Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google og Apple går sammen i kampen mot Korona

Ved hjelp av Bluetooth-teknologi med kontaktsporing håper de to gigantene å begrense spredning av koronaviruset.

Skrevet av / 14.04.20 - 14:48
Google og Apple går sammen i kampen mot Korona

Myndigheter, forskningsmiljøer og helsepersonell verden over jobber på spreng for å få kontroll på COVID-19-pandemien. Men også teknologiselskapene vil spille en viktig rolle for å bekjempe viruset og redde liv.

Google og Apple har allerede kunngjort en felles front i kampen mot Koronaviruset: Stikkordet her er kontaktsporing via mobilen, som kan brukes til å identifisere hvem som er smittet av Korona, deres bevegelser og ikke minst, hvilke andre personer de har vært i nærheten av.

Et tenkt scenario vil være at appen sporer brukernes posisjon via GPS, og deretter anvender Bluetooth for å registrere når to mobiler kommer innen to meter fra hverandre. Deretter vil du motta et varsel dersom du har vært i nærheten av en person med kjent Korona-smitte.

Nytt samarbeid

For å oppnå dette kreves det naturligvis tett samarbeid mellom mobilprodusenter og app-utviklere. I starten av mai vil Apple og Google derfor slippe ny programvare (API) som gjør det mulig å oppdage kontakt mellom iOS-enheter og Android-enheter. Denne programvaren kan tas i bruk i apper fra offentlige helsemyndigheter.

I tillegg jobber begge selskapene med en ny og bredere Bluetooth-basert kontaktsporingsplattform, som skal fungere på tvers av mange forskjellige operativsystemer.

Det vil i stor grad være opp til den enkelte mobilbruker om de vil laste ned appen og delta i ”dugnaden”. Google og Apple er også nøye med å understreke at personvern og sikkerhet er tatt høyde for i utviklingen av de nye verktøyene.

Obs! Den kommende smitteappen fra Folkehelseinstituttet (FHI) er så langt Lyd & Bilde kjenner til, utarbeidet i forkant av det nye grensesnittet fra Google og Apple.

Kilde: Google pressemelding

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top