Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Lens kan nå identifisere dine hudproblemer

Hvis du har et uvanlig utslett eller irritert hud, kan Google Lens nå hjelpe deg med å finne ut hva det kan være.

Skrevet av / 21.06.23 - 18:16
Google Lens kan nå identifisere dine hudproblemer

Google Lens har lenge vært et flott hjelpemiddel for å identifise hva du ser på. Hvilken blomst er dette? Hva slags hunderase er det her? Hva heter monumentet du står overfor på ferien? Det er bare å knipse et bilde, så kan Google finne svaret. Og nå har verktøyet fått et nytt bruksområde.

Når du plutselig oppdager blemmer, rødhet eller utslett, kan det være litt vanskelig å finne ordene som beskriver dem, slik at du får et godt svar fra Google-søket. Derfor har Google Lens nå en ny funksjon som ser etter hudsykdommer. Det er bare å ta et bilde av problemet, så får du opp lignende bilder du kan sammenligne med, og forhåpentligvis en beskrivelse på hva det kan være.

Google presiserer at dette kun er en informasjonstjeneste og ikke skal brukes som en diagnose. Hvis du er bekymret, bør du selvfølgelig oppsøke lege. Det sies også at tjenesten kun fungerer i USA, men vi fikk ganske så gode resultater når vi testet den.

Illustrasjon: Google

Betydelig mer interessant og kanskje også mer nøyaktig er et lignende prosjekt fra Google Health, ved navn DermAssist. Men her det faktisk motsatt, faktisk er det ikke tilgjengelig i USA, men godkjent som et Class 1 Medical Device i EU! Det er fortsatt i testfasen, men du kan melde deg som frivillig til å prøve verktøyet.

Google Health DermAssist finner du her

Her er en video fra Google IO, hvor de forteller mer om tjenesten.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Scroll to Top