G2 er LG’s nye high-end smartphone

LG har nettop løftet sløret av flaggskipsmodellen G2, som skal ta opp kampen med smartmobiler som Samsung Galaxy S4 og HTC One.
forfatter

Nesten 700 gjester fra over 30 forskjellige land var invitert av LG til Frederick P. Rose Hall, «Home of Jazz» i Lincoln Center i New York for å overvære den globale lanseringen av deres nye smartmobil, LG G2. Lyd & Bilde var også til stede, og du kan senere lese vår hands-on reportasje og se bilder fra lanseringen her på lydogbilde.no.

G2 er den første mobilen i en ny «G-serie» av high-end-modeller fra den koreanske produsenten. Man har vektlagt design og brukervennlighet under utvikling av telefonen, og har plassert knappene annerledes enn de smartmobilene vi kjenner fra før.

Således har G2 ingen knapper på sidene eller andre steder, men i stedet kun én multifunksjons-knapp på baksiden. LG’s undersøkelser har visst at dette området er lettere å nå nå som de fleste smartmobilene er blitt så store.

LG_G2_Android_smartphone_Black (8)

«Å flytte hovedknappene til telefonens bakside gir brukeren mer kontroll, fordi knappene er plassert der hvor pekefingrene er når man holder telefonen i hånden. Forskere fant også ut at når man flytter knappene til baksiden, blir det mindre lett å miste telefonen i gulvet, når man skal justere lyden mens man snakker» skriver LG om den såkalte Rear Key i sin pressemelding.

Spesifikasjoner
Rammen omkring skjermen er supertynn (2,65 mm), hvilket muliggjør en skjermstørrelse på hele 5,2″, uten at telefonen får samme størrelse som de større «phablet» gigantmobilene (for eksempel Samsung Galaxy Note II), som man ikke kan betjene med én hånd.

LG_G2_Android_smartphone_White (16)

G2 er desuden utstyrt med den nyeste Snapdragon 800 quad-core processor fra Qualcomm på hele 2,26 GHz, noe som – i hvert fall på papiret – gjør LG G2 til markedets kraftigste smartmobil. Det skal bli spennende å teste.

G2 forventes i butikkene i oktober til en attraktiv pris på rundt 4.000 kroner.

Fakta:

  • Operativsystem: Android Jelly Bean 4.2.2
  • Prosessor: 2.26 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800
  • Skjerm: 5.2″ fuld HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)
  • Minne: 32GB / 16GB
  • RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
  • Kamera: På bagsiden: 13.0 MP med OIS / På forsiden: 2.1 MP
  • Størrelse: 138.5 x 70.9 x 8.9 mm.
  • Batteri: 3,000 mAh

LG_G2_Android_smartphone_Range (4)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.