Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Har iPhone 15 Pro Max problemer med innbrenning?

Flere iPhone 15 Pro Max-kjøpere rapporterer at de har fått innbrent skjerm.

Skrevet av / 17.10.23 - 12:57
Har iPhone 15 Pro Max problemer med innbrenning?

En måned etter lanseringen av iPhone 15 Pro begynner problemene å dukke opp. Først var det mobiler som ble uventet varme, noe som ble fikset med en oppdatering av iOS. Men nå har det begynt å dukke opp rapporter om at flere har opplevd skjerminnbrenning på iPhone 15 Pro Max.

Skjerminnbrenning har vært et problem med de første generasjonene av OLED-paneler. Først og fremst dreide seg om TV-er der for eks. tv-kanalenes logoer ble «innbrent» i skjermen, og syntes som en skygge når man byttet over til en annen kanal. Moderne paneler bruker ulike teknikker for å unngå dette.

Les også iPhone 15 Pro varmeproblemer fikset Apple kommer med en oppdatering for å løse problemer med overoppheting i iPhone 15 Pro-modeller.

Men nå har det begynt å komme rapporter om at dette vil ramme brukere av den største og dyreste iPhone 15-modellen. Dette har dukket opp på det sosiale mediet Reddit og i Apples diskusjonsforum. Apple kommenterer ikke det som legges ut på nettet, kun feil som rapporteres fra verkstedene. Brukere har imidlertid rapportert at Apple har erstattet mobiltelefonene deres når de har kontaktet support.

Les også Ha det, Lightning-kontakt! Et par hyggelige forbedringer, men vil folk virkelig stå i kø for å oppgradere 14 Pro Max?

Enkelte som har kommentert de rapporterte problemene, har stilt spørsmål ved om det er et reelt problem eller om det er brukerfeil. De hevder at slik innbrenning godt kan skje hvis du skrur lysstyrken til maksimum, slår av skjermspareren og lar telefonen stå på i flere timer eller dager. Men med normal bruk og litt sunn fornuft skal du ikke bli rammet. L&B Home har ikke opplevd noen slike problemer med vårt testeksemplar, selv om vi bruker alltid-på-skjermen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Lyd & Bilde
Scroll to Top