å kjenne igjen i Nokias versjon. Det minner i stedet veldig på Windows Phone 8…

Vi har prøvd både Nokia X og Nokia XL på Nokia-standen på Mobile World Congress, og det første inntrykket er umiddelbart positivt. Telefonene er jo priset til mellom 89 og 109 euro (mellom 750 og 915 kroner) og til den prisen får man en robust og meget fargerik mobil med de viktigste smartmobilfunksjonene – som Facebook, Twitter, Skype og… Plants vs. Zombies!! Interessant nok er Google Maps heller ingen steder å finne på de nye X-modellene. I stedet kommer telefonene med Nokias Here kart-app forhåndsinstallert.

Apps kan ikke hentes fra Google Play. I stedet må man bruge Nokias egen butik. Heldigvis kommer Nokia X da med Plants vs. Zombies...
Apper kan ikke hentes fra Google Play. I stedet må man bruke Nokias egen butikk. Heldigvis kommer Nokia X da med Plants vs. Zombies…

Nokia X og X+ kommer begge med 4”-skjerm (800 x 480 pikslers oppløsning), og den mest vesentlige forskjellen på de to telefonene er at X+ har større lagringskapasitet. Nokia X og X+ fyller ikke mye i hånden og minner faktisk litt om iPhone 5C ved første øyekast. Prisen er bare en helt annen.

DSC00530 kopi

Nokia XL kommer med en IPS-skjerm på 5” og minner oss mest om Nokias første Lumia 900 smartmobil, hva størrelsen angår.

Her Nokia X til venstre og Nokia XL til højre. Størrelsesforskellen er tydelig.
Her Nokia X til venstre og Nokia XL til høyre. Størrelsesforskjellen er tydelig.

Alle tre telefoner har samme type design, og det er hentet mye inspirasjon fra den fargerike Lumia-serien.

Nokia X-mobilerne kommer i flere farver. Her er det XL-modellen i skrig-gul!
Nokia X-mobilene kommer i flere farger. Her er XL-modellen i signalgul!
Og her er det Nokia X i jordbær-rød.
Og her er Nokia X i jordbær-rød.

Vi vet ennå ikke om telefonene noensinne vil se dagens lys på det skandinaviske markedet.

Ligesom de første Lumia-modeller er Nokia X og XL ikke de tyndeste telefoner. Men det er til at leve med den særdeles rimelige pris taget i betragtning.
I likhet med de første Lumia-modellene er Nokia X og XL ikke blant de tynneste telefonene. Men det er til å leve med, den særdeles rimelige prisen tatt i betraktning.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Første Xiaomi-mobiler med Leica-linser lansert i Kina Den nye Xiaomi 12S-serien består av tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.
For utendørstrening Finske Suunto lager, ifølge eget utsagn, produkter for at du skal holde deg aktiv. Enn så lenge må du imidlertid gjøre jobben selv.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend