Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Pixel-mobiler og -klokker får nå flere funksjoner

Med en ny "feature drop" legger Google til nye funksjoner i sine Pixel-mobiler og -klokker. Samt Fitbit.

Skrevet av / 15.06.23 - 15:00
Google Pixel-mobiler og -klokker får nå flere funksjoner

En av fordelene med å ha en Pixel-enhet er at Google lover å komme med nye funksjoner jevnlig. Og nå har det nettopp kommet en ny”feature drop” som blant annet inkluderer hjelp til å holde brukerne trygge, enklere selfier og enklere tilgang til kontroll av det smarte hjemmet.

Hvis man ikke føler seg helt trygg, kan man starte en nedtelling til en sikkerhetskontroll. Dersom man ikke bekrefter at man har kommet hjem trygt, vil sikkerhetskontaktene dine få en melding med live-sporing av posisjonen din.

Sikkerhet (Foto: Google)

Bilulykkesregistrering har vært tilgjengelig i Personal Safety-appen en stund nå. Den bruker mobiltelefonens sensorer til å avgjøre om du har vært utsatt for store krefter som kan tyde på en ulykke. Mobilen kan da automatisk ringe nødetatene. Nå kan den også varsle nødkontakter om at noe har skjedd. Du kan lese mer om hvordan det fungerer her.

Når du har stilt inn en timer for å ta en selfie, trenger du bare å vise håndflaten til kameraet for å starte timeren. Google har også aktivert Macro Focus for video på Pixel 7 Pro. Dermed kan du filme små motiver på veldig nært hold.

Nå kan du uttrykke deg mer kreativt med “cinematic wallpapers“, som forvandler bildene dine til 3D-animasjoner som du kan bruke som bakgrunnsbilde. Du kan også lage emoji-bakgrunner med 4000 forskjellige symboler, mønstre og farger.

Transkribering av opptak har også blitt forbedret med etiketter på talerne og muligheten til enkelt å eksportere den ferdige teksten til Google Docs.

Home Panel (Foto: Google)

Nå kan du styre ditt smarte hjem direkte fra låseskjermen takket være tilgangen til det nydesignede Home Panel. Slå av lys, juster temperaturen eller kontroller overvåkningskameraet med et sveip og et trykk. Les mer om dette her.

Pixel 6a og Pixel 7a kan nå kjenne at de ligger på en hard overflate, for eksempel et bord, og justere ned vibrasjonssignalene slik at de ikke vibrerer seg selv ut over kanten.

Les også Pixel 7a: Den nye kongen Pixels rimeligere modell nærmer seg Pro-modellen, men til halve prisen!

Med Adaptive Charging vil mobilen finne ut om du pleier å lade den over lengre perioder på et bestemt tidspunkt. I så fall vil den lade sakte for å bevare batteriet og først fylles opp til 100 % like før du slutter å lade.

Pixel Watch måler nå pulsen og oksygeninnholdet i blodet kontinuerlig, i hvert fall i utvalgte land. Google Assistant har fått flere språk, og når du trener, registrerer den automatisk pauser. Siden Pixel Watch ikke engang selges her til lands, går vi ikke nærmere inn på detaljene.

Foto: Google

En Daily Readiness Score på Fitbit viser om det er på tide å trene eller om du bør ta en hviledag. På noen Fitbit-modeller får du nå en smartere liste over treningstyper uten å måtte åpne appen på telefonen. På andre modeller er menstruasjonslogging nå tilgjengelig. Utvalgte modeller har også fått nye stiler til klokken. Les mer her.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top