Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google forhandler med Samsung om Bixby og Galaxy Store

Det skal skrues ned for Samsungs egne tjenester og opp for Googles på Samsung-mobiler, for Samsung mangler penger.

Skrevet av / 30.07.20 - 12:36
Google forhandler med Samsung om Bixby og Galaxy Store

Google og Samsung forhandler tilsynelatende om en avtale, som skal gjøre Googles tjenester mer fremtredende på Samsungs telefoner. Det skriver danske Meremobil.dk, som siterer The Verge.

Ifølge mediet ønsker Google at selskapets egne tjenester skal bli mer synlige på Samsungs mobiler enn Samsungs alternativer som Bixby og Galaxy Store.

Og det er da heller ikke helt feil at Samsung i høy grad promoterer sine egne tjenester på selskapets populære smarttelefoner, hvorav flere f.eks. har en dedikert såkalt Bixby-knapp plassert på siden for å promotore Samsungs digitale assistent.

Men Bixby-knappen ble likevel fjernet fra den nyeste Galaxy S20-serien.

Les også Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hvert sitt økosystem til det smarte hjemmet. Her får du et overblikk.

Ifølge det internasjonale forretningsmediet Bloomberg er det bl.a. dårlig økonomi som har fått Samsung til forhandlingsbordet sammen med Google.

På grunn av Covid-19 har Samsung ifølge analyseinstituttet IDC bare solgt 58 millioner smarttelefoner i årets første kvartal. Det er en voldsom tilbakegang på 18,9 prosent i forhold til samme periode i fjor.

De økonomiske utfordringene har fått Samsung til å se seg rundt etter andre inntektskilder, og skulle en avtale som den nevnt over komme i stand mellom Samsung og Google, er det ingen tvil om at Google vil betale Samsung godt, hvis f.eks. den dedikerte Bixby-knappen i fremtiden skulle bli knyttet til Google Assistant.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top