Nyhet

Google Tensor G5 kommer i 2025 og får sitt eget design

Hittil har Google vært avhengig av Samsung for å produsere Tensor-kretsene til Pixel-enhetene. Men det er det snart slutt på.

Skrevet av / 09.07.23 - 10:57
Google Tensor G5 kommer i 2025 og får sitt eget design

Det er ingen hemmelighet at Google ikke utvikler sine egne systembrikker. I starten var chipene et blandingsprodukt av det som var tilgjengelig på markedet. Noe som har ført til middelmådig ytelse og, enda viktigere, rapporter om mobiler som ble overopphetet. De har naturligvis en plan for mer skreddersydde systembrikker i fremtiden, og nå avslører en rapport veien videre.

Ifølge The Information hadde Google opprinnelig tenkt at neste års Tensor G3 skulle være en fullt tilpasset systemkrets. Men den opprinnelige tidsfristen ble ikke nådd, selv om selskapet har skrudd ned ambisjonene. Selskapet holder derfor fast på Samsung som leverandør, men erstatter ifølge rapporten mange av deres komponenter med sine egne. «Alt fra kommunikasjon og lyd til bilde- og grafikkprosessering.»

Google skal visstnok ha overlatt mye av sin fremtidige produksjon til den konkurrerende prosessorprodusenten TSMC tidligere i år. Målet er at all produksjon skal legges dit innen 2025, ved hjelp av selskapets toppmoderne 3-nanometers produksjonsprosess. Prosessoren går under utviklingsnavnet Laguna og vil angivelig fokusere på energieffektivitet og kunstig intelligens, snarere enn rå ytelse.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Scroll to Top